10 / 05 / 2024

ANKAmall ziyaretçilerini 16.yüzyıla götürdü

ANKAmall ziyaretçilerini 16.yüzyıla götürdü

ANKAmall ziyaretçilerini 16.yüzyıla götürdü.ECE Türkiye tarafından yönetilen ANKAmall, karnaval ekibi eşliğinde ziyaretçilerini 16.yüzyıla götürdü.

Mesa Cadde’nin örnek dairesi ziyaretçilerini bekliyor!

İstanbul Maltepe’de sahil yoluna yürüme mesafesinde yer alan, açık hava alışveriş caddesi ve Adalar manzarası ile Mesa Cadde’nin örnek dairesi ziyaretçilerini bekliyor…

İzmir Bergama Bedesteni restore edilecek!

İzmir Bergama Belediyesi tarafından tarihi arasta çarşısı içerisinde yer alan Bergama Bedesteni restore edilecek. 16. yüzyıla ait olduğu tahmin edilen bina turizme kazandırılacak.

Türkiye'nin ilk haritacılık müzesi ziyaretçilerini bekliyor!

Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında önemli rol oynayan "Sakarya Haritası"dan eski yıllarda harita yapımında kullanılan pergel ve sulu boya takımlarına kadar yüzlerce eserin sergilendiği Türkiye'nin ilk ve tek haritacılık müzesi ziyaretçilerini bekliyor.

Silivri'deki tarihi mekan tiyatro sahnesine dönüştürüldü!

İstanbul Silivri’de tarihi 16. yüzyıla dayanan ve Cumhuriyet’in kuruluş yıllarında yoğurthane olarak kullanılan tarihi mekan restore edilerek tiyatro sahnesine dönüştürüldü.

Şanlıurfa Barutçu Hanı restore ediliyor!

Barutçu Hanı'ndaki restore uygulaması devam ediyor. Geçmişi 16. yüzyıla kadar dayanan 3 katlı Barutçu Han ve Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi alanlarda yaptığı çalışmalar halkın da takdirini topluyor.

Konutta yatay yapılaşma yüzyılın projesi olacak!

Konutta yatay yapılaşmanın teşvik edilmesiyle komşulukların yeniden canlanmasının yanısıra, trafik sorunu da asgariye inecek. Onur Öngün, “Bize göre bu çalışma Türkiye'de yüzyılın projesi olacak. Çünkü, Türk insanının yapısında komşuluk, kardeşlik vardır.

Ytong, Yüzyılın Markası seçildi!

Ytong, Yüzyılın Markası seçildi. Ytong, 250 Alman markası arasından, başta ısı yalıtım performansı, hafifliği, güvenli ve yenilikçi yapılaşmaya sağladığı katkılar sebebiyle ödüle layık görüldü.

Bostancı Piyalepaşa Külliyesi koruma altına alındı!

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yer altı otoparkı yapılmak istenen geçmişi 16. Yüzyıla dayanan tarihi Piyalepaşa Külliyesi Bostancı’nı kültür varlığı olarak korumaya alıp projeyi iptal etti.

1937 yılında Bostancı Ali Cami yıktırılıyor!

1937 yılında Aksaray'da Langa civarında bulunan 16. yüzyıldan kalma tarihi Bostancı Ali Cami yol ortasına geldiğinden yıktırılmaktaymış. Mimar Davud'un üç eserinden biri olan Bostancı Ali Cami yıktırılıyormuş.

16 yıl boyunca deprem riskine karşı neler yapıldı?

Büyük kayıplar verdiğimiz, geçtiğimiz yüzyılın en büyük felaketlerinden biri olan 17 Ağustos 1999 depremin üzerinden tam 16 yıl geçti. Peki 16 yıl boyunca deprem riskine karşı neler yapıldı?

Türkiye 16 yıl sonra da depreme hazır değil!

17 Ağustos Depremi’nin 16. yıldönümü vesilesi ile Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık tehlikenin sanılandan daha büyük olduğuna ve üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen hâlâ bir ‘deprem bilinci’ oluşturulamamasına dikkat çekti.

16 yılda deprem bilinci konusunda ne kadar yol kat ettik?

17 Ağustos 1999’da Türkiye deprem bölgesi olduğu gerçeğiyle acı bir şekilde yüzleşti. Peki, geçen 16 yılda önlemler ve deprem bilinci konusunda ne kadar yol kat ettik?

Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları'nda satışlar sürüyor!

CEYLAN İnşaat'ın Mayıs ayında tanıttığı, 192 daire, 6 ticari alan ve 9 ofisten oluşan projesi Göztepe'deki 'Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları'nda satışlar devam ediyor.

ANKAmall ziyaretçilerini 16.yüzyıla götürdü Haberi

ANKAmall ziyaretçilerini 16.yüzyıla götürdü

Yenilenme çalışmaları ile birlikte yepyeni bir yüze kavuşan ANKAmall, ziyaretçilerine yaptığı sürpriz etkinliklerle unutulmaz anlar yaşatmaya devam ediyor.


Bu hafta sonu 16. Yüzyıl teması ile gerçekleşen karnaval etkinliği, 7’den 70’e tüm izleyenleri hayran bıraktı. Tahta bacaklar, Viking kostümlü bando ekibi, döneme özgü maske ve kostümlü dans ekibi ile gerçek bir karnaval havası estirdi. Girişteki süs havuzunda ve AVM’nin çeşitli noktalarında canlı heykellerle karşılanan ziyaretçiler, karnaval ekibinin AVM turuna eşlik ettiler. Coşku ile karşılanan karnaval ekibi git gide artan kalabalıkla AVM dışına taşarak gösteriye burada devam etti.


Viking, Venedik ve Perküsyon gruplarının gösterilerinin büyük ilgi gördüğü etkinlikte 21 sanatçıdan oluşan dans grubu özel maske ve kostümleriyle Vals gösterisi yaptı. Tahta bacak, jonglör, top çeviren animatörler, tek teker bisiklet gibi birbirinden renkli unsurlar...