01 / 05 / 2024

Alsancak Limanının yeni imar planı

Alsancak Limanının yeni imar planı

Kruvaziyer ve Yük Umanı olarak ayrılan Alsancak Limanı'nın yeni imar planı, Konak Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı. Planda Kruvaziyer Limanı başta olmak üzere yapılan değişiklikler var.

Konut yatırımcısının yeni limanı KKTC!

Yerli ve yabancı gayrimenkul yatırımcısının yeni rotası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti oldu. Kıbrıs'a en çok yatırımı İsrailliler yapıyor.

İzmir, gayrimenkul sektörünün yeni gözdesi oldu! 2-3 dönümlük tarlalara talep arttı!

İzmir’in coğrafi konumu, iklim koşulları, demografik yapısı, liman, sanayi şehri olması ve verimli tarım alanlarına sahip olması gayrimenkul sektörünün dikkatini çekti. İzmir, gayrimenkul sektörünün yeni gözdesi oldu. İşte ayrıntılar...

Alsancak Stadı'nın yer teslimi yapıldı!

2015'te yıkılan Alsancak Stadı'nın yerine inşa edilecek stadın yer teslimi yapıldı. 15 bin kişilik yeni stadın son adımı da tamamlanmış oldu.

Alsancak Stadı'nın ihalesi tamam!

2015 yılında yıkılan Alsancak Stadı'nın ihalesi tamamlandı. Yeni Stat metro İnşaat tarafından inşa edilecek.

İzmir Alsancak Stadı'nın ihalesi 28 Nisan'da!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Alsancak Stadı'nın yenilenme ihalesinin 28 Nisan Cuma günü Ankara'da yapılacağını açıkladı. Yeni stadın iş süresi 500 gün olarak belirtildi.

Yeni Alsancak Limanı'nın önü açıldı!

2011 yılından beri beklenen 'Yüzülebilir Körfez Projesi'nde ÇED için nihai onay geldi. Konuyla ilgili İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Öztürk, 'Limanın özelleştirilip gerekli yatırımların yapılması ve verimli şekilde çalıştırılmasının önü açıldı' açıklamasını yaptı

Alsancak Kruvaziyer Limanı'nın imar planlarına yapılan itiraza ret!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Belediye'nin Alsancak Kruvaziyer Limanı'nın revize imar planlarına yaptığı itirazı kabul etmedi. Konak Belediyesi yargıya gitmezse, planlar kesinleşecek, ihalenin önünde engel kalmayacak. Yargıya gidildiği takdirde limana çivi çakılamayacak

Yeni Alsancak Stadı’nın projesinde tadilat yapılacak!

Yeni Alsancak Stadı’nın projesinde tadilat yapılacak, üstü tamamen kapanırken, kuzey kale arkasına tribün yapılacak.

İzmir Alsancak Stadı'nın ihalesi Ocak'ta!

Yeni Alsancak Stadı'nın ihalesinin Ocak 2017'de yapılması planlanıyor. Stat 18 ayda tamamlanacak. Bu arada İZVAK Başkanı Ali Erten, "İzmir'in imar planlarında spor alanı olarak kaydedilen alanların envaterini çıkartıyoruz." dedi.

Alsancak Stadı'nın yeni imar planı tartışma yarattı!

Kapalı ve açık tribünler yıkıldıktan sonra, sadece maçların oynandığı çim sahanın bakımı yapılarak korunan Alsancak Stadı’nın yeniden yapımı için gerekli imar planı, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki olağanüstü toplantıda görüşüldü.

Alsancak Limanı'nın imar planı sorunu çözülüyor!

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Alsancak Kruvaziyer Limanı'nın imar planlarına yönelik sorunları çözmek için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ve Konak Belediyesi'nin birlikte çalışma kararı aldığını belirtti.

İzmir Alsancak Limanı için çözüm çağrısı!

İzmir Alsancak Limanı'nın özelleştirilme sürecindeki itiraz yolunda Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş 7 maddelik itirazın 2 maddesi üzerinde çözüm çağrısı yaptı.

Yusuf Öztürk'ten İzmir Alsancak Limanı'na yatırım çağrısı!

DENİZ Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Alsancak Limanı'nın imar planlarının tartışma konusu olmaktan çıkarılıp, planlara son noktanın konması gerektiğini söyledi.

Alsancak Limanının yeni imar planı Haberi

Alsancak Limanının yeni imar planı

Kruvaziyer ve Yük Umanı olarak ayrılan Alsancak Limanı'nın yeni imar planı, Konak Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı. Planda Kruvaziyer Limanı başta olmak üzere yapılan değişiklikler var. 2012'de Kruvaziyer Limanı'nda 1.25 olan emsal 0.50'ye düşürüldü. Önceki planda olduğu gibi kruvaziyer ve konteyner bölümünde yer alan mevcut yapıların yıkılması durumunda yeni yapılacak yapılara maksimum 30.50 metreye kadar yükseklik izini verildi. Yük Limanı'nda liman sınırı olarak, Meles Deltası belirlendi. Dolgu alanları ve rıhtım ötelemeleri plana işlendi. 


İki adet 10 katlı bina 

Ege'de Sonsöz'den Onur Deniz'in haberine göre, limana yönelik idari, işletme binalarının yer alacağı hizmet alanı toplam 10 bin 289 metrekare olarak belirlendi. İçinde Resmi kurumların yer alacağı bölümün toplam inşaat alanı ise 22 bin 978 metrekare olarak hazırlanırken, planda iki adet on katlı ve...