16 / 05 / 2024

amerika ekonomik zorluk

amerika ekonomik zorluk

Amerikalıların yüzde 10,2'sinin kira veya konut kredisi (mortgage) ödeme tarihini geçirdiğini ve yüzde 1,1'inin evlerinden atıldığını veya taşınmak zorunda kaldığını ortaya çıkardı.

Ekonomik ve siyasi durum konut talebini azaltıyor!

İzmir Ekonomi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Yetkiner, Türkiye'de konut alım davranışlarının Ocak 2013'ten bu yana istikrarlı bir seyir izlediğini belirtti. Yetkiner ''Ekonomik ve siyasi dalgalanmalar süresince konut talepleri makul seviyelerde azalıyor'' dedi.

Nurettin Canikli, Yeni Ekonomik Teşvik paketini yorumladı!

Başbakan Yardımcısı Canikli, dün Başbakan Yıldırım tarafından açıklanan Yeni Ekonomik Teşvik paketini yorumlayarak, yatırımcılar için değil, yatırım olması için yapıldığını belirterek, 'Her şeyin başı üretim' dedi.

Çağatay Ulusoy Amerika'da 500 bin dolara ev aldı!

Bir süredir Amerika'da yaşayan Çağatay Ulusoy son yatırımını Santa Monica'da yaptı. Yaklaşık 7 aydır dil eğitimi için Amerika'da bulunan Çağatay Ulusoy ev aldı.

Güney Amerika ülkelerine prefabrik ev ihraç edilecek!

Şirket açıklamasında görüşlerine yer verilen Karmod Dış Ticaret Müdürü Fehim Özkanca, "Güney Amerika ülkelerine prefabrik ev ve konteyner ürünlerimizin de tanıtım ve satışını yaptırmayı planlıyoruz'' dedi.

Faruk Güler: İzmir ekonomik atağa kalkacak!

İzmir'in projeler kentine dönüştüğünü belirten ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, ''Kentin büyük bir ekonomik atağa kalkacağını düşünüyoruz" dedi.

Mehmet Okay Amerika'da şirket kurdu!

ANT Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay EQ İnsan ve Yaşam Dergisi'ndeki yazısında Amerika'da bir şirket kurarak yeni işlere başlayacağının müjdesini verdi. İşte Mehmet Okay'ın o yazısı..

Sarar Amerika’da 100 yeni mağaza açacak!

Sarar Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar ünlü markanın 72 yıllık başarı öyküsünü anlattı. Sarar “Ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda Amerika’da 100 mağaza açmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Amerika’da ev fiyatları 150 milyon dolara kadar çıkıyor!

Amerika’da öyle evler var ki, fiyatları fabrika ya da şehir değerinde. Alabama’da, Virjin Adaları’nda Pensilvanya’da, Kaliforniya’da ev fiyatları 2,4 milyon dolar ile 150 milyon dolar arasında değişiyor.

Petrol ülkelerindeki ekonomik sıkıntılar Türk inşaat sektörünü tehdit ediyor!

Emtia fiyatlarının düşmesi ile petrol ihracat eden ülkelerdeki ekonomik darboğaz, inşaat sektörünü tehdit ediyor. Bunun yanı sıra Orta Doğu'daki karışıklıklar ile AB ekonomilerindeki dalgalanmalar da diğer tehdit unsurları olarak görülüyor.

Müteahhitler rotasını Afrika ve Latin Amerika'ya çevirdi!

Mithat Yenigün, Rusya, Libya ve Irak'ta yaşananlar nedeniyle sektörün yurt dışı kapasitesinin yüzde 35 civarında azaldığını, bu açığı kapatmak için Güney Amerika ve Afrika'da yeni pazar arayışlarına girdiklerini söyledi.

Amerika Diyanet Merkezi'ni Cumhurbaşkanı Erdoğan açacak!

Bünyesinde ABD'deki en büyük camiyi de barındıran Amerika Diyanet Merkezi, 2 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi olarak açılacak.

Küresel ölçekteki ekonomik sıkıntılar konut sektörüne nasıl yansıdı?

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar konut sektörüne yansıdı. Genel olarak, Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 56'sını ilk satışlar, yüzde 44"ünü ikinci el konut satışlar meydana getiriyor.

Amerika Diyanet Merkezi açılış için gün sayıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi açılışını yapacağı Amerika Diyanet Merkezi, çifte minareli camisi ve külliye hüviyetindeki yapısıyla klasik Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini ABD'ye taşıyor.

amerika ekonomik zorluk Haberi

amerika ekonomik zorluk

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ABD'de yaşayan kişilerin farklı alanlarda yaşadıkları zorluklara ilişkin bir araştırma, Amerikalıların yüzde 40'ına yakınının mevcut yaşam koşullarında ekonomik zorluk içinde olduğunu ortaya çıkardı.

Washington'da bulunan sosyal ve ekonomik politikalar araştırma kuruluşu Urban Institute tarafından yapılan açıklamada, aralık 2017-ocak 2018 döneminde 18-64 yaş aralığındaki 7 bin 588 kişinin katılımıyla yapılan araştırmanın ABD'deki hanelerin yüzde 97'sini temsil ettiği bildirildi.

Yapılan araştırmaya göre, ABD'de yaşayanların yüzde 39,4'ünün en az bir alanda ekonomik zorluk çektiği, yüzde 23,7'lik kesimin ise birden fazla alanda zorluk çektiği belirtildi.

Buna göre, araştırmada, Amerikalıların yüzde 23,3'ünün gıda alanında zorluk yaşadığı, yüzde 18'inin ailelerinin sağlık faturalarını ödemekte zorlandığı ve yüzde 17,8'inin ise maliyet nedeniyle sağlık hizmeti alamadığı belirtildi.

Yapılan araştırmada, ABD'de yaşayanların yüzde 13'ünün su ve elektrik...