29 / 04 / 2024

Anadoluda Konuta Yön Verenler toplantısı

Anadoluda Konuta Yön Verenler toplantısı

Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde, Hâfele Türkiye, Garanti Mortgage ve Pakpen' in işbirliğiyle düzenlenen " Anadolu' da Konuta Yön Verenler " toplantılarının ikincisi Adana'da gerçekleştirildi...

Aziz Kocaoğlu: Sağlam binalar yapmakla da iş bitmez, geleceğin binalarını yapmak zorundayız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu " Önce şu yoğunluk sevdasından vazgeçelim. Sağlam binalar yapmakla da iş bitmez. Sosyal donatı alanlarıyla, kent ormanlarıyla geleceğin binalarını yapmak zorundayız " dedi...

Anadolu'da konuta İzmir yön veriyor!

Gayrimenkul bilgi şirketi Reidin 'in verilerine göre son 5 yılda İzmir'deki konut fiyatları yüzde 45 arttı. Bu, İzmir 'in gayrimenkulde nasıl bir potansiyel barındırdığının en önemli göstergesi.

Boş ofislerin konuta dönüşmesi kira fiyatlarını düşürür mü?

Kiraların yükselmesinden sonra konut arzının arttırılması için atıl durumdaki boş ofislerden uygun olanların, konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı verildi. 

Boş ofislerin, konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclisine yetki!

Atıl durumdaki boş ofisler konuta dönüştürülecek. Bu kapsamda toplam konut oranı en fazla yüzde 50 olabilecek şekilde konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı getirildi.

Ofisten konuta dönüş beklenen ilgiyi görmedi! Ofise rağbet katlandı! 

Konutta arz krizini hafifletmek üzere Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle ticari+konut kullanımlı parsellerde yapılmış ofislerin konuta dönüşümüne imkan sunan uygulamanın beklenen talebi görmediği belirtildi. İşte ayrıntılar..

Konuta dönüş başladı!

Haziran ayında her iki markalı konuttan biri peşin satıldı. Peşin satışlarda yabancıların payı büyük, Ancak faizlerde başlayan düşüş trendiyle, parasını mevduatta ya da dövizde tutanların yeniden konuta yönelmeye başladığı da ifade ediliyor.

İzmir'deki Şato Restoran konuta dönüştürülecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Varyant'taki Büyükşehir'e ait Şato Restoranı konuta dönüştürme kararı aldı.

Doları bozduran konuta yöneldi!

2018'in Temmuz ayında 123 bin 878 ev satıldı. Sektör temsilcileri dolarını bozduran hem yerli hem de yabancı alıcının konuta yöneldiğine dikkat çekti.

Doların yükselmesiyle yabancı yatırımcılar konuta yöneldi!

Döviz kurundaki artıştan olumsuz etkilenen inşaat sektörünün yüzü yabancı yatırımcı ile güldü. Türk Lirası'nın Dolar ve Euro karşısında değer kaybetmesi ile avantajlı durumdaki yabancı yatırımcıların konuta yönelmesi, sektöre ivme kazandırdı.

Dolarını bozduran Körfez yatırımcısı konuta yönelir!

Dolardaki artışı yabancının fırsata çevireceğini düşünen .sektör temsilcileri, dövizi bozduranların konuta yönelmesini bekliyor. Körfez Bölgesi'nin en büyük gayrimenkul buluşması Cityscape Global 2015'in açılışı gerçekleşti.

1939 yılında Mecidiyeköy'ün imar planı hazırlanacak!

1939 yılında Henri Prost, gelişi güzel gelişen Mecidiyeköy'ün nazım planını hazırlayacakmış. Dut tarlalarının tanzimi işinin de yer alacağı planda, Mecidiyeköy'ün şehirle irtibatı nazarı dikkate alınacakmış.

1938 yılında Üsküdar ve Kadıköy'ün imar planı hazırlanacak!

1938 yılında İstanbul'un nazım imar planını hazırlayan Fransız Mimar Prost, Üsküdar ile Kadıköy'ün imar planını hazırlayacakmış. İstanbul Belediyesi iki ilçenin maketlerini hazırlayacak, Prost'da avan projeyi hazırlayacakmış.

1937 yılında Prost, Mecidiyeköy'ün imar planını hazırlayacak!

1937 yılında İstanbul'un nazım planını hazırlayan Fransız Mimar Henri Prost, Mecidiyeköy'ün imar planını hazırlayacakmış. Mecidiyeköy'ün Avrupa'daki gibi bir sayfiye yeri olması için büyük bir park, bir otel inşa edilecekmiş.

Yön Temizlik Peyzaj İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Beykoz 1 Şubesi açıldı!

Yön Temizlik Peyzaj İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Beykoz 1 Şubesi, Yusuf İyilik Şube Müdürlüğü'nde 1 milyon 500 bin TL sermaye ile 17 Ağustos'ta Beykoz, Rüzgarlıbahçe Mahallesi'nde açıldı.

Türkiye, dünya turizmine yön veren 10 ülke arasında!

Jiva Beach Resort’un Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Doğan, bu yılın verilerine bakıldığında sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da turist sayısının azaldığını belirtirken, "Türkiye, dünya turizmine yön veren ilk 10 ülke arasında. " dedi.

Anadoluda Konuta Yön Verenler toplantısı Haberi

Anadoluda Konuta Yön Verenler toplantısı

Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde, Hâfele Türkiye, Garanti Mortgage ve Pakpen'in işbirliğiyle düzenlenen "Anadolu'da Konuta Yön Verenler" toplantılarının ikincisi Adana'da gerçekleştirildi. Adana Sanayi Odası'nın desteğiyle mortgage ve gayrimenkul sektörünün önde gelen şirketlerinin bir araya geldiği toplantıda, Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş, Hâfele Türkiye İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, Garanti Mortgage Genel Müdür Yardımcısı Kerem Ömer Orbay, Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, Adana Sanayi Odası Meclis Üyesi Orhan Murat Avcı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmalarda özellikle Adana'nın gayrimenkul sektöründeki potansiyeline vurgu yapılırken, son 5 yılda ildeki satılık konut fiyatlarının Türkiye ortalamasının da üzerinde yüzde 55 arttığına dikkat...