28 / 04 / 2024

amerika deprem

amerika deprem

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi verilerine göre, ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Los Angeles şehrinde 5,1 büyüklüğünde orta şiddette deprem meydana geldi. Depremden sonra en az 20 artçı sarsıntının meydana geldiği belirtildi.

ABD'de 6,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

ABD'nin Pasifik kıyıları açıklarında 6,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.Depremin California eyaletine bağlı Eureka kentinin 80 kilometre açıklarında yerel saatle 22:18'de meydana geldiği açıklandı.

Guam açıklarında deprem meydana geldi!

Guam açıklarında deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, gerçekleşen depremin merkez üssünün Hagatna' nın 200 kilometre güneybatısında denizin 96 kilometre derinliğin de kaydedildiğini belirtti...

SON DAKİKA: 6,2 ve 5,2 şiddetinde deprem!

Güney Amerika kıtasının bir parçası olan Arjantin'de, büyüklüğü 6,2 olarak ölçülen bir deprem meydana geldi. Depremin etkisi 568 kilometre derinlikten kaydedildi. 

Dolarda resmen deprem fırtınası başlayacak! Dolar yıkıp geçecek! Bu rakamı görenler hemen dolarlarını saklayacak

Amerika Merkez Bankası faiz kararına sayılı günler kaldı. Gözler Fed'e çevrilirken yatırımcılar da doların yükselip yükselmeyeceğini araştırıyor. Dolarda resmen deprem fırtınası başlayacak! Dolar yıkıp geçecek! Bu rakamı görenler hemen dolarlarını saklayacak...

Dünya, Türkiye için seferber! Hangi ülkeler deprem sonrası yardım gönderdi?

Türkiye, tarihinin en büyük deprem felaketi ile mücadele ederken Amerika Birleşik Devletleri’nden Endonezya'ya kadar birçok ülkenin kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleri yardım çalışmalarına devam ediyor.

Arjantin'de 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Güney Amerika ülkesi Arjantin'in La Punta kentinde 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre, depremde ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

Panama açıklarında 6,6 büyüklüğünde deprem!

Orta Amerika ülkelerinden Panama açıklarında 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin Büyük Okyanus'un 33 kilometre derinliğinde kaydedildiğini açıkladı. Meydana gelen depremde ölen ya da yaralanan olmadı.

Ekvador-Kolombiya sınırında şiddetli deprem!

Güney Amerika ülkelerinden Ekvador'un Kolombiya sınırında 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu şiddetli depremin merkez üssü, Ekvador'un başkenti Quito'nun 113 kilometre kuzeydoğusu olarak açıklandı.

Meksika'da 7.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Meksika'nın Pasifik sahili açığında meydana gelen 7.1 büyüklüğündeki deprem sonucu Guatemala' da iki kişi öldü. Depremin Meksika'nın güneyi ve Orta Amerika'da şiddetle hissedildiği bildirildi...

Pasifik'te 7,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Meksika’nın Pasifik sahili açığında meydana gelen 7,1 büyüklüğündeki deprem sonucu Guatemala'da iki kişi öldü. Depremin Meksika’nın güneyi ve de Orta Amerika’da şiddetle hissedildiği bildirildi.

Nikaragua'da deprem!

Orta Amerika ülkelerinden Nikaragua'da 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Halk arasında büyük paniğe yol açan depremde 25 kişi yaralandı. Deprem nedeniyle birçok yerleşim birimine elektrik verilemediği kaydedildi.

Çelik evler depremde hayat kurtarıyor!

Deprem gerçeği bir kez daha dikkatleri dayanıklı evlere çekti. Çelikten ve dayanıklı ahşap yapı malzemesinden üretilen evler, hayat kurtarıyor... Piyasaya son giren oyuncu Amerika ve Brezilyada hizmet veren Stearns International oldu

823 bin inşaat izninin sırrı, zorunlu deprem testini yaptırmamak!

Şehircilik Bakanlığı müfettişleri geçen yıl alınan 823 bin inşaat izninin sırrını çözdü: 2011de zorunlu yapılan deprem testini yaptırmaktan kurtulmak!

Uzmanlar: İstanbul'daki deprem önlemleri halen çok zayıf!

Van'daki acı sonrası 'yine' gözler İstanbul'da. Uzmanlara göre ildeki konutlarda deprem önlemleri halen çok zayıf. Vandaki yıkımın ardından Türkiye yeniden deprem gündemi ile yatıp kalkarken söz yeniden dönüp dolaşıp efsanevi olası İstanbul depremine geld

İstanbulda deprem çadırı kuracak arsa kaldı mı

Mehmet Tezkan, Milliyet Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde "İstanbulda deprem çadırı kuracak arsa kaldı mı" başlıklı yazıyı kaleme aldı...

amerika deprem Haberi

amerika deprem

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, Orange County’ye bağlı Brea'da 5,1 büyüklüğünde orta şiddette deprem meydana geldiğini açıkladı.


Los Angeles ve çevresinde hissedilen depremde can ya da mal kaybı yaşanmazken, depremden sonra en az 20 artçı sarsıntının meydana geldiği...