28 / 12 / 2024

Amasyada osmanlı sarayı mı bulundu

Amasyada osmanlı sarayı mı bulundu

Amasya’da Fatih Sultan Mehmet ile Şehzade Mustafa’nın da aralarında olduğu Osmanlı şehzadelerinin kaldığı saraylara ait izler açığa çıkmaya başladı.

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

Tekirdağ Saray Belediyesi 14 arsa satıyor! 208 bin liradan başlayan fiyatlarla!

Tekirdağ İli Saray Belediye Başkanlığı, Tekirdağ Saray ilçesi, Küçükyoncalı, Osmanlı ve Sofular Mahallesi'nde yer alan 14 adet arsayı satışa çıkardı. 

Feriye Sarayı halka açıldı!

Osmanlı döneminde saray halkının deniz ulaşımı için kullanılan Feriye Sarayı bir tadilat işleminden geçirilerek halka açık bir hale getirildi. Feriye Sarayı’nın işletmesini devralan GO Proje Yönetim Kurulu Başkanı Göktuğ Özdemir, 10 milyon liralık yatırımla Feriye Sarayı'nı yeniledi.

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

Edirne Sarayı'nın kazıları yeniden başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman gibi Osmanlı padişahlarına ev sahipliği yapan Edirne Sarayı'nda kaz çalışmaları 3 yıl aradan sonra yeniden başlatılıyor.

Topkapı Sarayı'nda restorasyon sürüyor!

Yüzyıllarca Osmanlı Hanedanı'na ev sahipliği yapmış olan Topkapı Sarayı tarihinin en büyük restorasyonuyla yenileniyor. 

Amasya’da kazı çalışmalarında Osmanlı Sarayı bulundu!

Amasya’da Fatih Sultan Mehmet ile Şehzade Mustafa’nın da aralarında olduğu Osmanlı şehzadelerinin kaldığı saraylara ait izler açığa çıkmaya başladı.

Giritligil Otel Kompleksi açıldı!

Manisa'da Giritligil ailesinin üç kompleksten oluşan turistik tesisleri ve butik oteli, hizmete açıldı. Otelin altında çıkan Saray-i Amire'ye ait Osmanlı sarayı kalıntıları, özel bir yöntemle korunarak butik otelin altında teşhir edilmeye başlandı

Yıldız Sarayı restore edilecek!

II. Abdülhamid döneminde Osmanlı devletinin idare merkezi olan Yıldız Sarayı, Cumhurbaşkanlığı'na tahsis ediliyor. Saray, kapsamlı bir restorasyonun ardından "Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi" olacak.

TİKA Makedonya'da 3 Osmanlı camisini restore edecek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Makedonya’da Osmanlı yadigarı Sultan Murat, Üsküp Alaca ve Saray Hüseyin Şah camilerini restore edecek.

2000 yılında Yıldız Sarayı, 16 ayrı kuruluş tarafından kullanılıyormuş!

Osmanlı saray komplekslerinin sonuncusu kabul edilen, Beşiktaş'ta sahilden başlayarak Balmumcu sırtlarına kadar yaklaşık 500 dönümlük bir alana yerleşmiş olan Yıldız Sarayı, 2000 yılında 16 ayrı kuruluş tarafından kullanılıyormuş.

TİKA Cezayir'deki Dayı Sarayı'nı restore ediyor!

Türkiye, Osmanlı topraklarında Topkapı Sarayı'ndan sonra en büyük ikinci yönetim ve yerleşim kompleksi olan 2 bin yıllık tarihe sahip Kasaba bölgesindeki Dayı Sarayı'nı restore edecek.

Edirne Sarayı turizme kazandırılacak!

Fatih Sultan Mehmet Han tarafından Edirne'de inşa ettirilen Osmanlı Sarayı'ndaki çalışmaların başarılı bir şekilde sürdüğü ve restorasyonun ardından Sarayın, Efes, Aspendos, Perge antik kentleri gibi ören yeri olarak turizme kazandırılacağı öğrenildi.

Amasyada osmanlı sarayı mı bulundu Haberi

Amasyada osmanlı sarayı mı bulundu

İstanbul Üniversitesi'nde görevli öğretim üyesi Doç. Dr. E. Emine Dönmez'in başkanlığını yaptığı Harşena Kalesi ve Kızlar Sarayı sistematik arkeolojik kazılarında 8. yıla gelindi.


Doç. Dr. E. Emine Dönmez, “Yürüttüğümüz kazılarda Kızlar Sarayı mevkisinde ortaya çıkan buluntularda burada yer alan Osmanlı saraylarına ait izler açığa çıkmaya başlamıştır. Bu da varlığı tarihsel kaynaklardan bilinen söz konusu sarayların ilk kez mimari veriler ve buluntularla kimliğini kanıtlamıştır” dedi.


Doç. Dr. Dönmez yaptığı açıklamada, “Harşena Kalesi'nin yukarı kale bölümünde devam etmekte olan kazı çalışmalarında Osmanlı dönemi taş döşemeli sokak ve kalıntılarıyla karakterize olan mimari yapılar saptanmıştır. Anakaya üzerine Roma İmparatorluk Dönemi'nde inşa edildiği anlaşılan bir tapınak ya da sur temeli olduğu düşünülen önemli bir yapının sonraki yerleşimciler tarafından tahrip edilmiş olduğu anlaşılmaktadır. 2015 çalışmaları sırasında anıtsal...