18 / 05 / 2024

altın mevduatı

altın mevduatı

Altın mevduattan TL'ye çevrilen mevduatta stopaj oranı sıfır olarak uygulanması, Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Konut mu, mevduat mı, altın mı? Yatırımcılar dikkat! 

Konut alıp yatırım yapacaklar kira getirisi ile ne kadar sürede kazanç elde edeceklerini merak ediyor. Peki hangi yatırım mantıklı? Konut mu, mevduat mı, altın mı?

Bankada altın, dolar, euro ve İngiliz sterlini hesabı olanları ilgilendiriyor! Tarih uzatıldı!

Bankalarda altın, dolar, euro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesapları olanları ilgilendirecek yeni karar alındı. Döviz dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat'ta (KKM) tarih resmen uzatıldı. 

Bankaların mevduat faizi yarışı iyice kızıştı! 150 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar Şubat 2024?

Şubat ayının ortalarına yaklaştığımız şu günlerce yastık altında parası olan vatandaşlar da bankaların mevduat faizlerini merak ediyor? Peki 150 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar? İşte tek tek açıklanan o rakamlar...

2023 yılının ilk altı ayında altın mevduatı yüzde 55,3 arttı! İstanbul ilk sırada

TL'de yaşanan değer kayıpları nedeniyle altın ve dövize ilgi gittiçe artıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre Türkiye'de 2023 yılının ilk altı ayında altın mevduatı yüzde 55,3 arttı.

Dolar ve altın alımında Merkez Bankası'ndan hamle! Kur Korumalı Mevduat faizi yüzde 50 yolunda ilerliyor

Döviz talebinin yükselmesine karşılık, Merkez Bankası, bankalara verdiği dövizden TL'ye ek dönüşüm hedefini yukarı çekti. Vatandaşı döviz ve altın alımından Kur Korumalı Mevduat’a kaydırmayı hedeflediğinin dile getiren Merkez Bankası'ndan yeni hamle geldi.

Borsadan çıkan yatırımcılar yastık altına yöneldi! Altın ve döviz tercihi arttı! 

Yatırımcıların, sayılı günler kalan seçimin çok öncesinde belirsizlikler ile endişelerini finansal varlıklarına yansıttı. KKM dahil TL mevduat artsa da döviz tevdiat hesapları ile hisse senedinden çıkan yatırımcıların bir kısmının fiziki altın ve döviz ile yastık altına yöneldiğine dikkat çekildi.

Altını olanlar dikkat! Merkez Bankası'ndan son dakika kararı geldi

Bankaya haricen girişi olan ve altın girişi ardından açılan yabancı para türünden mevduat/katılım fonlarının 28 Mart 2023 tarihi itibari ile TL payı hesaplamasında dikkate  alınmaması hükmüne varıldı.

Herkesin kafasında aynı soru: Altın mı, borsa mı? İşte uzmanlardan zengin edecek değerlendirmeler...

Yatırımcının getiri arayışı sürerken risk almak istemeyen yatırımcı için mevduat tarafında faizler yüzde 30’lara geldi. Borsa İstanbul’da ise seçim belirsizliği hakim olmasına rağmen orta ve uzun vadeli beklentiler pozitif yönde Altın fiyatları rekora hazırlanıyor.

Döviz ve altın hesapları neden çözülüyor? Bankalar için flaş iddia!

Merkez Bankası verilerine göre döviz ve altın mevduat hesapları geçtiğimiz hafta 5,5 milyar dolar azaldı. Peki bu çözülmenin nedeni ne? İşte kulislerde konuşulan o kritik iddia...

Altın yatırımı yapmayı düşünenlere Bakan Nebati'den önemli çağrı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yatırımcılara altın ve ucuz TL kredisiyle ilgili açıklamalar yaptı. Kur Korumalı Mevduat hesabında 782 milyar biriktiğini açıklayan Nebati, "Enflasyon üzerinde kararlı adımlarımızı atmaya devam edeceğiz" dedi.

Altın Hesaplarından TL Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşüm Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31716 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Altın hesaplarının TL'ye çevrilmesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

Altın cinsi mevduat hesapları ile katılım fonlarının Türk lirası vadeli mevduata ve katılım fonuna dönüştürülmesine yönelik detaylar açıklandı.

Türkiye'de altın alarmı! Tonlarca altın için tarih verildi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, Ağrı Diyadin Mollakara Altın Tesisi Temel Atma Töreni'nde konuştu. Muhiddin Gülal, Ağrı tesisin ilk altın dökümünü 2022 yılının sonunda yapılacağını açıkladı.

altın mevduatı Haberi

altın mevduatı

Altın mevduat hesaplarından TL'ye çevrilen mevduat ve katılma hesapları için dönüşüm fiyatı üzerinden stopaj oranı yüzde sıfır olacaktır.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Gelir vergisi kanununun geçici 67. maddesinde yer alan tevkifat oranları hakkında kararda düzenlemeler yapan Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

28 ARALIK İTİBARIYLA

Karara göre, söz konusu hüküm; TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi kapsamında 28 Aralık tarihinden itibaren mevcut altın mevduat hesapları ile altın katılım fonu hesaplarına, işlem sonrası açılacak hurda altın hesaplarından dönüştürülen mevduat ve katılma hesaplarına uygulanacak. bu tarih, dönüştürme fiyatından TL'ye çevrilmiştir.

Altın hesaplarının TL'ye çevrilmesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

Kur korumalı mevduat sistemine dava...