06 / 05 / 2024

Vakıfbank hisselerinde neler oluyor? İlk saniyede 43 milyon lot

Vakıfbank hisselerinde neler oluyor? İlk saniyede 43 milyon lot

Borsadaki ani düşüşten payını alan Vakıfbank, hisse senedi seansın ilk saniyesinde beklenmedik bir şekilde 43 milyon lot satışla karşılaştı. Vakıfbank’taki bu düşüş Halkbank’ın da taban olmasına neden oldu. Geçtiğimiz hafta içinde borsada devre kesici uygulanmıştı.



Borsadaki son yükselişin ortasında bulunan Vakıfbank hisse senedi düşüşün başlamasının ardından bu sabah da taban açtı. Hisse senetleri seansın ilk saniyesinde beklenmedik bir şekilde 43 milyon lot satışla karşılaştı.

Vakıfbank ve Halkbank ile başlayan borsadaki yükseliş bu hafta içinde aynı hızla yerini düşüşe bıraktı. Vakıfbank hisse senedi ise daha seansın ilk saniyesinde taban oldu.

Bu hissenin taban olmasıyla birlikte Halkbank’ın hissesi de taban olurken olurken, bankacılık sektörü endeksi XBANK toplamda yüzde 8’e yakın eskide.

Öte yandan borsadaki son operasyonun  bir başka başlangıç noktası olan vadeli işlemler de bazı yatırımcıların 1.9 milyarlık  teminat açığına düştüğü tahmin ediliyor.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön