04 / 05 / 2024

anadolu insanı konut alırken neye bakıyor

anadolu insanı konut alırken neye bakıyor

Aldığı göç ve devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları Konyalılar da yaşama stilini de değiştirdi. Hızlanan konut yatırımların ile kentte son 10 yılda projeler site konseptine evrildi.

Fahiş kiralar ucuz Anadolu kentlerine göç başlattı! Konut kiraları nasıl düşecek? 

Kamu çalışanları, maaşa denk gelen kiralar ve artan hayat pahalılığı sebebiyle ucuz Anadolu kentlerine tayinlerini istemeye başladı. Peki konut kiraları nasıl düşecek? İşte ayrıntılar ve kiralık konut sektöründeki son durum...

Konutta KDV indirimi sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçacak! İşte evlerin en çok prim yapacağı iller

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile konutların net 150 metrekareye kadar olan kısmı için KDV oranı 1 Nisan'dan itibaren yüzde 18'den yüzde 8'e indirilecek. Söz konusu düzenleme sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçuşa geçecek.

Hüseyin Oflaz: 70 milyon insan için yeni konut şart!

Konut eksikliği ile ilgili önemli açıklamalar yapan İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, sadece şehirlerdeki 55 milyon insan için 20-30 yılda yeni konut üretilmesinin şart olduğunu kaydetti.

İstanbul Anadolu Yakası konut projeleri 2021!

2021 yılının teslim projeleri hangileri? 2021 yılında hangi projeler satışa çıkacak? Türkiye’nin nerelerinde 2021 teslim projeleri var? İşte İstanbul Anadolu Yakası konut projeleri 2021....

Nurettin Canikli: 19 yılda 60 milyon insan yeni konut sahibi oldu!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli yaptığı açıklamada, Türkiye'nin birey ve toplum olarak da zenginleştiğini, 19 yılda üretilen 12 milyon konutla yaklaşık 60 milyon insanın yeni konut sahibi olduğunu söyledi.

İsrailli insan hakları kuruluşundan hükümetin Batı Şeria'da yeni konut planına tepki!

İsrailli insan hakları kuruluşu Peace Now (Barış Şimdi), İsrail hükümetinin Yahudi yerleşimciler için işgal altında olan Batı Şeria’da 2 binden fazla yeni konut inşa etme planına tepki verdi.

Özak Global Anadolu'nun en etkin 37. iş insanı oldu!

"Anadolu'nun En Etkin 50 iş insanı” araştırmasının 2020 sonuçları belli oldu. Özak Global Holding ise listede 37. sırada yer aldı.

Konut bir insan hakkı mı, bir yatırım aracı mı?

Kasım 2019 tarihinde gerçekleşen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nden sonra film seçkisinde yer alan Baskı (Push) filmi, Şubat ayında bir panele konu oluyor. 6 Şubat tarihinde yapılacak film gösteriminin ardından düzenlenecek panelin konusu; Konut: Bir insan hakkı mı, bir yatırım aracı mı?

Anadolu Yakası konut projeleri yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor!

Beyttürk iştiraki olan Reagroups Gayrimenkul Pazarlama'nın Yönetim Kurulu Üyesi Soner Keleş, İstanbul'da yabancı yatırımcı ilgisinin son dönemde Anadolu Yakası konut projelerine yöneldiğini söyledi.

Anadolu Yakası projelerine yabancı yatırımcı ilgisi artıyor!

Reagroups Yönetim Kurulu Üyesi Soner Keleş, İstanbul’da yabancı yatırımcı ilgisinin son dönemde Anadolu Yakası konut projelerine doğru yöneldiğini söyledi...

Orta Anadolu'daki 5 ilde 9 bin 194 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Orta Anadolu'da bulunan 5 ilde yılın ilk yarısında 9 bin 194 konut satıldı.

Emlak piyasasında Anadolu rüzgarı!

Hürriyet Emlak verilerine göre, büyükşehirler kadar Anadolu’daki konut fiyatlarında yükseliş de oldukça dikkat çekiyor...

2018’de konut sektörünü Anadolu sırtladı!

Türkiye’de ilk 11 ayda, geçen yıla kıyasla konut satışları yüzde 3 düşüş kaydetti. Büyük şehirlerdeki düşüş oranlarını Anadolu’daki yüzde 8-10’a yakın satış artışları dengeledi.

anadolu insanı konut alırken neye bakıyor Haberi

anadolu insanı konut alırken neye bakıyor

Ekonomist'ten Levent Gökmen Demirciler'in haberine göre, Konya'da yaşayan Konyalılar'ın site beklentisi ve planlı yapılaşması da öne çıkıyor. İç Anadolu Bölgesi'nin sanayisi gelişen kentlerinden biri olan kentte üretim ve satış aşamasında 24 site konseptli proje var.

Geçmişten günümüze çarpık yapılaşmanın pek görülmediği kentte son 10 yılda site konseptli projelere yönelim var. Bunda sanayisi gelişen kentteki beyaz yakalı nüfusun sayısının giderek artması etkili oluyor.

Gayrimenkul gelişiminin devam ettiği Konya'da Seha Yapı'dan, Torkam İnşaat'a ve Dağ Mühendislik'e kadar yerel ve ulusal markaların üretim ve satış aşamasında 24 konut projesi bulunuyor.

Konyalılar'ın talebinin nedenleri

Aldığı göç ve devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları Konya'da konut yatırımlarını hızlandırıyor. Konut fiyatlarının düşük olması ve konut yatırımının geri dönüş süresinin ortalama 19 yıl ile diğer büyük kentlere göre daha hızlı olması...