03 / 05 / 2024

amasraya kurulacak termik santral

amasraya kurulacak termik santral

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Bartın’ın Amasra ilçesine kurulması planlanan termik santrale ilişkin, " Çevre sorunlarının çözümünde yerel yönetimler ve halkın talepleri, kaygıları karar sürecinin temeli olmalıdır" dedi.

Denizli Tavas'ta kurulacak termik santral TBMM'de!

Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Denizli'nin Tavas ilçesine kurulması planlanan termik santrale ilişkin soru önergesi hazırladı. Arslan sorularının Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını istedi..

Bartın Amasra'ya termik santral kurulacak!

Bartın'ın Amasra ilçesinde termik santral kurmayı planlayan şirketin kömür hazırlama tesisi projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi ( ÇED ) toplantısı yarın yapılacak.

Çanakkale 11’inci Termik Santral projesine ÇED onayı!

Çanakkale’de kurulacak 11’inci termik santral için de ÇED onayı çıktı. Santrallerin Rus kömürüyle çalışması planlandı. Uçak krizi yüzünden ithalatın kesileceği, üretimin duracağı endişesi başladı.

Adana Yumurtalık'ta ikinci termik santral kurulacak!

Adana’nın Yumurtalık ilçesine bağlı Sugözü Mahallesi’ne yaklaşık bin 200 MW gücünde kömürle çalışacak Entegre Termik Santrali kurulacak.

Bergama'da kurulacak termik santrale tepki büyüyor!

Bergama'da kurulacak termik santrale karşı direnişin fitili ateşlendi. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Bölgedeki belediye başkanları ile birlikte hareket ederek projeyi durduracağız" dedi.

Çanakkale'ye Napal Entegre Termik Santrali yapılacak!

Çanakkale’de birbiri ardına açılan termik santrallere bir yenisi daha ekleniyor. Mevcutlarının içinde en büyüklerinden biri olan yeni termik santral Namal Elektrik Üretim tarafından Lapseki’de kurulacak

Bartın Mugada Plajı'na termik santral mi kurulacak?

Amasra'da planlanan HEMA Termik Santralına karşı mücadele sürerken, Bartın Mugada Plajına da santral kurulacağı anlaşıldı. Santral iki köyün arasında olacak.

Zonguldak'taki termik santral için 43 bin ağaç kesilecek!

Zonguldak’ın Kilimli İlçesi Çatalağzı Beldesi’ndeki termik santrale kadar kurulacak 54 kilometrelik enerji iletim hattının ormandan geçen 36.5 kilometrelik bölümünde 43 bin ağaç kesilecek. Köylüler duruma tepkii.

Çapak Koyu’nda kurulacak termik santral için yeniden düğmeğe basıldı!

Daha önce defalarca durdurulan, Gömü ve Tarlaağzı köylerindeki Çapak Koyu’nda kurulacak termik santrala görüş ve önerileri alma dönemi işlemeye başladı. CHP Bartın Milletvekili Yalçınkaya ‘soru işaretleri’ni Meclis’e taşıdı.

Çanakkale Biga'da kurulacak termik santral iptal edildi!

Kazdağları'nda ÇED dosyası bölünerek bir değil 4 ayrı projeymiş gibi sunularak ilerleyen termik santral yargıya takıldı. Mahkeme Karabiga'daki kömürlü santral için 4'üncü kez yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Manisa Soma Kolin Termik Santrali için kamulaştırma!

Bakanlar Kurulu, Manisa'da kurulacak Soma Kolin Termik Santralinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verdi. Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o karar...

Akfen Yumurtalık'ta kurulacak santralin yarısını aldı!

Akfen Holding A.Ş, Adana Yumurtalık'ta kurulacak olan elektrik üretim santralinin yarısını Adana İpekyolu Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş'den Akfen Enerji Yatırımları Holding'in taahhütü ile aldı...

Düzce Üniversitesi'nde fetal araştırma merkezi kurulacak!

DÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Amerika 'da faaliyet gösteren Cincinnati Çocuk Hastanesi ve Tıp Merkezi arasında fetal cerrahi alanında prensip anlaşması imzalandı. Bu kamsamda Türkiye'de ilk defa fetal araştırma merkezini DÜ'de kurulacak

amasraya kurulacak termik santral Haberi

amasraya kurulacak termik santral


TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Bartın’ın Amasra ilçesine kurulması planlanan termik santrale ilişkin, " Çevre sorunlarının çözümünde yerel yönetimler ve halkın talepleri, kaygıları karar sürecinin temeli olmalıdır" dedi.


Bozoğlu,  termik santral için ağaç kesildiğini öne sürülen Bartın'ın Saraylı köyünde gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede elektrik iletim hattı için ağaç kesimine başlandığını, hattın bir ucunun Çatalağzı'ndaki Zonguldak Eren Termik Santrali'ne (ZETES) bir ucunun da ÇED süreci devam eden Amasra’ya kurulması planlanan santral olduğunu söyledi.


Santralin yapılıp yapılmayacağının belirsiz olmasına karşın elektrik hattının çekilmesinin Nasreddin Hoca’nın "duvarı olmayan ancak asma kilitli kapılı mezarı" fıkrasını akıllara getirdiğini ve bunun bir plansızlığın göstergesi olduğunu ifade eden Bozoğlu, şöyle konuştu:


"Amasra Belediyesi, Bartın Belediyesi, Bartın ve Amasra halkı termik santrale karşı olduğunu hem yazılı hem de...