30 / 04 / 2024

altına yasak mı geldi

altına yasak mı geldi

Son zamanlarda gündemden düşmeyen altın fiyatları Fed’in sıkılaşma adımları ve resesyon endişeleriyle baskılanmaya devam ederken piyasaları etkileyecek bomba gibi bir son dakika bir karar geldi. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Tebernüş Kireçci sordu: Parasını dolara, avroya veya altına yatırmayıp konutu tercih edenler ne suç işledi?

Türklerin yurt dışı gayrimenkul yatırımı 2023'te yüzde 163,7 oranında arttı ve rekor kırıldı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından 'Parasını dolara, avroya veya altına yatırmayıp konutu tercih edenler ne suç işledi?' sorusunu yöneltti.

Gram altına yasak mı geliyor? Kuyumculara gizli bir yazı gönderildi, İslam Memiş'ten şok açıklama geldi!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, kuyumculara gönderilen 22 ayar 1 gramlık fiziki altınların üretiminin yasaklandığı ile ilgili mesajlarla ilgili açıklama yaptı. İşte İslam Memiş'in konu ile ilgili o açıklaması...

Konut sektörü mercek altına alındı! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşüyor! 

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Şubat raporunda kiralık ve satılık konut piyasası mercek altına alındı.

Bakan Şimşek'ten enflasyon müjdesi: Bir yıl içinde enflasyonu ciddi oranda kontrol altına alıp düşüreceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, müjdeyi verdi. Bakan Şimşek, gerçekleştirilecek reformlar ile bir yıl içinde enflasyonu ciddi oranda kontrol altına alıp düşüreceklerini açıkladı.

Yatırımcılar müjde! Papara’da 7/24 altın alım satım dönemi başladı!

Finansal teknoloji şirketi Papara, kullanıcılarına 7/24 altın alım satımı olanağı sunan özelliğini hayata geçirdi. Kıymetli Maden Hesabı ismş verilen yeni ürünle yakın gelecekte platin ve gümüş alım satımının da yapılabileceği kaydedildi.

Gümüş yatırımcılarına kötü haber: 21 TL'nin altına sarkabilir

Altından sonra yatırımcılar en çok yatırımı gümüşe yapıyor. Altınla birlikte rekora yükselen gümüş için kötü haber geldi. Gümüş fiyatları 21 TL'nin altına sarkabilir. Peki gümüş fiyatları ne zaman düşüşe geçecek?

İslam Memiş altında alım fırsatını açıkladı! Rekora günler kaldı

Altın fiyatları ABD'den gelen güçlü verilerle düşüş trendine girdi. Ons altında yaşanan düşüşle gram altın 1700 TL'nin altına kadar indi. Altın fiyatlarında yaşanan düşüş sonrasında İslam Memiş, alım fırsatı olabileceğini söyledi. İşte İslam Memiş'in rekor tahmini...

Altına yatırım yapacaklar hemen koşsun. Ne çeyrek ne de gram. Bunu alan paraya para demeyecek

Altına yatırım yapmayı seven vatandaşlar altında hangilerinin alınması gerektiğini merak ediyor. Vatandaşların altında şaşmaması gereken bir yatırım aracı hakkında analistlerden flaş açıklama geldi.

İşte yeni güvenli liman: Altına endeksli token’lar! Dijital altına yatırım güvenli mi? İşte uzmanların yorumları…

Altın geleneksel bir yatırım aracı olarak yatırımcılardan büyük ilgi görürken, dijitalleşmeyle birlikte şimdi de altına endeksli tokenler çıktı. Özellikle ABD’deki bankacılık ve borç krizi nedeniyle kripto paralarda görülen hareketlilik ile birlikte altına endeksli tokenler’ın da yıldızı parladı.

Elimizdeki altınları bozduralım mı, bekletelim mi? Altının piri İslam Memiş'ten son uyarı geldi! Bunu yapan yaşadı!

14 Mayıs seçiminden sonra düşüşe geçen altın fiyatları yatırımcılar tarafından hayal kırıklığına neden olurken Elimizdeki altınları bozduralım mı, bekletelim mi? sorusu merak ediliyor.  Altının piri İslam Memiş'ten son uyarı geldi! Bunu yapan yaşadı...

Zorunlu afet sigortası geliyor! Tek poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek!

Zorunlu deprem sigortası yerini DASK kapsamında deprem, sel gibi bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortasına bırakıyor. Tek bir poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek. İşte ayrıntılar...

Altın alacaklar acilen buraya bakmalı! Fiziki altın almak mı? Bankada altın hesabı açmak mı? İşte yanıtı!

Altın her zaman dikkat çeken bir yatırım aracıdır. Son dönemde banka altın hesabı hizmetlerine ilgi arttı. Altına yatırım yapmak isteyenler genellikle kuyumcudan fiziki altın almanın veya bankada altın hesabı açmanın avantajlarını araştırıyorlar. Bu yüzden uzmanlar da bu soruya açıklık getirdi.

Altında ‘umutlu bekleyiş! ABD’de borç krizi altına yarayacak! Uzmanlar, altının zirve yapacağı o tarihi açıkladı!

ABD Merkez Bankası Fed tutanakları altın fiyatlarını bir süredir baskılamaya devam etse de gelecek dönemde yeniden ibrenin tersine döneceği belirtiliyor. ABD’li ekonomistler ve önde gelen yatırım bankaları verdikleri yatırım mesajlarında hep altına yatırıma işaret ediyor.

altına yasak mı geldi Haberi

altına yasak mı geldi

Her sene dünya çapında çıkarılan altının yaklaşık yüzde 10’luk kısmını üreten Rusya için yeni bir yaptırım kararı alındı. Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları sürerken, ABD, G7 Liderler Zirvesi’ndeki anlaşma doğrultusunda Rusya’ya yönelik yeni bir yaptırım kararı geldi.

ABD Hazine Bakanlığının yaptığı yazılı açıklamada, Rusya’dan ABD’ye altın ithalatına yasak getirildiği ve Rus savunma sektöründe faaliyet gösteren yaklaşık olarak 100 kişi ve kuruma yaptırım uygulandığı duyuruldu. ABD Hazine Bakanlığı, söz konusu altın ithalatı yaptırımına Rusya dışında bulunan Rusya menşeli altınların dahil olmadığı bildirdi.

Haber3'te yer alan habere göre, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşına cevap olarak ek ağır yaptırımlar uygulamak için ortaklar ve müttefiklerimizle beraberçalışma taahhüdümüzü bir kez daha teyit ettiklerini kaydederek, "Rusya’nın savunma...