02 / 05 / 2024

Amortisman süresi nedir

Amortisman süresi nedir

Bir gayrimenkulün kira değeri genellikle kendisini 20 yılda amorti etmesi ile hesaplanır. Ancak, değeri benzerlerinden çok daha yüksek olan konutlarda amortisman süresi çok daha kısalabiliyor.

Urankent'te konutların amortisman süresi kısaldı!

Bir gayrimenkulün kira değeri genellikle kendisini 20 yılda amorti etmesi ile hesaplanır. Ancak, değeri benzerlerinden çok daha yüksek olan konutlarda amortisman süresi çok daha kısalabiliyor.

Amortisman süresi nedir?

Amortisman taşınmazların yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan sebeplerle eskimesi ve değerinin düşmesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, amortisman süresi nedir?

Konut için amortisman süresi nasıl hesaplanır?

Konut amortisman süreleri merak edilip araştırılıyor. Borsacı Sima Kocatepe, konut için amortisman süresinin nasıl hesaplandığını açıkladı.

Konutta amortisman süresi kısalıyor! 

Gayrimenkul yatırımlarında en önemli faktör amortisman süresidir. Alınan evin kiraya verilmesi durumunda, satış fiyatının kaç senede geri kazanılacağı hesaplanarak bu süre belirleniyor. 

Askı süresi nedir?

İmar planları birçok taşınmaz, tarla ve arsa sahibini ilgilendiren bir konudur. Bu nedenle imar planları ile ilgili süreçlerin öğrenilmesi elzemdir. Askı süresi de bunlardan biridir ve imar planlarında sıklıkla bahsedilen bir süreçtir. Peki askı süresi nedir ve en fazla ne kadardır?

Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü haksız yere kullanan kişilerden haksız işgal tazminatı almak ve malın sahibine iade edilmesi amacıyla açılır. Peki, Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Ev aldıktan sonra beyanname verme süresi nedir?

Yeni gayrimenkul sahiplerinin sorumlulukları arasında emlak beyannamesi vermek de yer alıyor. Beyanname için verilen sürenin kaçırılmaması gerekiyor. Peki, ev satın aldıktan sonra beyanname süresi nedir?

Kira gelir vergisi beyanname verme süresi 2022 nedir?

Kira gelir vergisi dönemi başlıyor. Vergi mükelleflerinin öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. İşte kira gelir vergisi beyanname verme süresi 2022...

Konutta en hızlı amortisman süresi o 3 ilçede!

Konutta kira geliri üzerinden hesaplanan amortisman sürelerine bakıldığında kazandıran şehirler arasında zirvede 16 yıllık geri dönüş süresi ile Edirne bulunuyor. Ev fiyatlarının uçuşa geçtiği ortalamanın da 20 yıl olarak belirlendiği İstanbul'da 3 ilçe yatırımcısının yüzünü güldürdü.

Ev alacaklar dikkat! Amortisman süresi en düşük iller belli oldu!

2019 yılı konut satış ve kira rakamlarına bakılarak yapılan ‘konutta amortisman süresi’ araştırmasına göre en avantajlı iller belli oldu. İşte o iller...

Türkiye'deki emlak yatırımlarında amortisman süresi 19,5 yıl!

Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,02 azalırken, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5,79 oranında artış kaydetti. Aralık ayında amortisman süresi ülke düzeyinde 19,5 yıl, yıllık brüt getiri oranı ise yüzde 5,24 olarak açıklandı. 

MİNT Kağıthane ve MİNT Çağlayan’da amortisman süresi 16.5 yıl!

MİNT’in hayata geçirdiği MİNT Kağıthane ve MİNT Çağlayan’da amortisman süresi 16.5 yıl olarak belirtildi. Tüm projelerinde 48 ay kira garantisi veren MİNT, ilk yıl yatırımcısının konut bedelinin yüzde 6’sını geri almasını sağlıyor. 

İmar barışı süresi!

İmar barışı kapsamında mevzuata aykırı yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, imar barışı süresi nedir? Başvurular ne zamana kadar yapılacak, belge ne zamana kadar geçerli olacak?

Yapı kayıt belgesinin geçerlilik süresi!

İmar barışı kapsamında mevzuata aykırı yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, yapı kayıt belgesinin geçerlilik süresi nedir?

Beyoğlu'nda konutların geri dönüş süresi 13,5 yıl!

Beyoğlu konutta 13,5 yıllık geri dönüş süresiyle yatırımcısının yüzünü güldürüyor. Bakırköy ise 31,5 yıllık amortisman süresiyle geri dönüş süresi en uzun ilçe oldu. 

Amortisman süresi nedir Haberi

Amortisman süresi nedir

20 yıldan 12 yıla düşüyor


Gayrimenkulün değer kazanmasında kentlerin gelişim bölgelerinde olması, ana noktalara, eğitim, sağlık, alışveriş merkezlerine yakınlığı ve proje kalitesi ile komşuların durumu büyük rol oynuyor.


Başkent Ankara’da, tamamlanmak üzere olan Ankapark ile Aksaray’a en yakın konut projelerinin yer aldığı Urankent’i inşa ederken önceliklerinden birinin de kendilerinden konut alacakların kazançlı çıkması olduğunu ifade eden Uransan Satış ve Pazarlama Müdürü Gazi Çelik, şunları söyledi:


“Şu anda Ankara’nın en değerli lokasyonlarından birinde altıncı projemiz olan Queen Park’ı tamamlamak üzereyiz. Urankent 1.Etap Konutları, Prestige, Elit, Mirage Bahçe, Royal Plus gibi projelerimizden konut alanlar diğer çok sayıda projeden ev alanlara göre çok daha kazançlı çıktılar. 3 yıldaki değer kazanımı yaklaşık yüzde 65-70 seviyelerinde. Böylelikle hedeflerimizden birine daha ulaştık. Ev alanların yanı sıra yatırımcılar için...