04 / 05 / 2024

anadolu yaaksı kentsel dönüşümü

anadolu yaaksı kentsel dönüşümü

Meclis üyeleri Almanya'daki kentsel dönüşümü incelemek için Hamburg Belediyesini ziyaret etti. Tabea Yaşlılar Bakım Evi ve Hamburg Hafencity Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında ilgililerden bilgi aldılar.

Kentsel dönüşümde mülk ve arsa sahipleri de önemli! Hızlı dönüşüm için kim, ne yapabilir?

İTO Gayrimenkul Komiye Başkanı Hakan Akdoğan ve Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ahmet Erkurtoğl, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili açıklanan projeyi değerlendirdi. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

Kanal İstanbul kentsel dönüşümü engellemeyecek!

"Anadolu Sohbetleri"ne katılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Kanal İstanbul ve kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

İstanbul Anadolu Yakası'na kentsel dönüşüm müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Anadolu Yakası'nda büyük bir dönüşüm projesi hazırlandığını açıkladı. Kurum, "Anadolu Yakası Rezerv Yapı Alanı" Büyük İstanbul Dönüşümü için çok önemli bir adım olacak" dedi...

İstanbul'un kentsel dönüşümü mercek altında!

Coğrafi konumu ve mimari tarihiyle dikkat çeken İstanbul'da mahalle kültürünün yok olma tehlikesi kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Özellikle Anadolu yakasında kentsel dönüşüm süreci başladı.

Anadolu Yakası'nda her 100 evden 50'si yıkıldı!

Türkiye'de kentsel dönüşüm süreci hızla devam ediyor. Anadolu Yakası'nda neredeyse her yüz evden kırk ya da ellisi, kentsel dönüşümün sonucu yıkıldı.

İzmir Limontepe'de kentsel dönüşüm bilmecesi!

Güney ve Doğu Anadolu Bölgesi’nden İzmir’e yaşanan göçler nedeniyle gecekondu yapılaşmayla kurulan ve eşsiz manzaraya sahip olan Limontepe'de kentsel dönüşüm bilmecesi yaşanıyor.

Anadolu Yakası'nın avantajlı ilçeleri: Kartal, Pendik,Tuzla!

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla hızla yenilenen  Kartal, Pendik, Tuzla aksındaki yeni konutlar, elverişli fiyatları nedeniyle İstanbul Anadolu yakasında tercih nedeni. 

Kentsel dönüşümle yeni şehirler kuruluyor!

Anadolu'nun bir çok ilinde yeni yerleşim alanları, yeni binalar yaşanabilir sosyal alanlar ile birlikte kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Kentsel dönüşümle yeni şehirler kuruluyor. 

İstanbul Anadolu Yakası'ndaki 7 kentsel dönüşüm projesi!

Markalı konut projelerinin sayısı gün geçtikçe artarkan kentsel dönüşüm projeleri de artmaya devam ediyor. İstanbul'da Anadolu Yakası'nda özellikle Kartal ve Fikirtepe'de yoğunluk olduğu görülüyor. Peki bu bölgelerde hangi projeler var?

Anadolu'da ulaşım atağı!

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda hayata geçirilen ulaşım ve kentsel dönüşüm projeleriyle, konut fiyatları Avrupa Yakası'yla yarışır hale geldi...

Binali Yıldırım'dan kentsel dönüşüm mesajı!

Başbakan Binali Yıldırım Başıbüyük'ün Anadolu Yakasının yıllardan beri bilinen en eski muhitlerinden olduğunu dile getirerek, mahallelilere kentsel dönüşüm mesajı verdi.

Kentsel dönüşüm Anadolu'da önem kazandı!

Habertürk Gazetesi köşe yazarlarından Mimar Esin Tümer, bugünki yazısında kentsel dönüşümün Anadolu'daki örneklerini değerlendirdi. İşte, Mimar Esin Tümer'in bugünki yazısı...

Kartal, Anadolu Yakası'nın konutta yükselen değeri!

Değerine değer katan İstanbul Anadolu Yakası'nda kentsel dönüşümle yükselişe geçen Kartal dikkatleri çekiyor.

anadolu yaaksı kentsel dönüşümü Haberi

anadolu yaaksı kentsel dönüşümü

MALTEPE Belediyesi Meclis üyeleri Almanya'daki kentsel dönüşümü incelemek için Hamburg Belediyesini ziyaret etti. Tabea Yaşlılar Bakım Evi ve Hamburg Hafencity Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında ilgililerden bilgi aldılar. 

Hamburg Belediyesi'ni ziyaret eden meclis üyeleri, Hamburg Federasyonu ve Avrupa Birliği Dış İlişkiler Müsteşarı Wolfgang Schmidt ile bir araya geldi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe'de yapılması planlanan projeler hakkında Schmidt ile fikir alışverişinde bulundu. 

Ardından, Tabea Yaşlılar Bakım Evi'ni ziyaret eden belediye meclis üyelerine, Bakımevi Hizmet Müdürü Nazife Güneyli Tokuç, Sosyal ve Gençlik Komisyonlarından Sorumlu Hamburg Yeşiller Partisi Altona Belediye Meclis Üyesi Yusuf Uzundağ ve Korsanlar Partisi'nden Milletvekili Adayı Mustafa Akpolat eşlik etti. 


Hamburg Belediyesi'nin yaptığı "Hamburg Hafencity Kentsel Dönüşüm Projesi'Yıi inceleyen meclis üyeleri, kentsel dönüşümün kar amacının çok ötesinde, kültürel ve mimari dokuya...