30 / 06 / 2024

Altın hesabı karlı mı

Altın hesabı karlı mı

İAR Yönetim Kurulu Başkanı Esen, yastık altı olarak tabir edilen altınlar hakkında, "Evde durduğunda değerlenmeyen altınınız, bankada durduğunda değerleniyor" dedi.

Ünlü kripto fenomeni uyardı: Bayram öncesi dolar ve gram altın alırsan zarar edersin!

Altın fiyatlarındaki son durum pek çok yatırımcı tarafından merak edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Bayram öncesi dolar ve gram altın alırsan zarar edersin!" dedi.

200 TL ile 2009'da 4,83 gram altın alınırken, 2024'te 0,08 gram altın alınabiliyor!

Yüksek enflasyon ortamında fiyatlar sürekli olarak artış gösterirken, 200 TL de resmen pula döndü. Ekonomi Dünyası X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 200 TL ile 2009 yılında ve 2024 yılında ne kadar altın, dolar ve Euro alınabileceğini paylaştı.

Yatırım yapacaklar dikkat! Altın mı, toprak mı?

Enflasyon karşısında parasının değerini korumak isteyen vatandaş, en karlı yatırımın hangisi olduğunu araştırıyor. Dolar mı, faiz mi, altın mı derken, kuyumcu ve yatırımcı Aksel, en çok paranın topraktan kazanılacağını söyledi.   

Konut mu altın mı? Yılbaşından bu yana hangisi ne kadar kazandırdı?

Konut yatımı yatırım yapmak isteyenler piyasanın nasıl bir seyir izleyeceği ile ilgili araştırmalar yaparken, Kripto fenomeni Murat Ali Calman sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yılbaşından bu yana gram altın yüzde 40 kazandırırken konut fiyatlarının yüzde 5 yükseldiğini belirtti.

Altın 1.950'den 2 bin 500'e çıkarken, konut yerinde saydı!

Konuta yatırım yapmak isteyenler piyasanın nasıl bir seyir izleyeceği ile ilgili araştırmalar yaparken, Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından konut piyasası ile ilgili paylaşım yaparak, "Altın 1.950'den 2 bin 500'e çıkarken, konut yerinde saydı" ifadelerini kullandı.

Bankada altın, dolar, euro ve İngiliz sterlini hesabı olanları ilgilendiriyor! Tarih uzatıldı!

Bankalarda altın, dolar, euro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesapları olanları ilgilendirecek yeni karar alındı. Döviz dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat'ta (KKM) tarih resmen uzatıldı. 

İslam Memiş açıkladı: Bu yatırım, hem altını hem de gümüşü sollayıp geçecek!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş,  altın ve gümüşten bile daha karlı bir yatırım olarak o madeni açıkladı. İşte İslam Memiş'in o açıklaması...

Emekli ikramiyesiyle 2018'de 5.20 gram altın alınıyordu, bugün 1,5 gram alınabiliyor! İkramiyeler de eridi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli bayram ikramiyesinin yüzde 50 artış ile 3 bin TL'ye yükseltildiğini açıkladı. Prof. Dr. Şenol Babuşcu, X sosyal medya hesabından emekli ikramiyelerini yıllara göre, dolar ve altın ile karşılaştırdı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Son 2 senede hisse, altın ve dolara 10 bin TL yatıranlar ne kadar kazandı? Yatırımcılar ve yatırım yapacaklar dikkat!

Milyonlarca kişi, altın, dolar ve hisse kazançlarını karşılaştırıyor. Peki son 2 senede hisse, altın ve dolara 10 bin TL yatıranlar ne kadar kazandı? İşte Borsa Filozofu'nun  sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...

Vatandaş altın almasın, parasını faize mi yatırsın?

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in vatandaşın altın alımıyla ilgili yaptığı açıklama üzerine X sosyal medya hesabından, “İstiyorlar ki paranız TL mevduatta enflasyonun çok altında faiz alarak erisin” paylaşımını yaptı. Şatıroğlu’nun açıklamasına yorum yağdı.

Yatırımcılar borsada altın sertifikasına saldırdı: Gram altın karşısında yüzde 17 primlendi! Mantıklı yatırım mı?

Altın sertifikası ile spot gram altın yatırımına ilişkin dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Ekonomist İris Cibre, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda altın sertifikası ile spot gram altını karşılaştırdı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kredi kartından altın ve döviz alanlar dikkat! Kartınız her an kapanabilir

Enflasyonla mücadele kapsamında atılan sıkılaştırma adımlarına bir yenisi eklendi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kredi kartından altın ve döviz alanların kartlarının her an kapanabileceğini bildirdi.

1 Ocak 2019'dan bu yana dolar 5.68 kat, altın 9.16 kat kazandırırken Çatalca'daki tarla 30 kat kazandırdı!

Altın ve dolar rekor üstüne rekor kırarken Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden 1 Ocak 2019'dan bu yana dolar 5.68 kat, altın 9.16 kat kazandırırken Çatalca'daki tarla 30 kat kazandırdığını açıkladı. İşte Murat Gültekin'in o paylaşımı...

Altın hesabı karlı mı Haberi

Altın hesabı karlı mı

İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) Yönetim Kurulu Başkanı Ayşen Esen, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılmasına yönelik geliştirilen Kuyumcu Altın Değerleme Sistemi (KADSİS) projesinin hem ülkeye hem de vatandaşa birçok avantaj sunduğunu belirterek, "Yastık altındaki altının ne size ne de ekonomiye bir faydası var. Türkiye'de bankacılık sistemi birçok ülkeye göre daha gelişmiş durumda. Bu sisteme güven var. Bu sistemin içinde birtakım garantiler var. Evde durduğunda değerlenmeyen altınınız, bankada durduğunda değerleniyor." dedi.

Esen, İAR tarafından yastık altı altınların ekonomiye kazandırılmasına yönelik geliştirilen ve şu anda Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası ve Emlak Katılım Bankası'nın katılımıyla yürütülen KADSİS projesi hakkında bilgi verdi.

Bu konuda bugüne kadar yürütülen projelerin başında Altın Bankacılığı'nın geldiğini anlatan Esen, bu sistemde tüketicinin bankaların önceden duyurduğu...