06 / 05 / 2024

anıtsal çınar

anıtsal çınar

Mimarlar Odası Galatasaray'ın Seyrantepe ve Ali Sami Yen projelerine yaptığı itirazın İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile reddetmesi üzerine mahkeme açmaya hazırlanıyor.

Olası Marmara depremiyle ilgili çarpıcı açıklama: Bir an önce hazırlık yapılmalı! 

Mentor Gümrük Müşavirliği Ceo’su Dr. Hakan Çınar, Marmara depremini işaret ederek, bir an önce hazırlık yapılması gerektiğinin altını çizdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pendik'e kentsel dönüşüm müjdesi: Orta ve Dumlupınar'da 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı!

Cuumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik ilçesi kapsamında kentsel dönüşüm ile ilgili de yeni müjdeleri verdi. Orta ve Dumlupınar mahallelerinde 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı.

TOKİ Kırşehir Akpınar’da 100 ucuz sosyal konut!

Merakla beklenen 2022 TOKİ Sosyal Konut Projesinin detayları açıklanmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, TOKİ Kırşehir Akpınar Sosyal Konut Projesi detayları nedir? İşte TOKİ 2022 Sosyal Konut projesi detayları…

Muğla'nın Barış Köyü'nde kaçak inşaat gerginliği! 

Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 'Birinci Grup Anıtsal Yapı' olarak tescillenen Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi'nde, kaçak inşaat yapılması çevre halkının tepkilerine neden oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonuna kadar deprem konutlarımızı bitireceğiz!

Partisinin  Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen İzmir 7. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem konutları ile ilgili açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kira açıklaması!

 Gaziantep’te Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni’ne canlı yayınla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kiralarda düzenleme yapılacağının müjdesini verdi.

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler şeffaf ve katılımcı bir şekilde yönetilecek!

İzmit’te inşa edilecek olan depreme dayanıklı KİPTAŞ İzmit Çınar Evler projesi için İzmitlilerle buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, projenin şeffaf ve katılımcı bir model olacağını söyledi.

Anıtsal Restorasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anıtsal Restorasyon Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Sav tarafından kuruldu.

Sivas Gökpınar Gölü’ne 'bungalov evler' projesi!

Sivas Valiliği, Gökpınar Gölü’nün alt kısımlarına doğal yapıya uygun olarak, yürüyüş alanları ve bungalov evler yapılacağını duyurdu. Proje hakkında konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan, ''Göle zarar verecek bir uygulamaya asla müsaade etmeyiz" dedi.

Dumlupınar Gençlik ve Spor Merkezi açılışa hazır!

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün'ün çocuklar ve gençlere armağanı olan Dumlupınar Gençlik ve Spor Merkezi'nde çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Dumlupınar Gençlik ve Spor Merkezi, çocuklar ve gençlerin kullanımına hazırlandı.

Çekmeköy Hacı Yüksel Erdoğan Cami'nin inşaatı yükseliyor!

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz Soğukpınar Mahallesi’nde inşaatı süren Hacı Yüksel Erdoğan Cami’nde incelemeler yaptı.

İzmir Halkapınar-Otogar Metrosu'nun ihalesi yakında!

AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Halkapınar-Otogar arasında 2,3 katrilyon maliyetle bir metro hattı yapmak için çalışmalara başladık. İnşallah yakında bu projenin ihalesine de çıkacağız" dedi...

Romalılar 1800 yıl önce depreme karşı mimari teknikler kullanmış!

Pamukkale'de bulunan Hierapolis Antik Kenti'nde yapılan çalışmalarda yeni sonuçlar ortaya çıktı. Kutsal alanındaki anıtsal çeşmede bazı mimari teknikler kullandığı belli oldu. Mühendislerin depreme karşı koruma amacıyla geliştirdiği açıklandı.

anıtsal çınar Haberi

anıtsal çınar

Mimarlar Odası, planın kentin gelişimini kuzeye doğru taşıma tehdidini içerdiği, ekolojik ve topoğrafik açıdan hassas
olunması gereken bölgede yoğun yapılaşmaya gidildiği ve avam projeye göre uygulama yapılacak denilmesinin 3194 sayılı imar kanuna aykırı olduğunu ifade etti. İSKİ de kendisine ait tescilli kültür varlığının üzerinden, 933 numaralı anıtsal çınarın ve bir blokun üzerinden yol geçirildiğini belirtti.




(Sabah)...