02 / 05 / 2024

analizi nedir

analizi nedir

Yapı işlerinde alınacak asgari iş sağlığı ve güvenliği şartları, Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliğinde yer alıyor. Peki, yapı işlerinde risk analizi nedir?

Emlak işletmeleri için swot analizi!

Her emlak işletmesi swot analizi yaptırıp, kalıcı başarı sağlayabiliyor. Peki nedir bu swot analizi, nasıl yaptırılır?

İnşaatta risk analizi nedir?

Risk Analizi işletme faaliyetleri sırasında oluşabilecek potansiyel tehlikelerin tanımlanması ve bunlara ilişkin risklerin değerlendirilmesi için önem teşkil ediyor. Peki, inşaatta risk analizi nedir?

Bina risk analizi nedir nasıl yapılır?

1 Ocak 2013′ten itibaren kapıcı, bahçıvan veya güvenlik çalıştıran apartmanlarda bina risk analizi yapılması zorunlu tutuluyor. Peki, bina risk analizi nedir nasıl yapılır?

Apartman risk analizi cezası nedir?

6331 sayılı İş sağlığı ve güvenliği kanunu gereğince 1 çalışanı dahi olan tüm iş yerlerinin risk analizi yapmaları gerekiyor. Peki, apartman risk analizi cezası nedir?

Yapı işlerinde risk analizi nedir?

Yapı işlerinde alınacak asgari iş sağlığı ve güvenliği şartları, Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliğinde yer alıyor. Peki, yapı işlerinde risk analizi nedir?

Apartman acil durum planı nedir?

1 Ocak 2013′ten itibaren, çalışanı bulunan apartmanlarda risk analizi yapılması zorunlu oluyor. Çalışanların güvenliğinin sağlanması için apartman acil durum planı gerekli oluyor. Peki, apartman acil durum planı nedir, nasıl hazırlanır?

Eşik analizi nedir?

İmar planları, planlama alanına ilişkin inceleme, araştırma, etüt ve eşik analizi çalışmalarının değerlendirilmesinden elde edilen senteze dayalı olarak hazırlanır. Peki eşik analizi ne demektir? Eşik analizi nasıl yapılır?

Apartman risk analizi nedir?

29 Aralık 2012 tarihinde 28512 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliğine göre apartman risk analizi nedir? İşte apartman risk analizi örneği...

Bina deprem analizi nedir?

Bina deprem analizi nedir? Bina deprem analizini kimler yapar? Bina deprem analizi nasıl yapılır? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizin devamını inceleyebilir ve konu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz..

Koruma alanı nedir?

Nadir bulunan ve mutlaka korunması gerekli olan alanları koruma alanı kapsamına giriyor. Peki koruma alanı nedir, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Doğal sit alanı nedir?

Doğal değerler olarak da bilinen doğal sit alanı nedir? Merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Doğal sit nedir?

Kentbilim terimi olarak karşımıza çıkan doğal sit nedir? Tanımı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Tevhid nedir?

Parsellerin birleştirilmesi anlamını ifade eden tevhid nedir, tevhid işlemi ile ilgili tüm detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

analizi nedir Haberi

analizi nedir
Yapı işlerinde risk analizi nedir?

Bilindiği üzere işçi çalıştıran tüm işyerlerinde risk analizi yapılması İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile zorunlu tutuluyor. Bu kapsammda yap işlerinde de risk analizi yapılması gerekiyor. İnşaatlarda meydana gelebilecek tehlikeler, tehlikelerin dereceleri, tehlikelerin öncelik durumu, riski ve alınması gereken önlemler gibi detayların risk analizinde belirtilmesi gerekiyor. 


Risk analizi; konu hakkında deneyim ve eğitim sahibi, objektif yaklaşıma sahip risk mühendislerince ilgili tesisin tehlike riski yönünden teftişi ve raporlanmasına deniyor. 


Yapı işlerinde alınacak asgari iş sağlığı ve güvenliği şartları, Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliğinde yer alıyor. Yönetmelik esaslarına göre, işverenin, yapı işlerinde, Kanunun 4 üncü maddesinde belirtilen yükümlülüklerinin yanında aşağıdaki hususları da sağlaması gerekiyor;


a) Yapı alanının düzenli tutulmasını ve yeterli temizlikte olmasını,


b) Yapı alanındaki çalışma yerlerinin seçiminde;...