01 / 05 / 2024

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek pay konut kredilerinin!

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek pay konut kredilerinin!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri oluşturdu.



Fed'in New York şubesinin hazırladığı ve merakla beklenen geçen yılın dördüncü çeyreğine ilişkin Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu yayımlandı.

Merakla beklenen rapora göre, Amerikalıların borcu, 2021 yılının son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,2 artış gösterdi ve 15,6 trilyon dolara çıktı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, söz konusu hanehalkı borcu, geçen senenin 4. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 333 milyar dolar artarken, yine resmi olarak açıklanan rakamlara göre, yıllık bazda 1 trilyon dolarlık yükseldi.

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek pay konut kredilerinin!

Merakla beklenen verileregöre, hanehalkı borcunda 2021 yılında yaşanan yıllık artış, 2007 yılından itibaren kaydedilmiş olan en büyük yükseliş oldu.

-Konut kredisi borçları en büyük borç kalemi

Açıklanan resmi verilere göre, Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri oluştururken, söz konusu borç kalemi geçen senenin son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre, 258 milyar dolar artış gösterdi ve 10,9 trilyon dolara yükseldi. Yine açıklanan resmi verilere göre, ülkede konut kredileri kaynaklı borçlar 2021 yılında bir önceki seneye göre 887 milyar dolar arttı.

ABD'de evsizlik oranı katlandı!

Joe Biden, inşaat projelerinde maliyetleri azaltacak kararnameyi imzaladı!

ABD'de inşaat harcamalarındaki düşüş şaşırttı!


Geri Dön