12 / 08 / 2024

altyapı projeleri. altyapı projeleri finansman

altyapı projeleri. altyapı projeleri finansman

Ulaştırma şurası raporunda çok sayıda projenin aynı anda piyasalardan finansman arayışına girmesinin projelerin gerekli parayı bulamamasına ya da aşırı maliyetli kaynak bulmasına neden olduğu belirtildi...

Altyapı projeleri ile 28 milyar dolarlık tasarruf sağlanıyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'deki altyapı projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Karaismailoğlu'nun o açıklamaları...

Türkiye'nin altyapı projeleri küresel arenada ilgi görüyor!

Dünyanın dört bir tarafından en iyi altyapı projelerinin tanıtıldığı 13. Küresel Altyapı Liderleri Forumu'nda, Türkiye de ulaştırma alanındaki altyapı projeleriyle yer aldı.

Ulaştırma ve altyapı projeleri tam gaz sürüyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında ulaştırma ve altyapı projelerinin tam gaz devam ettiğini belirtti.

Gürcistan'a ulaştırma ve altyapı projeleri için 250 milyon avroluk kredi!

Avrupa Yatırım Bankası, çeşitli ulaştırma altyapı projelerinin hayata geçirilmesi için Gürcistan'a 250 milyon avroluk kredi sağladı.

Kuzu Grup'tan Katar'a yol ve altyapı projesi!

Türkiye ve Katar arasında işbirliği sağlayan Expo Turkey by Qatar Fuarı'na Kuzu Grup SeaPearl Ataköy projesiyle katıldı. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Katar'da yol ve altyapı projeleri yapacaklarını söyledi.

Bursa'nın 17 ilçesine altyapı yatırımı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 17 ilçe ve 1076 mahallenin de sağlıklı içme suyuna kavuşması için altyapı çalışmaları aralıksız sürerken, DSİ 1. Bölge Müdürlüğü’nün baraj ve gölet projeleri ile de 2070 yılına kadar Bursa’da su sıkıntısı yaşanmaması öngörülüyor.

Mamak'ta altyapı çalışmaları tam gaz!

Mamak’ta büyük kentsel dönüşüm projeleri, dev yatırımlar ve sosyal tesislerle hızlı bir dönüşüm gerçekleştiren Mamak Belediyesi ilçede yürüttüğü altyapı çalışmalarına tam gaz devam ediyor.

Sakarya Kocaali'ye 60 milyonluk altyapı yatırımı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Kocaali ilçemizin altyapı geleceğini garanti altına almak için planladığımız projeleri bir bir hayata geçiriyoruz." dedi

EBRD’den Kazakistan’ın altyapı projelerine 1.7 milyon tenge kredi!

EBRD ile Kazakistan arasında altyapı projeleri için 1 milyar 700 milyon tenge ve 10 milyon avroluk kredi anlaşması imzalandı. Kazakistan’ın önemli yatırımcılarından biri olan EBRD ülkeye yılda 700 milyon avroya kadar kredi veriyor.

Niğde Sazlıca altyapı projeleri TBMM'de

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Sazlıca Kasabası'nda yürütülen su, kanalizasyon ve altyapı projelerine ilişkin soru önergesi hazırladı.

Elazığ'daki altyapı ve üstyapı projeleri yeni yatırımları artıracak!

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, bu yıl Elazığ'da yapılacak altyapı ve üstyapı projelerinin kentte yapılacak yeni yatırımların önünü açacağını belirtti. İşte Öztop'un açıklaması şöyle:

Adana Devlet Bahçeli Köprüsü'nün altyapı çalışmaları hızlandı!

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin dev projeleri arasında yer alan bin 625 metre uzunluğundaki Devlet Bahçeli Köprüsü'nün inşaat sahasındaki altyapı çalışmaları Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğü ekiplerince yoğun şekilde yürütülüyor.

Akıllı kentlerin bilişim altyapısı kuruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, akıllı kentler konsept projeleri arasında gerçekleştirdiği "Bulut Kent Bilgi Sistemi" ile tüm belediyelere bilişim altyapısı sağlıyor.

altyapı projeleri. altyapı projeleri finansman Haberi

altyapı projeleri. altyapı projeleri finansman
Ulaştırma şurası raporunda çok sayıda projenin aynı anda piyasalardan finansman arayışına girmesinin projelerin gerekli parayı bulamamasına ya da aşırı maliyetli kaynak bulmasına neden olduğu belirtildi. Fed 'in sıkı para politikasına yöneleceği beklentisi, hükümeti büyük projeler için kaynak bulmada açmaza itti..

Hükümet, "Vizyon 2023" çerçevesinde toplam yatırım tutarı "en az 700 milyar TL' (350 milyar dolar) olan büyük projeler için finansman arayışına girdi. Bir kısmına ise başlandı. Bu yatırımların tamamı kamu kaynaklarından karşılanmayacak. Ancak hangi modelle olursa olsun, bütçe ve özkaynak dışında yine de yüzde 70- 80'i için finansman ihtiyacı olacak.

3. köprü, tüneller FED'in parasal genişlemeyi sonlandırma planı sonrası ortaya çıkan yeni durum finansman koşullarını zorlaştırdı, maliyetleri artırdı. Örneğin Körfez Köprüsü ve İzmir Otoyolu, 3. havalimanı, Haliçport... Bir de özelleştirmeler var....