08 / 05 / 2024

Angel Gurria g20 zirvesi

Angel Gurria g20 zirvesi

OECD'nin, Türkiye'nin G20 Dönem Başkanlığı'na sağladığı katkılara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gurria, G20 ile geçmişten bu yana 3 ayrı açıdan çalışmalar yürüttüklerini ve bu çalışmalara devam ettiklerini anlattı.

Angel Mühendislik İnşaat Ve Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Angel Mühendislik İnşaat Ve Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Yunus Emre Okur tarafından kuruldu.

OECD'nin en hızlı büyüyen ikinci ülkesi Türkiye oldu!

Yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,8'lik büyüme kaydeden Türkiye, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkeleri içinde en yüksek oranda büyüyen ikinci, G20 ülkeleri arasında ise üçüncü ülke olma başarısını gösterdi.

Ticaret Bakanı Bolat resmen açıkladı! Suudi Arabistan’la ticarette iş birliği!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Tek Dünya, Tek Aile, Tek Gelecek” temasıyla Hindistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen G20 Zirvesi’ne katıldı. Bakan Bolat, Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısı’nda diğer ülkelerden mevkidaşları ile görüşmeler yaptı.

Dünya Bankası Başkanı’ndan kredileri artırma planı!

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga G20 Maliye Bakanları toplantısında yeni mekanizmalar açıklayarak kredileri artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Sofraların tadını kaçıracak! Kapıdaki büyük tehlike herkesi etkileyecek! Pirinç krizi geliyor…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nde 'Gıda ve Enerji Güvenliği oturumunda konuştu. Dünyanın önümüzdeki yıl daha büyük bir gıda krizi ile karşı karşıya kalacağını söyleyen Erdoğan, "Buğday, ayçiçek yağı ve mısırdan sonra pirinç krizi çıkabilir" dedi.

ABD Hazine Bakanı Yellen'den gıda krizine karşı harekete geçin çağrısı: Kehanet gerçek mi oluyor?

Rusya Ukrayna savaşıyla birlikte dünya üzerinde tahıl ve hububat başta olmak üzere pekçok gıda ürününe erişim zorlaştı. Ayçiçek yağı, buğday, bakliyat ürünlerinde sıra dışı fiyat artışları görüldü. ABD, gıda krizine karşı G20 ülkelerine harekete geçmeleri için çağrıda bulundu.

Elite Miiddle East Proje Yönetimi Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Elite Miiddle East Proje Yönetimi Danışmanlığı Limited Şirketi Şişli'de Angel Luıs Martınez Gomez ve F.Antonıo Ubeda Garcıa ortaklığında kuruldu.

Balkansko Echo Makine Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Balkansko Echo Makine Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bayrampaşa'da Angel Hrıstov Velchev tarafından kuruldu.

Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor! 2021'de yüzde 11 büyüme kaydetti!

Türkiye, 2021 yılının son çeyreğinde yakaladığı yüzde 9,1 oranındaki büyüme ile, verisi belli olan G20 ülkeleri arasında birinci, OECD'de ise üçüncü sırada yer aldı.

Kentsel dönüşüm ile iklim dirençli binalar inşa edilecek!

İtalya'nın Napoli şehrinde tarihi Palazzo Reale Sarayı'nda düzenlenen "G20 Çevre Bakanları ile İklim ve Enerji Bakanları Toplantısı'na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Rihanna Los Angel'taki evi için kiracı arıyor!

Ünlü şarkıcı Rihanna, Los Angeles'ta yer alan evini kiraya verdi. 706 metrekarelik ev için belirlenen kira tutarı ise 80 bin dolar.

Loft Emlak Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Loft Emlak Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Angelıne Ryabkoca ve Keıth Krıs Boyle ortaklığında kuruldu.

PSG'li Angel Di Maria'nın evi soyuldu!

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Paris Saint-Germain'in (PSG) Arjantinli futbolcusu Angel Di Maria'nın evi soyuldu...

Angel Gurria g20 zirvesi Haberi

Angel Gurria g20 zirvesi

OECD Genel Sekreteri Angel Gurria, ABD Merkez Bankası (Fed) ile Çin'in ekonomik büyümesindeki yavaşlamaya ilişkin endişeleri olduğunu belirterek, "Bununla birlikte, Türkiye ekonomisi bu yıl için yüzde 3, gelecek yıl için ise yüzde 4 büyüme kaydedebilir. Türkiye ekonomisi toparlanıyor" dedi.


Gurria, yılda bir kez  gerçekleştirilen ve bu yıl Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı OECD yıllık değerlendirme toplantısının ardından AA muhabirlerinin sorularını yanıtladı.


OECD'nin, Türkiye'nin G20 Dönem Başkanlığı'na sağladığı katkılara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gurria, G20 ile geçmişten bu yana 3 ayrı açıdan çalışmalar yürüttüklerini ve bu çalışmalara devam ettiklerini anlattı.


Gurria, OECD olarak istihdam, üretim, ticaret ve yatırım sorunları üzerinde çalışmalar ürettiklerini aktararak, şunları kaydetti:


"Rusya'nın G20 Dönem Başkanlığı'nda Saint-Petersburg'da üzerinde tartıştığımız ve Avustralya'nın G20 Dönem Başkanlığı'nda Brisbane'de onayladığımız büyümenin yüzde 2 daha artırılması üzerindeki çalışmalara...