15 / 05 / 2024

Amerikalı ressam Jackson Pollock

Amerikalı ressam Jackson Pollock

Bilim insanlarının yaklaşık bir buçuk yıldır üzerinde çalıştığı Pollock’ un “ The Mural ” tablosundan haber var: Eser 24 saatte yapılmamış ama duvar boyası kullanılmış...

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek pay yine konut kredilerinin!

Fed'in New York şubesi tarafından hazırlanan geçen yılın dördüncü çeyreğine ilişkin Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu'na göre Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri oluştururken, söz konusu borç kalemi 12,25 trilyon dolar şeklinde hesaplandı

Amerikalı ailelerin serveti koronavirüs salgını sırasında yüzde 37 arttı!

ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikalı ailelerin servetinin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında arttığını belirtti.

Altını da doları da unutun! Amerikalı uzman servetine nasıl servet eklediğini açıkladı!

Yatırım yapacaklar altını da doları da unutun. Amerikalı yatırım uzmanı servetini nasıl katladığını anlattı. İşte detaylar!

Amerikalıların serveti 148 trilyon dolara yükseldi! Bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 2 arttı!

Fed tarafından yayımlanan geçtiğimiz senenin Ekim - Aralık dönemine ilişkin ABD'nin Finansal Hesapları raporuna göre Amerikalıların serveti 148 trilyon dolara yükseldi! Bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 2 arttı!

Doların güçlenmesi ile Amerikalılar Avrupa’dan konut almaya başladı!

Son zamanlarda gündemden hiç düşmeyen dolar euro kurları sonunda konut telaplerini de etkiledi. Doların euro karşısında değer kazanması ile Amerikalılar, Avrupa'dan konut almaya başladı. 

Küresel piyasalar Jackson Hole’a kilitlendi!

Küresel piyasaların ve doların gözü, Jackson Hole’da dün başlayan ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın TSİ 17:00’de konuşma yapacağı merkez bankacılığı sempozyumuna kilitlendi.

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek pay konut kredilerinin!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri oluşturdu.

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri aldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Amerikalıların 3. çeyrekte hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri aldı.

Amerikalıların konutta tercihi Türkiye oldu!

Yabancıya yapılan konut satışlarında 8 aylık sürede tüm zamanların Ocak-Ağustos rakamları elde edildi. Yabancıya konut satışında Amerikalı vatandaşlar ön plana çıktı. 

Ünlü ressam İsmail Acar'ın Fransa'daki şatosuna hırsız girdi!

Dünyaca üne sahip ressam İsmail Acar’ın 2011'de Fransa’da aldığı şatoya hırsız girdi.

Ressam İliçin Çetiner'in 100 yıllık evi restore ediliyor!

Burdur'da sipsi yapımı ile uğraşan Mehmet Bedel isimli vatandaş,  ressam ve gazeteci, İliçin Çetiner’in yaklaşık 100 yıllık evini satın aldı. Bedel, evi restore ederek kültür evine dönüştürecek.

Michael Jackson’ın çiftliği 22 milyon dolara satıldı!

Michael Jackson'ın ABD'nin California eyaletindeki çiftliği 22 milyon dolara satıldı. 100 milyon dolar bedelle satışa sunulan çiftliğin sahibi, neredeyse beşte bir fiyatına milyarder yatırımcı Ron Burkle oldu.

Serdar Bilgili ile Amerikalı emlak kralı Michael Shvo arasında 3.5 milyarlık dava!

Serdar Bilgili ile Amerikalı emlak kralı Michael Shvo 2018’den beri ortaktı. Ortakların, New York, California ve Miami’deki gayrimenkul yatırımları 3.5 milyar doları geçti. Ancak ortakların arası bozuldu ve mahkemelik oldular.

Amerikalı ressam Jackson Pollock Haberi

Amerikalı ressam Jackson Pollock

Bilim insanlarının yaklaşık bir buçuk yıldır üzerinde çalıştığı Pollock’un “The Mural” tablosundan haber var: Eser 24 saatte yapılmamış ama duvar boyası kullanılmış.


Amerikalı ressam Jackson Pollock’un en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilen ve Iowa Üniversitesi’nin koleksiyonunda yer alan Mural/Duvar Resmi son bir buçuk yıldır restore ediliyordu. Los Angeles’taki The Getty Conservation Enstitüsü laboratuarında Tom Learner ve ekibi tarafından yapılan incelemelerde, tuvaldeki boyaya ait minik parçalar, mikroskop altında dikkatlice incelendi. Araştırmalar sonucunda bilim insanları, tablonun 24 saatte yapıldığı mitinin de efsaneden öte olmadığını kanıtladı. Hatta Pollock’un da, eserinde Picasso gibi duvar boyası kullandığı anlaşıldı.



DEĞERİ ARTTI


Learner tabloyla ilgili olarak, “Araştırmalar sonucunda bilinenden çok daha fazla bilgiye sahip olduk. Böylece tablonun değerinde de bir artış oldu. Öyle ki, 20’nci yüzyılın en önemli...