17 / 05 / 2024

almanyanın izmirdeki konsolosluk binası satılıyor mu

almanyanın izmirdeki konsolosluk binası satılıyor mu

Almanya Federal Cumhuriyeti, İzmir ilinin Alsancak ilçesinde bulunan eski konsolosluk binasını satışa çıkardı. Söz konusu binanın toplam satış bedeli 3,2 milyon Euro olarak belirlendi.

Türkiye Japonya'da başkonsolosluk açacak!

Japonya'nın Osaka kentinde açılması planlanan başkonsolosluk kararı iptal edildi. Bunun yerine Nagoya Başkonsolosluğunun açılması kararlaştırıldı.

Dünyanın en büyük konsolosluğu Erbil’de inşa ediliyor!

ABD, dünyadaki en büyük konsolosluk binasını Erbil’de inşa ediyor. 650 milyon dolara yapımına başlanılan binanın temeli geçtiğimiz cuma günü atıldı.

New York’taki Türkevi binasını IC İçtaş İnşaat inşa edecek!

New York Birleşmiş Milletler binasının karşısında yer alan ve yıkımı tamamlanan Başkonsolosluk binasının yerine yapılacak olan Türkevi, 20 bin metrekarelik bir alana inşa edilecek. Bina; Türk kültürü, tarihi ve mimarisini yansıtacak.

Halis Toprak'ın ünlü Aslanlı Köşk'ü fahri konsolosluk oldu!

Toprak Holding'in kurucusu Halis Toprak ile özdeşleşen Aslanlı Köşk, Fahri Konsolosluk oldu. TMSF tarafından RAMSEY'in sahibi iş adamı Remzi Gür'e satılan köşk, Gür'ün Güney Afrika Fahri Konsolos'u olmasının ardından konsolosluk binası oldu.

İzmir'deki Almanya Başkonsolosluk binası satışa çıktı!

Satışa çıkarılan Almanya'nın İzmir'deki tarihi başkonsolosluk binası için teklif süresi 31 Ocak'ta sona erecek. 2007 yılında Balçova'ya taşınmasının ardından kullanılmayan bina ihale yoluyla satılacak.

Almanya'nın İzmir'deki eski konsolosluk binası satılıyor!

Almanya Federal Cumhuriyeti, İzmir ilinin Alsancak ilçesinde bulunan eski konsolosluk binasını satışa çıkardı. Söz konusu binanın toplam satış bedeli 3,2 milyon Euro olarak belirlendi.

İzmir'deki Almanya Başkonsolosluk binası satışa çıkıyor!

İhaleyle satılacak Kordon'daki tarihi yapı için asgari teklif bedeli 3,2 milyon avro olacak Almanya'nın İzmir'deki tarihi başkonsolosluk binası için satış kararı alındı.

2003 yılında ABD, Tepebaşı'ndaki konsolosluk binasını kiraya verecekmiş!

2003 yılında İstinye'de yeni yaptırdığı konsolosluk binasına taşınmaya hazırlanan ABD, Tepebaşı'ndaki tarihi Başkonsolosluk binasını kiraya verecekmiş. ABD, tarihi binayı ya satacak ya da kiraya verecekmiş.

İzmir Kordon'daki tarihi konsolosluk binası restore edilecek!

Yunanistan'da 2012 yılındaki ekonomik krizden çıkmak için yurtdışında sahip olduğu 30 gayrimenkulün satılacağı haberleri çıktı. İzmir 1 'inci Kordon'da, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan tarihi konsolosluk binasını Yunanistan restore ettirecek..

1982 yılında Güney Kore, kirasını ödeyemediği İstanbul Konsolosluğu'nu kapatmış!

1982 yılında Güney Kore Devleti, kirasını ödeyemediği İstanbul Konsolosluğu'nu kapatmış. Mecidiyeköy'de bulunan konsolosluk binasına aylık iki bin doları (320 bin lira) ödeyemedikleri için konsolosluğu tasfiye etmişler.

Tacikistan'ın Bursa Fahri Konsolosluğu açıldı!

Tacikistan Dışişleri Bakanı Hamrokhon Zarifi’nin de katılımı ile Bursa Fahri Konsolosluk binası açıldı. Tacikistan’ın Bursa Fahri Konsolosluğunu bundan sonra Bursa Girişimci İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Er yürütecek....

Afganistan'da başkonsolosluk binası yapım işi ihale edilecek!

Afganistan'da Almanya'nın başkonsolosluk binasının yapım işi için ihale gerçekleştirilecek...

Alican Ağaoğlu, Kırgızistan'ın Trabzon Fahri Konsolosu oldu!

Kırgızistan Cumhuriyeti Trabzon Fahri Konsolosluğu düzenlenen törenle açıldı. Fahri Konsolosluk mazbatasını ise gayrimenkul sektörünün önde gelen şirketlerinden Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Alican Ağaoğlu aldı.

almanyanın izmirdeki konsolosluk binası satılıyor mu Haberi

almanyanın izmirdeki konsolosluk binası satılıyor mu

Almanya Federal Cumhuriyeti aşağıda belirtilen gayrimenkulü satışa çıkarmıştır:


Obje: Almanya Federal Cumhuriyeti’nin eski konsolosluk binası (eski şehir şatosu)

Adres: İzmir (Alsancak) – 1. Kordon, Atatürk Caddesi No: 260

Tapu kaydı: 10.06.1964 tarihli kayıt, ada 1215, pafta 196, parsel 1

Arsa ve bina alanı: arsa 562,50 m2, bina kullanım alanı 1.200 m2

Yapı yılı: Binanın A kısmı 1890 civarında, binanın B kısmı (bina ek yapımı) 1925 civarında

Donanım: şu anki kullanımı: boş, kısmen bodrum katı mevcut.

Şu anki vaziyeti: onarım gerekiyor, 2007 yılından bu yana kullanılmıyor.

Konum tarifi: Bina seçkin bir konumu olan 1. Kordon’da bulunmakta ve kuzey tarafı eski Yunan Başkonsolosluğunun bitişiğindedir.

Obje tanımlaması: Binanın iç kısımları merpen veya koridorlarla birbirine bağlıdır. Bina iç alanları 110 m2 bodrum, 480 m2 zemin, 160 m2 ara kat ve 450 m2...