27 / 04 / 2024

Anadolu Dağları Madencilik Ltd. Şti. elbistan

Anadolu Dağları Madencilik Ltd. Şti. elbistan

Ürdün menşeli Anadolu Dağları Madencilik Ltd. Şti. Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı İncecik Mahallesi'ndeki mermer yataklarını ekonomiye kazandırmak amacıyla bölgede çalışmalara başladı. Firma, bölgeye 5 ile 20 milyon dolar arasında yatırım yapaca

Türkiye'de deprem ezberleri bozuluyor: İç Anadolu da dahil pek çok risksiz yer aslında deprem tehlikesinde!

Deprem uzmanlarının eksik ve hatalı olduğunu belirttikleri "Deprem Risk Haritası'; Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK tarafından güncelleniyor. Uzmanlar, İç Anadolu da dahil pek çok risksiz ve sarı olarak gösterilen yerin, yeni haritada kırmızıya döneceğini belirtti.

Prof. Dr. Naci Görür: Anadolu'da gerilim yüksek, çok tedirginiz...

6 Şubat 2023'te yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden sonra bölgede sık sık yaşanan artçı depremler işe Doğu Anadolu Fayı ile ilgili uyarıların artmasına da neden olmaktadır.

Bir zamanlar Anadolu'da evler nasıl yapılıyordu? 

Geçmiş zamanlarda Anadolu'da ev yaptırmak isteyen kişi hemen işe girişmez öncelikle ustayı ararmış. Peki bu süreç nasıl işliyordu? Bir zamanlar Anadolu'da evler nasıl yapılıyordu? 

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

Küre Dağları'nda 500 metre kayan yol yeniden yapılıyor!

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde 5 Haziran tarihindeki şiddetli yağışlar sebebiyle yaklaşık olarak 500 metre kayan Küre Dağları Karacakaya mevkisindeki köy grup yolunun onarılması için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Anadolu'da kira fiyatları metropollere yetişti: Barınma sorunu yayılıyor!

İstanbul kadar olmasa da Anadolu kentlerinde de kira fiyatları yükseliyor. Nevşehirliler 7 bin, Aksaraylılar 8 bin ve Konyalılar ise 12 bin liraya kadar yükselen kiralarla karşılaşıyor. 

Altın dağları denizleri aşarak geliyor! Bu rakamları görenler şok üstüne şok yaşıyor! 10 Mayıs 2023 altın fiyatları

10 Mayıs Çarşamba altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından tkaip ediliyor. ABD enfşasyon rakamları öncesinde altın fiyatları Altın dağları denizleri aşarak geliyor! Bu rakamları görenler şok üstüne şok yaşıyor! 10 Mayıs 2023 canlı altın fiyatları.

AVM’lerde kiralanabilir alan ciroları Kasım'da ne kadar oldu? 

AVM'lerde kiralanabilir alan (metrekare) başına düşen cirolar, Kasım ayında İstanbul'da 6 bin 824 lira, Anadolu'da ise 4 bin 069 lira şeklinde oldu. İşte ayrıntılar...

Ema Geoteknik İnşaat Yapı Gıda Otomotiv Madencilik İth.İhr.Üretim Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ema Geoteknik İnşaat Yapı Gıda Otomotiv Madencilik İth.İhr.Üretim Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Ali Fuat Tut ve Enes Tut ortaklığında kuruldu.

Konutta KDV indirimi sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçacak! İşte evlerin en çok prim yapacağı iller

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile konutların net 150 metrekareye kadar olan kısmı için KDV oranı 1 Nisan'dan itibaren yüzde 18'den yüzde 8'e indirilecek. Söz konusu düzenleme sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçuşa geçecek.

Bakırcılar Madencilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Bakırcılar Madencilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Bakırcılar Madencilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Kartal'da yapıldı.

Ajda Pekkan Kaz Dağları'nda arsa arayışında!

Bir süredir Bodrum'da arsa almak için piyasayı yoklayan Süperstar Ajda Pekkan fiyatlar nedeniyle rotasını değiştirdi. Pekkan şimdi de Kaz Dağlar'da arsa satın almak için arayışa girdi.

Kaz Dağları imara mı açılıyor?

Balıkesir'e bağlı Edremit Belediyesi'nin Kaz Dağlarını yeniden imara açtığı ve tarım arazilerini doğrudan satış yoluyla satışa çıkarttığı iddia edildi. 

Anadolu Dağları Madencilik Ltd. Şti. elbistan Haberi

Anadolu Dağları Madencilik Ltd. Şti. elbistan

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı İncecik Mahallesi'ndeki mermer yataklarını ekonomiye kazandırmak amacıyla bölgede çalışmalarına başlayan Ürdün menşeli Anadolu Dağları Madencilik Ltd. Şti. (Anatolia Mountains Marble Company) Yönetim Kurulu Başkanı Anwar Sbeih, mermer kalitesine göre bölgeye 5 ile 20 milyon dolar arasında değişen bir yatırım yapacaklarını söyledi.


Elbistan'daki mermer ocağında test çalışmalarını ve önümüzdeki dönem için atılacak adımları yerinde görmek için ilçeye gelen Ürdün menşeli Anadolu Dağları Madencilik Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Anwar Sbeih, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Elbistan Belediye Başkan Vekili Necati Kul ve Elbistan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Paksoy'u makamlarında ziyaret etti.


Ziyaretler sonrasında bölgedeki yatırımın geleceğine ilişkin olarak gazetemize özel açıklamalarda bulunan Sbeih, İncecik Mahallesi'nde yerin metrelerce altında bulunan mermerin kalitesinin tescillenmesinin ardından bölgeye kurulacak fabrikada işlenerek dünyanın birçok...