22 / 07 / 2024

anadolunun ilk binası ne oldu

anadolunun ilk binası ne oldu

Karaman Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan ve Anadolu’nun ilk belediye binası olarak bilinen taş bina turizm merkezi oluyor.

Mimarideki ilk basın binasıydı! Geçtiğimiz günlerde yıkılan Topkapıda'ki Tercüman binasının hikayesi!

Gazeteci Belma Aksun, 1972 yılında inşaatına başlanan Topkapı’daki Tercüman binasının aynı zamanda Türk mimarisindeki ilk basın binası olduğunu söyleyerek yıkılan binanın hikayesini anlattı.

Türkiye’nin ilk 3D binasının inşaatı başladı!

İBB iştirak şirketi İSTON, Türkiye'nin ilk 3D binasının inşaatına başladı. Binanın inşaatı tamamen yerli malzemelerle yapılacak. 

Kuveyt Havalimanı’nın yeni terminali ilk LEED GOLD binası olacak!

Limak İnşaat imzası taşıyan Kuveyt Uluslararası Havalimanı’nın yeni terminal binasının yüzde 35'i tamamlandı. Bina, yolcu terminalleri arasında dünyanın ilk LEED GOLD binası olacak.

Dalaman'daki ilk istasyon binasının ilginç hikayesi!

Muğla'nın Dalaman ilçesine, dünyanın hiç tren uğramayan ilk ve tek istasyon binası inşa edildi. İşte hikayenin detayları...

İzmir Opera Binası 429 milyon liraya yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka'daki arazide 429 milyon liraya opera binası yapacak. 73 bin 800 metrekarelik tesis, Türkiye'de 'opera sanatına özel olarak inşa edilen ilk tesis' olacak. 

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği binasında ilk kat göründü!

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği binasının inşaatı gece gündüz devam ediyor. Binanın ilk katı göründü.

Dünyanın en saçma binası Kahramanmaraş'ta!

Google’da ‘dünyanın en saçma binası’ olarak arama yapıldığında ilk sırada yer alan Kahramanmaraş’taki yarısı kullanılmayan sarı kırmızı mavi renkli bina, yüksek maliyet sebebiyle yıkılmadığı için kentin silüetini de bozmayı sürdürüyor.

Bursa Sky Tower herkese açık, kişiye özel!

Halen inşası süren Sky Tower, Bursa'nın hem en yüksek hem de baret kazık temel sistemiyle yapılan ilk binası olacak. İş ve sosyal yaşamı buluşturan bir merkez olarak tasarlanan 129 metre yüksekliğindeki iş kulesi, tümüyle doğa dostu.

AKM’ye ilk kazma vuruldu!

Atatürk Kültür Merkezi binasında dün itibarı ile yıkım çalışmaları başladı. Çevresi kapatılan AKM’ye gelen iş makinesi ve işçiler ön bahçede yıkım projesi kapsamında ilk kazma vuruldu. 

Greenox, Türkiye’nin “En Yeşil Binası” seçildi!

Teslim zamanı yaklaşan Greenox projesi ,  Sign of the City Awards’de “En Yeşil Bina” kategorisinde kazanan proje oldu. Greenox, Türkiye’nin ilk EDGE Yeşil Bina Sertifikası’na sahip binası seçilmişti..

Muğla Milas'ta ortaokul binası için imzalar atıldı!

Muğla Milas'ta hayırsever Necat Aydın tarafından babası Hacı Bahattin Aydın adına Meşelik Mahallesi’nde 8 derslikli ortaokul binası yaptırılıyor. Okul için ilk protokol imzaları atıldı..

Alanya'da satılık otel binası ve arsası 20,7 milyon TL'ye!

Alanya 1. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından satışa sunulan otel binası ve arsası 20 milyon 750 bin TL bedelle satılıyor. Taşınmazların ilk ihalesi 09.10.2017 tarihinde saat 10:20'de yapılacak.

Tam dijital ilk bina İsviçre'de yapılıyor!

Dünyadaki ilk tam dijital bina İsviçre'de inşa ediliyor. İsviçre'nin ETH Zürich Üniversitesi'nin Dübendorf'taki kampüsündeki modüler araştırma ve inovasyon binasına da 3D teknolojisiyle bir bina inşa edilmeye başlandı.

anadolunun ilk binası ne oldu Haberi

anadolunun ilk binası ne oldu

İsmet Paşa Caddesi üzerinde bulunan ve Karaman’ın en eski yapılarından birisi olan ’’Taş Bina’’ bundan sonra Karaman Turizm Merkezi olarak hizmet verecek. Osmanlı mimarisi özelliklerini taşıyan ve tarihi ile önemli bir yapı olan ’’Taş Bina’’ Karaman’da turizmin gelişmesine büyük katkı yapacak. Karaman Belediyesi’nin yenileme çalışmaları sonucunda daha estetik bir görünüm kazanan Taş Bina, Karaman’a Turizm Merkezi olarak hizmet etmeye devam edecek.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Taş Bina’nın Karaman kent tarihinin ve kültürünün en önemli eserlerinden birisi olduğunu söyleyerek, "Karaman’ın tanıtımının yanı sıra tarihi ve kültürel değerlerin yoğun olarak yer aldığı ve turizm potansiyelinin yüksek olduğu yöreleri korumak, kullanmak, kalkınmayı ve planlı gelişimi sağlamak amacıyla belediye olarak çalışmalarımız devam ediyor. Şehrimizin tarihi yapılarından birisi olan ’Taş Bina’ Anadolu’un ilk belediye binası...