11 / 05 / 2024

Anadolu OSB\'deki doluluk oran

Anadolu OSB\'deki doluluk oran

Ankara'nın Temelli semtindeki Anadolu Organize Sanayi Bölgesi'nde bu ay içinde temeli atılacak 45 işletmede iki yıl içinde 2 bin 500 kişi istihdam edilecek.

14 OSB'deki fabrikaların 2 milyon metrekarelik alanları depreme dayanıklı hale getirildi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Tekirdağ'da 14 Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 2 milyon metrekarelik alan depreme dayanıklı hale getirildi. 

Özgür Özel tepki verdi, Tunç Soyer'den açıklama geldi: Bornova Anadolu Lisesi'ndeki inşaat mühürlenecek!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'deki Bornova Anadolu Lisesi’nin korusunun yıkılarak Suriyeli çocuklar için anaokulu yapılacağı yönündeki haberlere tepki verdi. Söz konusu Konu ile ilgili bir açıklama da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den geldi.

DSİ, Türkiye'deki barajların doluluk oranını açıkladı...

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Türkiye'deki barajların doluluk oranlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. İşte haberin detayları...

TMSF, Bank Asya'nın İzmir Torbalı Pancar OSB'deki gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Asya Katılım Bankası A.Ş.'nin İzmir Torbalı Pancar OSB'de yer alan alan gayrimenkulünü satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 25 milyon TL olarak belirlendi.

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik'in Çekmeköy'deki arsasını aldı!

IS GYO İstanbul'da bulunan Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. mülkiyetindeki Çekmeköy-Ömerli Arsa Alımı Tapu İşlemleri hakkında açıklama yaptı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Kadıköy'deki 'AVM gar' projesi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul Anadolu Yakası Kadıköy’deki Söğütlüçeşme Gar alanına alışveriş merkezi inşa edilmesini öngören projesiyle ilgili iptal kararı verildi.

Eskişehir'e 2. KOBİ-OSB geliyor!

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli, 2. KOBİ-OSB'yi devreye aldıklarını belirtti. Eskişehir'deki yatırımcılarımızdan yoğun ilgi gösterilen OSB için, oldukça fazla başvuru yapıldı.

Sinpaş GYO Ümraniye'deki arsası için sözleşme imzaladı!

Sinpaş GYO'nun Ümraniye'deki 22.965,43 metrekare alanlı arsa için Anadolu Sinerji İnşaat Taahhüt ve Ticaret A.Ş. ile "Düzenlenme Şeklinde Arsa Payı Karşılığı İnşaat ve Hasılat Paylaşım Sözleşmesi" imzalandı. 

İzmir'deki tarıma dayalı OSB'ler için süreç hızlanıyor!

İzmir ve çevresinde kurulması planlanan tarıma dayalı organize sanayi bölgelerinde (TDÍOSB) süreç hızlandı, il genelinde 7 adet kurulması planlanan TDÍOSB'ler arasında yer alan Bayındır Çiçekçilik TDI Bile Kınık TDÍOSB'de yönetim kurulu başkanı ve vekilleri ile denetim organları seçimleri yapıldı.

Mardin OSB koronavirüs salgınında da yatırımcıların gözdesi!

Teşvik uygulaması sayesinde girişimcilerin büyük ilgi gösterdiği ve doluluk oranının yüzde 100 oranına ulaştığı Mardin OSB'nin alanı genişletildi, 6 firmaya fabrika kurmaları için de yer tahsisi yapıldı.

İstanbul'daki OSB'lerde çarklar hızlı dönüyor!

Sanayinin önde gelen şehirlerinden İstanbul'da OSB'lere yapılan yatırımlar ve Kovid-19 sonrası gelen talep patlaması enerji tüketimlerini de yükseltti. 15'i Kimyacılar OSB, 11'i İstanbul Tuzla Organize Sanayi'den, 14 tanesi de Anadolu OSB'den olmak üzere toplamda üç OSB'ye 40 yatırım gerçekleşti.

Tekirdağ Muratlı OSB'de 22.1 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Muratlı İcra Dairesi, Tekirdağ ili Muratlı İlçesi'nde bulunan Muratlı OSB'deki arsayı 22 milyon 174 bin 669 TL'ye satıyor. Gayrimenkulün 18 Aralık 2020 günü gerçekleşecek.

Kayseri Sağlık OSB için Mustafa Varank'tan talimat!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın gündeme getirdiği Sağlık OSB için Mustafa Varank, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'na talimat verdi...

Anadolu OSB\'deki doluluk oran Haberi

Anadolu OSB\'deki doluluk oran


     Konuya ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Anadolu OSB Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, 25 Mayıs Cumartesi günü temeli atılacak 45 işletmenin inşaatının 2 yılda tamamlanmasını beklediklerini söyledi. 

     Bu işletmelerin en az 2 bin 500 kişiye iş olanağı sağlayacağını anlatan Tuncay, "Yatırımların üst yapı maliyeti 125 milyon lira. Ekonomik kriz ortamında böylesi yatırımların varlığı önemli" dedi. 

     Yatırımların yapılacağı bölgede, ulaşım ve su şebekesi gibi sorunların çözülmesini, bu konuda yetkililerin duyarlı davranmasını isteyen Tuncay, 45 firmanın çoğunlukla makine imalatı ve çelik konstrüksiyon alanlarında faaliyet göstereceğini, yatırımların çevreye duyarlı olacağını bildirdi. 

     Tuncay, Anadolu OSB'deki doluluk oranının yüzde 80 seviyelerinde olduğunu, bölgedeki yatırımların doğrudan istihdam sağladığını ifade ederek, "Türkiye'nin her 100 dolarlık ihracatının 70-80 doları ithal girdi içeriyor. Biz,...