01 / 05 / 2024

Ancak iskan raporu almak koşullar nelerdir

Ancak iskan raporu almak koşullar nelerdir

İskan raporu binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten, Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir belgedir. İskan raporu için gerekli belgeler nelerdir? Peki, iskan raporunu kim alır?

İskan raporu başvuru dilekçesi örneği 2022!

Yapı kullandırma belgesi olarak da bilinen iskan belgesi, binanın resmi olarak tamamlandığını ve oturuma hazır halde olduğunu gösteriyor. Bu rapor için öncelikli olarak bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapılması gerekiyor. İşte 2022 iskan raporu başvuru dilekçesi örneği...

Bir eve iskan neden verilmez?

İnşaat çalışmaları sona erdikten sonra alınması gereken iskan belgesi düzenleniyor. Ancak bazı binalar iskan belgesini alamıyor. Peki, bir eve iskan neden verilmez?

İkinci el konutlar için değerleme raporu zorunlu oluyor!

Şu anda sadece krediyle satışlar ve yabancıya satılan gayrimenkuller için değerleme raporu talep ediliyor. Ancak önümüzdeki günlerde tüm ikinci el konutlar için değerleme zorunlu olacak.

Vekaletname için sağlık raporu zorunlu mu?

Sağlık raporu vekaletname, tapu ve nikah işlemleri için 65 yaş üstü kişilerden isteniyor. Ancak 2015 yılında, Adalet Bakanlığı tarafından bir karar alındı. Peki, vekaletname için sağlık raporu zorunlu mu? Değil mi?

İskan almayan müteahhite dava açma!

İskan belgesini yapıyı inşa eden müteahhitin alması gerekiyor. Ancak, yapı projesine uygun olarak tamamlanmamışsa iskan verilmiyor. İşte, iskan almayan müteahhite dava açma!

Arsa tapulu daire alınır mı?

Arsa tapusuna sahip olan evler henüz tamamlanmamış veya inşaat çalışmaları tamamlanmış ancak iskan belgesi alınmamış oluyor. Peki, arsa tapulu daire alınır mı?

İskan raporu alma şartları nelerdir?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapılara iskan raporu alınması gerekiyor. Peki, iskan raporu alma şartları nelerdir? İşte, İskan raporu alma şartları!

İskan ruhsatı almak için neler gerekli?

İnşaat sahibi, müteahhidi veya yetkilisi, iskan raporu almak için dilekçe ile belediyeye başvuru yapması gerekiyor. Peki, iskan ruhsatı almak için neler gerekli?

İskan raporu ne kadar sürede alınır?

İskan, ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye deniyor. Peki, iskan raporu ne kadar sürede alınır?

İskan raporu masrafı!

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapıda oturmaya başlanabilmesi için iskan ruhsatının alınmış olması gerekiyor. Peki, iskan raporunun maliyeti ne kadardır? İşte, iskan raporu masrafı!

Arhavi'de Kavak HES'e, ÇED olumlu raporu verilmesine tepki!

Arhavi'de belediyenin imar değişikliğiyle önünü açtığı, ancak mahkemenin yürütmesinin durdurduğu ilçe merkezindeki Kavak Hidroelektrik Santral projesi için can suyu miktarını sadece yüzde 2 artıran firmaya ikinci kez ÇED Olumlu raporu verildi.

İskanı olmayan eve kredi verilir mi?

Ruhsatlı olarak inşa edilen binaların tamamlanmasından sonra belediyelere bağlı olarak hizmet veren İmar ve Şehircilik Müdürlüğü gerekli evraklar sunularak binanın iskan raporu isteniyor. Peki, iskanı olmayan eve kredi verilir mi?

İskan harcı hesaplama fiyatları 2015!

Ruhsatı olan binalar için proje ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye iskan raporu deniyor. İşte, iskan harcı hesaplama fiyatları 2015!

Ancak iskan raporu almak koşullar nelerdir Haberi

Ancak iskan raporu almak koşullar nelerdir


İskan Raporu; Ruhsatlı binalar için, binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten; ruhsat bilgilerini, tapu kaydını, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren ve Belediyenin  Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir belgedir.


Ancak iskan raporu almak için bazı koşullar vardır..

1. Yapı Denetim Firması ya da Teknik Uygulama Sorumlularından binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak yapıldığını belirten teknik rapor,


2. Binanın her cephesinden çekilmiş 13 x 18 cm ebatlarında renkli fotoğraflar.


Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü teknik personeli tarafından her hafta salı günleri Yapı Denetim Şirketleri tarafından kontrollüğü yapılan binalar, her hafta perşembe günleri ise Teknik Uygulama Sorumluları tarafından kontrollüğü yapılan binalar için yerinde ruhsat ve eklerine uygunluğunun kontrolü yapılmaktadır. Yapılan incelemeler sonucunda ruhsat ve eklerine uygun olarak yapılan binaların Yapı Kullanma...