07 / 07 / 2024

alsancak Pasaport İskelesi boya

alsancak Pasaport İskelesi boya

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yenileme çalışmalarını sonlandırdığı Pasaport binasının yan yüzünün unutulduğu ortaya çıktı. Yenileme çalışmaları Kıyı Tasarım Projesi kapsamında yapılıyordu. İzmir Pasaport İskelesi'nin yan kısmı boyanmadı.

İzmir'deki seyir terasları çürüyor!

İzmir'in ünlü Pasaport İskelesi ile Çakabey Rıhtımı arasındaki kıyı bandında yer alan ve İzmirlileri denizle buluşturan seyir terasları, dökülen tahta parçaları, içine çiçek yerine çöp konan saksıları, kopan demir korkulukları ile dikkat ekiyor.

İzmir Alsancak Limanı'na yeni imar planı!

İzmir Alsancak Limanı'nın yeni imar planları, Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayınlandı. Yeni imar planları, bir ay süresince askıya çıkarılacak.

İzmir Alsancak'ta yol genişletme çalışmaları başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Atatürk Caddesi’nde yaşanan yoğun trafik akışını rahatlatmak için, Alsancak Garı bölgesindeki yaklaşık 100 metrelik bir bölümde yol genişletebilmek için gerekli izinleri alarak çalışmalara başladı.

İzmir Alsancak Limanı otopark oldu!

İZMİR’de geçtiğimiz yıllarda kruvaziyer gemilerle ilkbahar- sonbahar sezonunda 500 bini aşkın turistin ayak bastığı Alsancak Limanı, 2016 sezonunu açamadı.Yolcuların çıkış yaptığı liman içindeki tek hareketli yer ise otopark olarak kullanılan bölüm oldu.

Alsancak'ta TCDD'ye ait bahçe duvarı yıkılıyor!

Alsancak’ın girişinde trafiğin sıkışmasına neden olan TCDD’ye ait bahçe duvarı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın talimatıyla yıkılıyor. Yol, yıkımın ardından çift şeritli olacak

Alsancak yolları ne zaman onarılacak?

Alsancak Bornova Sokağı'ndaki caddeler ve çevresindeki yollarda 7 aydır asfalt çalışması yapılması bekleniyor. Peki yol çalışmaları tekrardan ne zaman yapılacak?

İzmir Alsancak Limanı'nın özelleştirmesinde sona yaklaşıldı!

İzmir Alsancak Limanı, özelleştirmede sona yaklaşıyor. Özelleştirme İdaresi'nin İzmir Kruvaziyer Limanı ve İzmir Yük Limanı olmak üzere ikiye ayırdığı Alsancak Limanı'nın özelleştirme ihalesinin, 2016 yılının ilk yarısında yapılması planlandı.

Alsancak Dalgakıran Projesi revize edildi!

Alsancak’taki Dalgakıran Projesi’ni revize ettiklerini dile getiren İTO Başkanı Ekrem Demirtaş “Pasaport İskelesi, kıyıdaki yat yanaşma yerleri ve seyir terası platformunu kaldırıldık” dedi.

Karayipler'den 100 bin dolarlık gayrimenkul alana 3 ayda pasaport!

Vize sıkıntısından bunalan işadamları çareyi ikinci pasaportta buldu. İşadamının yeni gözdesi 100 bin dolarlık gayrimenkul karşılığında 3 ayda pasaport alabildikleri Karayipler oldu....

İzmir Kordon ve Pasaport için hazırlanan projede estetik ön planda tutulacak!

Büyükşehir Belediyesi, Kordon ve Pasaport için hazırlanan yönetmeliği revize ediyor. Pazartesi günü Meclis’e sunulacak yeni yönetmelikte kent estetiğiyle birlikte yayaların ve bölgedeki apartman sakinlerinin hakları da öne çıkıyor

İzmir Alsancak Stadı'nda zemin etüdü çalışmaları başladı!

İzmir'de çürük raporuyla 2014'te kullanıma kapatılıp geçen yıl yıkılan Alsancak Stadı'nın yerine yeni stadyum yapılması için ilk somut adım atıldı, stat arazisinde zemin etüdü çalışmaları başladı.

İzmir Alsancak'ta altyapı çalışmaları ne zaman bitecek?

İzmir'in Alsancak semtinde farklı kurumların aylardır bitirilemeyen altyapı çalışmaları yüzünden sokakların köstebek yuvasına dönmesi, bölgede evli ya da işyeri bulunan vatandaşları bıktırdı.

Aziz Kocaoğlu: Alsancak Stadı'yla ilgili mecliste görüşülecek bir şey yok!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "Alsancak Stadı için meclisten geçmesi gereken bir şey olursa mart ayı meclisinde hallederiz" şeklinde konuştu.

alsancak Pasaport İskelesi boya Haberi

alsancak Pasaport İskelesi boya


İzmir'in simgeleri arasında bulunan Pasaport İskelesi'nin yan yüzündeki kötü görüntü dikkat çekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kıyı Tasarım Projesi kapsamında Cumhuriyet Meydanı ile Konak Pier arasındaki bölümü yeni bir görünüme kavuşturulmasına rağmen çalışmaları sırasında harabe görünümdeki Pasaport binasının sol yüzünde herhangi bir yenileme yapılmaması kafalarda soru işareti bırakmıştı. Binanın bu görüntüsüne İzmirlilerden de tepki yağıyor. Daha önce çalışma yapılan binada, ön yüzünde ve iç kısmında harabe görüntüsünden kurtulurken Cumhuriyet Meydanı'na bakan duvarında manzara Yenigün Gazetesi'nin günlerce süren haberleriyle İzmir gündemine getirilmiş ve tarihi binada yenileme çalışmalarının başlamasına önayak olmuştu. 140 yıllık binanın içler acısı görüntüsü, bu durumunu uzun süre korumuş, iskelenin, karakolun ve diğer kurumların bulunduğu bina yenileme öncesi “sahiplik” sorunu yaşamıştı.


Tescilli iskele!


Yat Limanına ilişkin Çevre Düzeni Planı ile 1/5000...