17 / 05 / 2024

amerika çelik vergi kararı

amerika çelik vergi kararı

ABD, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 6 ülkeden aldığı çelik için yüzde 118’e kadar çıkabilecek gümrük vergisi uygulayabilecek. Çelik ihracatının yüzde 8.35’inin yapıldığı ABD’nin aldığı bu karar Türk çelik üretici ve ihracatçılarını vuracak.

Türk çelik sektörü hareketleniyor!

Türk çelik sektörü temsilcileri sektöre ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çin’in çelik ürün ihracatında vergi yardımını bitirmesi, Türk çelik sektörünü nasıl etkileyecek?

Türkiye'de üretilen bazı çelik ürünlere AB’den ilave vergi!

Avrupa Birliği (AB), Türkiye'de üretilen çeşitli demir ve çelik ürünlere yüzde 7,6'ya varan oranda anti-damping vergisi uygulanması yönünde karar aldı. 

Çelik pazarı konut kredisi faizlerindeki kampanyadan sonra hareketlendi!

ABD’den ek vergi üzerine AB’nin kota kararı şoku yaşayan çelik üreticisine, 2021 için en önemli pazardan bir kötü haber daha açıklandı. TÇÜD Genel Sekreteri Yayan, kotaların daha da indirilmesi ile ilgili, “AB’nin serbest ve adil bir ticaret beklentisi yok anlamına gelir” diye konuştu. 

Çelik sektörü yeni pazarlara açılıyor!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, "Yeni pazar arayışlarımız doğrultusunda çelik ithalatlarında artış gözlemlediğimiz Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika bölgeleri öne çıkan hedef pazarlarımız arasında yer alıyor." dedi.

Çelik ihracatçıları AB kararını bekliyor!

Avrupa Birliği'nin koyduğu kotalar nedeniyle çelik ihracatında ilk altı ayda 1 milyar dolarlık kayıp yaşandı. Türkiye, kısıtlamaların kaldırılması için girişimde bulunurken, alternatif pazarlar olarak Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika öne çıkıyor.

Çelik ihracatçıları ABD’den ek vergi zararının iadesini talep edecek!

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada "Trump’ın yüzde 25 oranındaki keyfi ek vergisinden ötürü ihracatçımız zarara uğradı. Zararın karşılanmasını talep edeceğiz." diye konuştu.

Çelik sektörünün hedefi Batı Afrika ve Latin Amerika!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada küresel ticaretin kademeli olarak açıldığını söyleyerek, "Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika ihracattaki yeni hedef pazarlarımız arasında." şeklinde konuştu.

Çelik ihracatçıları yeni pazarlara odaklandı!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada, yeni pazar arayışları doğrultusunda Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika bölgelerini radara aldıklarını dile getirdi.

Demir çelik ürünlerindeki vergi artışından üreticiler memnun!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan, inşaat çeliği ürünlerinin ithalatında vergi artışı yapılmasından memnun olduklarını ifade etti. Yayan, önlemlerin etkisiyle otomotiv, beyaz eşya ve inşaat gibi sektörlerde çelik tüketiminin arttığını belirtti...

Bazı demir çelik ürünlerinin ithalatına geçici vergi!

Bazı demir çelik ürünlerine uygulanan gümrük vergilerinin 3 ay süreyle geçici olarak artırılması için karar verildi.

Vergi Denetim Kurulu sektörel incelemelere hız verdi!

Akaryakıt, demir-çelik, madencilik, ilaç-sağlık, turizm, telekomünikasyon, bankacılık, sigortacılık ve dijital ekonomi gibi sektörler nezdinde başlatılan vergi incelemeleri diğer alanları da kapsayacak şekilde genişletilecek.

Çelik ithalatında vergi indirimi havası!

ABD, Türkiye’ye çelik ithalatına uyguladığı yüzde 50 oranındaki gümrük vergisini yüzde 25’e indirdi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan çelik ithalatında vergilerin düşürülmesini olumlu olarak karşıladıklarını ifade etti.

Nihat Zeybekci: ABD’nin çelik vergisine anında misilleme yaparız!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ABD’nin gündeminde olan çelik ithalatına ek vergi konusu ile ilgili açıklamalar yaptı. Zeybekci “Böyle bir şey olursa da karşılığını mutlaka veririz” dedi.

amerika çelik vergi kararı Haberi

amerika çelik vergi kararı


ABD, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 6 ülkeden aldığı çelik için yüzde 118’e kadar çıkabilecek gümrük vergisi uygulayabilecek. Çelik ihracatının yüzde 8.35’inin yapıldığı ABD’nin aldığı bu karar Türk çelik üretici ve ihracatçılarını vuracak.


ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, Türkiye dahil 6 ülkeden yapılan çelik petrol boru ithalatına anti-damping vergisi getirilmesine karar verirken; yüzde 118’e kadar çıkabilecek vergi uygulamasına maruz kalacak Türk üreticilerin bu ülkeye gerçekleştirdiği ihracatın büyük yara alabileceği belirtiliyor. Türk çelik sektörü kararın zincirleme etki yapıp diğer ülkelere de yansımasından kaygılı. 

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu’nun geçen cuma günü aldığı karara göre, Türkiye, Hindistan, Güney Kore, Tayvan, Ukrayna ve Vietnam’dan ABD’ye ithal edilen çelik ürünlerine gümrük vergisi uygulanması gerekiyor. Komisyonun kararı üzerine Ticaret Bakanlığı yuvarlak çelik boru ürünlerinde gümrük vergisini azami yüzde 118’e...