08 / 05 / 2024

amorti süresi nedir

amorti süresi nedir

Türkiye, uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın yayınladığı ülkelerdeki ev fiyatı artış oranları (Global House Price Index) raporuna göre son 5 yıldır ilk 5'te yer alıyor.

Kira amorti süresi 240 ay yerine 1560 ay oldu: Kim kira geliri için yatırım yapar?

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki zam ve tahliye tartışmaları sürerken, düşük kalan kira bedelleri sebebiyle, amorti süresinin de uzadığı gündeme geldi. İşte sosyal medyada mağdur bir ev sahibinin yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...

İstanbul'da apartmanların amorti süresi 20-25 seneye ulaştı! 

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, konut sektöründeki son durumu değerlendirdi. Yazıcı, İstanbul'da apartmanların amorti süresinin 20-25 seneye ulaştığını söyledi. İşte ayrıntılar...

Askı süresi nedir?

İmar planları birçok taşınmaz, tarla ve arsa sahibini ilgilendiren bir konudur. Bu nedenle imar planları ile ilgili süreçlerin öğrenilmesi elzemdir. Askı süresi de bunlardan biridir ve imar planlarında sıklıkla bahsedilen bir süreçtir. Peki askı süresi nedir ve en fazla ne kadardır?

Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü haksız yere kullanan kişilerden haksız işgal tazminatı almak ve malın sahibine iade edilmesi amacıyla açılır. Peki, Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Ev aldıktan sonra beyanname verme süresi nedir?

Yeni gayrimenkul sahiplerinin sorumlulukları arasında emlak beyannamesi vermek de yer alıyor. Beyanname için verilen sürenin kaçırılmaması gerekiyor. Peki, ev satın aldıktan sonra beyanname süresi nedir?

Kira gelir vergisi beyanname verme süresi 2022 nedir?

Kira gelir vergisi dönemi başlıyor. Vergi mükelleflerinin öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. İşte kira gelir vergisi beyanname verme süresi 2022...

İmar barışı süresi!

İmar barışı kapsamında mevzuata aykırı yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, imar barışı süresi nedir? Başvurular ne zamana kadar yapılacak, belge ne zamana kadar geçerli olacak?

Yapı kayıt belgesinin geçerlilik süresi!

İmar barışı kapsamında mevzuata aykırı yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, yapı kayıt belgesinin geçerlilik süresi nedir?

Kira gelir vergisi beyannamesi süresi 2018!

Konut ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelirler için ödenmesi gereken kira gelir vergisinde öncelikle beyanname veriliyor. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi süresi 2018 nedir?

Konutta amorti süresi 30 yıla çıktı!

Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Şehriban Kıraç, köşesinde konutta amorti süresinin 30 yıla çıktığını vurguladı. İşte o haber...

Enerji kimlik belgesi geçerlilik süresi!

Enerji kimlik belgesi zorunluluğu 2 Mayıs'ta başlıyor. Enerji kimlik belgesi için yetkili firmalara başvurulabiliyor. Peki, enerji kimlik belgesi geçerlilik süresi nedir?

Konut amorti süresi en kısa ilçeler Beyoğlu ve Eyüp!

İstanbul'da bir konutun kira geliriyle kendi değerini ödeme süresi ilçelere göre değişirken, ortalaması en kısa olan ilçeler 10,9 yıl ile Beyoğlu, 11,8 yıl Eyüp ve 13,9 ile yıl Küçükçekmece oldu.

Mirasçılık belgesi geçerlilik süresi!

Mirasçılık belgesi, bir kimsenin vefat etmesi halinde mirasçıları tarafından alınacak belgelerin başında geliyor. Peki, mirasçılık belgesi geçerlilik süresi nedir? Alındıktan sonra ne kadar süre geçerli olur?

amorti süresi nedir Haberi

amorti süresi nedir

Türkiye, uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın yayınladığı ülkelerdeki ev fiyatı artış oranları (Global House Price Index) raporuna göre son 5 yıldır ilk 5'te yer alıyor. Bu yılın ilk çeyreği için hazırlanan raporda da Hong Kong'dan sonra ev fiyatlarındaki yüzde 19'luk artışla 2.liğini koruyan Türkiye'de hem ev almak giderek zorlaşıyor hem de ev alanlar ödedikleri parayı ancak 20 yılda geri döndürebiliyor. Altın Emlak'ın yaptığı araştırmaya göre ev alanların elde ettiği kira geliri ev fiyatını çıkardığı sürenin yakın geçmişte İstanbul'da 10 yıl idi. Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, şimdi bu sürenin 20 yıla çıktığını söyledi. Konut yatırımcılarının kısa vadede al-sat işlemi yapmalarının da etkisi ile sürenin uzadığına dikkat çeken Erilkun, “İstanbul genelinde artık yeni konutlarda amorti süresi 20 yıl...