Alsancak Dostlar Fırınının kaç şubesi var Haberi
Boyozu yeni çeşitleriyle farklı illere ulaştırmaya hazırlanan Alsancak Dostlar Fırını, yeni hedeflerine yoğunlaşan tarihi fırın yolculuğuna 1983 yılında Mustafa Akar ile başladı. Akar, daha önce ekmek üretilen bu fırından farklı lezzet kokularının yayılmasını istiyordu. Akar, bunun için de İzmir’in gözdesi boyozu seçti. Ve satın aldığı fırında 3 ustayla birlikte boyoz üretmeye başladı. O dönemde İzmir’de Musevilerin dışında boyozu bilen pek yoktu. Akar, tanıtım için kolları sıvadı ve Alsancak’ta tepsi tepsi bedava boyoz dağıttı. Çiçekyağı, tahin başta olmak üzere hep kaliteli malzeme kullanılan boyozun olmazsa olmazı odun ateşi; Dostlar Fırını’nın da olmazsa olmazı haline geldi.
Tadilat nedeniyle kısa süreliğine müşterilerinden uzak kaldıklarını söyleyen Alsancak Dostlar Fırını ortaklarından Berrin Akar, işletmenin yenilenen yüzüyle geçtiğimiz haftadan itibaren tekrar hizmet vermeye başlağını belirti. Akar,...