29 / 04 / 2024

Anadolu Üniversitesi ile Open University ortaklık

Anadolu Üniversitesi ile Open University ortaklık

Anadolu Üniversitesi ile 30 yıl önce örnek aldığı, dünyanın ilk açık ve uzaktan eğitim veren İngiliz Açık Üniversitesi ( Open University ) bugün ortakları oldu...

Prof. Dr. Naci Görür: Anadolu'da gerilim yüksek, çok tedirginiz...

6 Şubat 2023'te yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden sonra bölgede sık sık yaşanan artçı depremler işe Doğu Anadolu Fayı ile ilgili uyarıların artmasına da neden olmaktadır.

Anadolu Üniversitesi 2022-2023 yılı Açıköğretim Öğretim Giderleri 1 Eylül 2022 Fiyat listesi…

Okulların açılmasına az bir vakit kalmışken, sınavsız ikinci üniversite imkanı veren Anadolu Üniversitesi, 1 Eylül 2022 tarihli eğitim takvimini açıkladı! Bu dönem açacağı bölümler ve bölüm harçların açıkladı! İşte haberin devamı...

TEB promosyonda rakip tanımıyor! Ne 10 bin 25 bin! Rekor rakam geldi!

Banka promosyonlarıyla ilgili ilk rekor kırıldı. Anadolu Üniversitesi'nde (AÜ) gerçekleştirilen banka maaş promosyon ihalesini Türk Ekonomi Bankası (TEB) 41 bin 500 liralık yüksek bir ücret ile kazandı. Promosyon ödemesinden çalışanların tamamının faydalanacağı bildirildi.

10 bin 25 bin değil TEB rekor promosyon miktarını şimdi açıkladı!

Banka promosyonlarıyla ilgili rekor kırıldı. Anadolu Üniversitesi'nde (AÜ) gerçekleştirilen banka maaş promosyon ihalesini Türk Ekonomi Bankası (TEB) 41 bin 500 liralık rekor bir ücret ile kazandı. Promosyon ödemesinden çalışanların tamamının yararlanacağı belirtildi.

Boğaziçi Üniversitesi taşınacak mı?

GP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Boğaziçi Üniversitesi ile ilişkin karara “Hikâyenin sonunda Boğaziçi taşınacak mı, asıl amaç nedir?” sorusunu sordu. 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin yurt inşaatı durdu mu?

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile yeni devlet hastanesi arasındaki arazide  inşaatına başlanan yurt yapımının durduğu iddia edildi.

AK Parti'den İstanbul Şehir Üniversitesi açıklaması!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul Şehir Üniversitesi ile ilgili tartışmalara ilişkin açıklama yaptı...

TSYD: Haliç Üniversitesi’nin TSYD’ye 500 bin TL borcu var!

Türkiye Spor Yazıları Derneği (TSYD), Haliç Üniversitesi ile ilgili borcunu ödemediği iddialarında bulundu. Haliç Üniversitesi karşılık olarak, "Üniversitemizin TSYD'ye hiçbir borcu yoktur" açıklamasını yaptı...

'Genç Mimar Nasıl İş Bulur' paneli yarın Işık Üniversitesi'nde!

Yapı Dergisi işbirliği ile Işık Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından gerçekleşen “Genç Mimar Nasıl İş Bulur?” paneli yarın saat 14:00'te Üniversitesi Şile Kampüsü’nde düzenlenecek.

Aşçıoğlu Grubu, Kültür Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı!

İstanbul Kültür Üniversitesi ve Aşçıoğlu Grubu arasında imzalanan protokol kapsamında üniversite, yeni nesil yaşam alanlarını sanatla buluşacak.

Işık Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Merkez Laboratuvarı kuruluyor!

Işık Üniversitesi, Şile Kampüsü’nde tam donanımlı ‘İnşaat Mühendisliği Merkez Laboratuvarı’ kuruyor. Laboratuvarın inşasına 2018’in son çeyreğinde başlanması planlanıyor.

Işık Üniversitesi inşaat laboratuvarı kuruyor!

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi, Şile Kampüsü’nde tam donanımlı ‘İnşaat Mühendisliği Merkez Laboratuvarı’ kuruyor. Laboratuvar, 2020 yılında tam teşekküllü olarak hizmete girecek...

Anadolu Üniversitesi’nden Emlak ve Emlak Yönetimi Eğitimi fırsatı!

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi Emlak ve Emlak Yönetimi Önlisans Programı ile sektöre eğitimli iş gücü ile destek oluyor. 

Anadolu Üniversitesi ile Open University ortaklık Haberi

Anadolu Üniversitesi ile Open University ortaklık

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi'nde önceki gün İngiliz Açık Üniversitesi yetkilisi Prof. Dr.Allan Bassindale ile iş birliği anlaşması imzaladı.


Rektör Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İngiliz Açık Üniversitesi'nin kendileri için "rol model" olduğunu söyledi.


Açıköğretim sistemini 30 yıl önce İngiliz Açık Üniversitesi'nden örnek alarak uygulamaya başladıklarını dile getiren Aydın, "O gün bizim örnek aldığımız üniversite, bugün Anadolu Üniversitesi'nin partneridir, ortağıdır" dedi.


Yapılan iş birliği anlaşmasının içeriği hakkında bilgi veren Aydın, şunları kaydetti: 


"İş birliğinin kapsamında, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi, ortak araştırma projeleri gerçekleştirme, teknik konularda ara eleman yetiştirme, fen bilimleri ve mühendislik alanında ortak ön lisans, lisans, yüksek lisans programları açılması yer alıyor. Ayrıca  ön lisans ve lisans düzeyinde ortak İngilizce programları açılması da gündemde. Sadece...