20 / 05 / 2024

amenajman Plan uygulamasında sorumluluk

amenajman Plan uygulamasında sorumluluk

Orman Amenajman Yönetmeliği kapsamında yer alan hükümlere göre amenajman planlarının uygulanması nda bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. İşte Orman Amenajman Yönetmeliğinde yer alan yasal maddeleri...

Yurt dışından gayrimenkul almayı düşünenler dikkat! Portekiz, 'altın vize'  uygulamasında kuralları sıkılaştırdı!

Avrupa'nın en batı ülkesi olan Portekiz, pek çok kişinin gündeminde yer alan altın vize uygulamasında kuralları sıkılaştırdı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

12. Kalkınma Planı'nda afet yönetimi detayı: 15,2 milyon konut ve iş yeri zorunlu deprem sigortasına dahil olacak!

12. Kalkınma Planı kapsamında, ülke genelinde 2028 yılında 15,2 milyon konut ve iş yerinin zorunlu deprem sigortasına dahil olması planlanıyor. 

Tarım Kredi sabit fiyat uygulamasında başı çekiyor! Bu uygulama herkes tarafından takdir edildi!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatif marketleri, son dönemlerde sabit fiyat uygulamasıyla büyük bir ilgi görmekte. Tarım Kredi Grubu, üreticilerin ve tüketicilerin yanında olmaya devam edeceğini belirtti..

Ev kiralarında azami yüzde 25 zam uygulaması temmuzda bitiyor! Peki sonra ne olacak?

Kiracı ve konut sahiplerini ilgilendiren son dakika açıklaması yapıldı. Kritik tarih yaklaşıyor. Konut için azami yüzde 25 zam oranı uygulamasında temmuz ayında bitiyor. Peki, o tarihten sonra süreç nasıl işleyecek? Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, konu ile ilgili açıklama yaptı.

Yeni destek planı! 18 yaş üstü geçlere anında 2.215 TL ödeme! O ildeki gençler bayram edecek!

Yeni destek planı kapsamında o ilde yaşayan gençlere 2.215 TL ödeme yapılacak. İşte detaylar!

Kırmızı Hat' uygulamasında geri adım!

Tüm ithalat işlemlerinin birebir denetimden geçmesini öngören Kırmızı Hat uygulamasında gelen tepkiler üzerine geri adım atıldı. İthalat işlemlerinde eski sisteme dönüldü.

Sarıyer Belediyesi, Doğuş GYO Maslak imar planı davasında temyize gitti!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın açtığı Sarıyer İlçesi, Maslak ve Çevresi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin yürütmenin durdurulması ve iptali davasısında Sarıyer Belediyesi temyiz yoluna başvurdu...

Nöbetçi noterlik uygulamasında yenilik!

2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, nöbetçi noterlik uygulamasına geçmenin yanında, dijital bağlantıyla bir noterde yapılan işleme ait belgenin diğer noterlikten alınabilmesini sağladıklarını söyledi.

Mağusa-İskele-Yeni Boğaziçi İmar Planı'nda son tarih: 2037!

Kıbrıs'ta büyük tartışmalara neden olan Mağusa-İskele-Yeni Boğaziçi İmar Planı kapsamında süreç devam ederken, planın son yılı olarak görülen 2037 yılına kadarki süreç boyunca büyük nüfus artışı projeksiyonları dikkat çekiyor.

Değerli konut vergisi uygulamasında tereddüt yaratan önemli konular!

Değerli Konut Vergisi, üzerinden henüz bir hafta geçmeden konut sahiplerine yapılan değerleme tebligatları heyecan yarattı. İşte değerli konut vergisi uygulamasında tereddüt yaratan önemli konular...

Keşan’a yeni imar planı uygulaması!

Keşan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Ali Ünal, Keşan’da imar planında yeni gelişme alanı olarak açıklanan yaklaşık 300 hektarlık alanda imar uygulaması yapılacağını açıkladı.

Akiş GYO Beykoz projesi imar planı iptal davasında son durum!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Beykoz projesi imar planı hakkında açıklama yaptı.

İmar uygulamasında yeni döneme geçildi!

1 Haziran 2019’dan itibaren imar uygulaması görmemiş alanlarda hazırlanıp onaylanacak yeni imar planlarında, bisiklet yolları ile bisiklet park istasyonları zorunlu hale gelecek. Karar, 1 Ocak itibariyle yürürlüğe girdi.

amenajman Plan uygulamasında sorumluluk Haberi

amenajman Plan uygulamasında sorumluluk

Amenajman planlarının uygulanması!

Amenajman planlarının uygulanması ndan, ilgili işletme şefi, işletme müdürü, bölge müdürü ile plan uygulamasında kendilerine yetki ve görev verilen diğer teknik elemanlar, görevleriyle sınırlı olmak üzere müştereken sorumlu luyor.


Amenajman planında öngörülen gençleştirme çalışmaları, silvikültür konusunda uzman teknik elemanlar ve işletme şefi tarafından düzenlenen detay silvikültür planlarına göre yürütülüyor. Amenajman planlarının uygulanması ile ilgili yasal hükümler şu şekilde sıralanıyor:


             Uygulamadan önce yapılacak hazırlıklar

             MADDE 82 – (1) Uygulamaya başlamadan önce amenajman planı, uygulayıcı tarafından bütün olarak incelenir. İşletme sınıfı sınırları; bölmelerin sınırları ve değişiklik bulunup bulunmadığı; fonksiyonlar, işletme amaçları, optimal kuruluşlar ve bu kuruluşlara ulaşmak için önerilen yöntemler ile kesim planları tam ve ayrıntılı olarak kavranır. Planda gösterilen...