25 / 07 / 2024

Alsancak Limanına konak belediyesinden itiraz

Alsancak Limanına konak belediyesinden itiraz

Özelleştirme süreci tamamlandığında Avrupa'nın ilk 10, dünyanın ise ilk 50 limanı arasına girecek olan Alsancak Limanı'nda beklenen yine olmadı. Önceki yıllarda planlara dava açan kurumların da bu kez olumlu bulduğu yeni plana itiraz geldi.

BAE, İzmir Limanı'ndan hisse alacak' iddiasına Tunç Soyer'den sert tepki: Satılamaz! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alsancak Limanı'nın Birleşik Arap Emirlikleri'ne satılacağı iddiaları ile ilgili konuştu ve duruma tepki gösterdi. Soyer, satmaktan vazgeçilmesi gerektiğini sebepleriyle açıkladı.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'na itirazlar Anayasa Mahkemesi’nde!

Yıllardır tartışmalara neden olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirilmesine ve kıyı alanının yapılaşmaya açılmasına karşı açılan davalarda hukuk yolları bitti. 32 Kadıköylü vatandaş da bireysel başvuru hakkını kullandı ve Türkiye’de ilk defa bir “kent suçu” Anayasa Mahkemesi’ne taşındı.

Saros limanına ikinci rapor: Kesinlikle deprem bölgesinde!

Sazlıdere Köyü Sahili’nde, BOTAŞ tarafından yapımına başlanan Saros FSRU Liman ve Boru Hattı Projesi’yle ilgili olarak, bilirkişi heyeti tarafından ikinci kez hazırlanan ÇED rapor da 'olumsuz' oldu. 

Konak Belediyesi meclis binası için onay geldi!

Koruma Kurulu, Konak Belediyesi'nin  Alsancak Liman arkası bölgesinde yer alan tarihi binanın restorasyon projesine onay verdi. 

Macron'dan Beyrut Limanı'na imar malzemesi yardımı açıklaması!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Beyrut Limanı'na tıbbi yardım ve itfaiyecilerin bulunduğu 3 uçağın Lübnan'a ulaştığını ve yeniden imar malzemelerinden oluşan yardımlar göndermeye devam edeceklerini belirtti...

Uluslararası Türkmenbaşı Limanı'na dünyanın en prestijli ödülü!

Türkmenistan devleti tarafından Gap İnşaat'a yaptırılan Hazar Denizi kıyısındaki Uluslararası Türkmenbaşı Limanı'na, Amerika'dan dünyanın en prestijli ödülü geldi..

Yat Limanı'na yürüyüş ve dinleme alanları yapılmalı!

Şimdilerde Kadıköy rıhtımına 20 bin kişilik cami projesi Türkiye’nin gündeminde. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, özelleştirme ile ilgili “Kadıköy’deki insanların denize ulaşmasını engellemeye hakları yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Alsancak Stadı’na isim önerisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alsancak Stadı ile ilgili isim önerisinde bulundu Göztepe’nin İzmir sporuna büyük ivme getirdiğini söyleyen Erdoğan, spor gündemi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Çeşme Şifne Yat Limanı imar planı askıda!

İzmir Çeşme İlçesi, “Şifne Yat Limanı” na ilişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Enda Konakları'nda daire fiyatına konak!

Ankara’nın incisi Gölbaşı’nda hayata geçen “yatay mimari” konseptli ve akıllı ev teknolojili ENDA projesi, yeni nesil konak keyfini cazip fiyatlarla sunuyor. ENDA’da fiyatlar, Ankara’nın gözde yaşam bölgelerindeki normal daire fiyatları ile aynı düzeyde.

Ataköy Marina Mega Yat Limanı'na 62 milyon dolarlık yatırım!

Ataköy Marina ve Yat İşletmeleri AŞ Genel Müdürü Demirtaş: "Ataköy Marina Mega Yat Limanına, DATİ Yatırım Holding tarafından yaklaşık 62 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirildi" dedi.

İzmir Alsancak Stadı'na itiraz!

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Alsancak Stadı'na itiraz etti. İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten yaptığı açıklamada "İmar planına yapılan itirazın süreci olumsuz etkilemeyecek" dedi.

İzmir Limanı'na ilişkin 3 sorun mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a İzmir Limanı için planlanan yatırımları ve Liman'ın Varlık Fonu'na devrini sordu..

Alsancak Limanına konak belediyesinden itiraz Haberi

Alsancak Limanına konak belediyesinden itiraz

Özelleştirme süreci tamamlandığında Avrupa'nın ilk 10, dünyanın ise ilk 50 limanı arasına girecek olan Alsancak Limanı'nda beklenen yine olmadı, önceki yıllarda planlara dava açan kurumların da bu kez olumlu bulduğu ve İstanbullu Safi Holding'in şimdiden ihalesine hazırlandığı limana son anda Konak Belediyesi itiraz etti. Belediye, itiraz gerekçeleri arasında, limanın ana amacından uzaklaşması, alana turizm tesisi inşa edilmesi ve yapılaşmanın trafik sorununa neden olmasını gösterdi. 


YİNE HÜSRAN

Açılan davalar ve itirazlar nedeniyle 1997'den beri özelleştirilmesi gündemde olup, süreci bir türlü tamamlayamayan Alsancak Limanı'nın yeni planları askıdan indi. Bir önceki planlardaki itirazları dikkate alarak 95 bin metrekarelik AVM yerine 4 bin 500 metrekarelik dükkanlara yer veren Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun 25 Aralık'a kadar askıda kalan planlarına İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilgili odalar olumlu bakarken,...