06 / 05 / 2024

ani harabeleri ilk türk camisi restorasyon

ani harabeleri ilk türk camisi restorasyon

Sultan Alparslan'ın 1071'de Malazgirt Savaşı'nı kazanmasından sonra, bugün Ani Harabeleri olarak bilinen yerde yapılan Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek.

Vakıfbank hisselerinde neler oluyor? İlk saniyede 43 milyon lot

Borsadaki ani düşüşten payını alan Vakıfbank, hisse senedi seansın ilk saniyesinde beklenmedik bir şekilde 43 milyon lot satışla karşılaştı. Vakıfbank’taki bu düşüş Halkbank’ın da taban olmasına neden oldu. Geçtiğimiz hafta içinde borsada devre kesici uygulanmıştı.

Ani Harabeleri'ndeki Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek!

Sultan Alparslan'ın 1071'de Malazgirt Savaşı'nı kazanmasından sonra, bugün Ani Harabeleri olarak bilinen yerde yapılan Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek.

Ani Harabeleri UNESCO listesine girdi!

Kars'ta bulunan Ani Harabeleri, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine dahil edildi. Böylece, Türkiye'den listeye dahil edilen alan sayısı 16 oldu.

Ani Harabeleri UNESCO listesine girecek mi?

Suriye'deki Ani Harabeleri'nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesi için her yıl başvaru yapılıyor. Yapılan başvuruları her yıl değerlendiren komite, temmuzda İstanbul’da bir araya geliyor.

Kars Ani Harabeleri'nde kazı çalışmasına başlandı!

Birçok medeniyete ev salipliği yapan, 85 hektarlık alandaki Ani Harabeleri'nde, Bakanlar Kurulu kararıyla Pamukkale Üniversitesinden Prof. Dr. Fahriye Bayram başkanlığındaki ekip tarafından kazı çalışması başlatıldı.

Atatürk Hava Limanı'nda yolculara ilk yardım eğitimi veriliyor!

Atatürk Hava Limanı'nda yolculara ilk yardım eğitimi veriliyor. Avrupa Kalp Durması Farkındalığı Haftası dolayısıyla ani kalp durması sırasında yapılabilecek ilk yardım müdahalesi, Atatürk Havalimanı'ndaki yolculara uygulamalı olarak gösterildi.

Ani Ören Yeri'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kafkaslar'dan Anadolu'ya ilk giriş kapısı olan Ani Ören Yeri'nde restorasyon ve kazı çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. Ani, sahip olduğu zenginliklerle turizme kazandırılıyor...

Ani Ören Yeri'nde restorasyon çalışmaları kaldığı yerden devam ediyor!

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kafkaslar'dan Anadolu'ya ilk giriş kapısı olan Ani Ören Yeri'nde restorasyon ve kazı çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor.

Ani şehrine imar planı ve çevre düzenlemesi yapılacak!

Türkiye Ermenistan sınırında ve yerin yedi kat altında bulunan Ani şehrinin ören yerleri ilk defa uygulanacak imar planı ve çevre düzenlemesi ile turizme kazandırılacak...

Anadolu'nun ilk camisi Ebul Menuçehr Camii, ibadete açılıyor!

Kars Ani harabelerinde bulunan tarihi Ebul Menuçehr Camii, Turizm Bakanlığı tarafından ibadete açılacak. Kars Valisi Ahmet Kara, bakanlığın çalışmaları sayesinde tarihi İpek Yolu üzerinde kurulan ilk şehir olan Ani'de milattan önce 5 bin yıllarında yapımı

Kars Ani Harabeleri UNESCO listesine girmeye aday oldu!

Türkiye-Ermenistan sınırında yer alan Ani Harabeleri, UNESCO dünya kültür mirası listesine girmeye aday gösteriliyor. Kars Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Ani Ören Yerinde bir çok medeniyetin yaşadığını söyledi

Dünya Anıtlar Fonu, Ani Harabeleri için harekete geçti!

Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi eserleri koruma altına alan Dünya Anıtlar Fonu (WMF), bu kez Kars'taki Ani Harabeleri için harekete geçti. çalışmalar üç yıl içerisinde tamamlanacak

Turkuaz Türk Özbekistan'da kentin ilk dev AVM'sini açtı!

Recep Akdağ, Semerkand'da Turkuaz Türk firmasına ait kentin ilk dev alışveriş merkezini hizmete açtı

ani harabeleri ilk türk camisi restorasyon Haberi

ani harabeleri ilk türk camisi restorasyon

1072'de Ebu'l Manuçehr Bey tarafından Ani Harabeleri olarak bilinen yerde yaptırılan ve onun adını taşıyan Anadolu'nun ilk Türk camisi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda restore edilecek. 

anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakanlığa bağlı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Serhat Kalkınma Ajansı, caminin gelecek nesillere aktarılması, ulusal ve uluslararası çapta bilinirliğinin artırılması amacıyla hatekete geçti. 

Bu kapsamda geçmiş yıllarda da restorasyonları yapılan caminin tam anlamıyla ayağa kaldırılması için Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü çalışmalara başladı. 

Çalışmaların sonuçlanmasından sonra Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı...