03 / 05 / 2024

altın saklama merkezi

altın saklama merkezi

Yurtiçi Tasarrufların Artırılması ve İsrafın Önlenmesi Programında yer alan altın saklama hizmetlerinin geliştirilmesi çerçevesinde bölgesel saklama merkezi kurulacak. Bölgesel gümrüklü ve gümrüksüz saklama merkezi olacak.

Kuyumcukent'e altın saklama merkezi kurulacak!

Hem halka güven vermesi hem de piyasaya likidite sağlanması amacıyla bankalarca toplanan fiziki altının en azından belli bir oranının Türkiye'de saklanmasına ilişkin sistem geliştirilmesi amacıyla saklama merkezi kurulması planlanıyor.

1.600 ton kapasiteli altın saklama merkezi geliyor!

Piyasaya likidite sağlanması amacıyla bankalarca toplanan fiziki altının en azından belli bir oranının Türkiye'de saklanmasına ilişkin sistem geliştirilmesi amacıyla bölgesel gümrüklü ve gümrüksüz saklama merkezi kurulması planlanıyor.

İstanbul'a altın saklama merkezi kuruluyor!

Tükiye'nin ilk altın ve elma saklama merkezi İstanbul'da kurulacak. Kuyumcu Kent yakınındaki Basın Ekspres yolu üzerinde inşa edilecek. Altın Saklama Merkezi'nde Altın Borsası ve Merkez Bankası'nı altınları saklanacak.

Batı yaptırımları nedeniyle Rus altını Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılıyor

Yaptırımlar yüzünden Rusya'nın geleneksel ihracat güzergahlarının kesilmesi, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi durumuna getirdi

Rus altını Türkiye, Çin ve BAE’ye satılıyor!

Rusya'nın geleneksel ihracat yollarının batı yaptırımları nedeniyle kesilmesinden dolayı Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi haline getirdi.

Borsa İstanbul'dan flaş altın kararı! Sınırlama getirildi!

Borsa İstanbul AŞ Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası Operasyonel Direktörlüğü, belirtilen koşulların sağlanmaması durumunda işlenmemiş altının Borsa saklama kasasına getirilmesi halinde iade prosedürünün uygulanacağını söyledi. 

Altını olanlara müjde! 50 gram altın kazanmak için sadece bunu yapmanız gerekiyor!

Yastık altındaki altını ekonomiye kazandırmak için kolları sıvayan Ahlatcı Metal Rafineri A.Ş., Maliye ve Maliye Bakanlığı ve Bankacılık Merkezi malları ortaklığında Altın Toplayıcı Tasarruf Modeli'ni (ATOM) geliştirdi. Bu sistemle 50 gram altın verilecek! 

TOKİ Hatay Altınözü kura çekilişi yarın!

TOKİ'nin Hatay’ın Altınözü ilçesinde inşa ettiği 384 konut ve ticaret merkezi için hak sahiplerinin kura çekilişi 12 Haziran'da gerçekleşecek.

25. Altın Çekül Ödülleri başvuruları başladı!

Yapı-Endüstri Merkezi’nin düzenlediği, yapı malzemesi alanında yeni ürün, teknoloji ve fikirleri desteklemek amacıyla düzenlenen 25. Altın Çekül; “Yapı Ürün Ödülü” ve “Fikir Ödülü”ne başvurular başladı.

24. Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü ve Fikir Ödülü açıklandı!

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından bu yıl 24.sü düzenlenen “Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü” ve “Altın Çekül Fikir Ödülü” kazananları açıklandı.

Maltepe Altın Yıllar Yaşam Merkezi açıldı!

Maltepe Belediyesi’nin, 50 yaş ve üzeri vatandaşların yaşam kalitelerini arttıracakları ve sosyalleşebilecekleri “Altın Yıllar Yaşam Merkezi” kapılarını açtı.

Müsiad Expo 2016’nın altın sponsoru Fakir Hausgeräte oldu!

Elektrikli küçük ev aletlerinin öncü markası Fakir Hausgeräte, 9-12 Kasım 2016 tarihleri arasında, CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenlenecek MÜSİAD Expo’nun altın sponsorlarından oldu…

Maltepe Altın Yıllar Yaşam Merkezi açılıyor!

Maltepe Belediyesi, 50 yaş ve üzeri vatandaşların yaşam kalitelerini arttıracakları ve sosyalleşebilecekleri “Altın Yıllar Yaşam Merkezi”ni açıyor

Altın Çekül için son gün 14 Ekim!

Yapı-Endüstri Merkezi’nin YEM Ödülleri Projesi kapsamında, 24. Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü” ve Altın Çekül “Fikir Ödülü”ne başvurular devam ediyor. Son gün 14 Ekim 2016.

Kuyumcukent altın saklama merkezi açılıyor!

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, "Halihazırdaki kapasiteyi 10'a katlayacak, bin 600 tona varan altın ve gümüş saklama kapasiteli binamız Kuyumcukent taraflarında yakın zamanda devreye girecek"

Çeşme Altınkum Turizm Merkezi imar planı iptal edildi!

İzmir’in Çeşme İlçesi’nde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2013 yılında 223 hektar alan için yaptığı Çeşme Altınkum Turizm Merkezi 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı revizyonunu İzmir 1’inci İdare Mahkemesi iptal etti.

altın saklama merkezi Haberi

altın saklama merkezi

Yurtiçi Tasarrufların Artırılması ve İsrafın önlenmesi Programı'nda yer alan altın saklama hizmetlerinin geliştirilmesi kararı çerçevesinde bölgesel gümrüklü ve gümrüksüz saklama merkezi kurulacak. 


Hem halka güven vermesi hem de piyasaya likidite sağlanması amacıyla bankalarca toplanan fiziki altının en azından belli bir oranının Türkiye'de saklanmasına ilişkin sistem geliştirilmesi amacıyla bölgesel gümrüklü ve gümrüksüz saklama merkezi kurulması planlanıyor. Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Borsa İstanbul (BIST) Genel Müdür Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, bir bölümü gümrüklü antrepo olmak üzere bölgesel saklama merkezi kurulması projesinin Yurtiçi Tasarrufların Artırılması ve İsrafın Önlenmesi Programı'nda yer aldığını söyledi. 


Yatırımcıların ihtiyaçlarına göre hizmet verebilecek bir saklama merkezinin hizmete alınmasının Borsa İstanbul'un öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurgulayan Dönmez, "Özellikle yurt dışında faaliyet gösteren kuruluşların bu yolla I W Türkiye'de başta altın olmak...