16 / 05 / 2024

Ankara Adliyesi yargı kararı

Ankara Adliyesi yargı kararı

Yargı, Ankara Adliyesi’nin taşınmasına ilişkin imar planı değişikliğini iptal ederek, taşınamayacağı yönünde karar aldı..

Yargı, Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Millet Bahçesi yapımına ilişkin 2. planı da iptal etti!

Yargı, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açmış olduğu dava sonucunda Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Millet Bahçesi’nin 2. planını da iptal etti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Boş taahhütname ile kiracıya tahliyeyi, Yargıtay onayladı...

Ankara'da bir kişi, kira sözleşmesi sırasında kiracısına boş haldeki tahliye taahhütnamesini de imzalattı. Söz konusu evrak ile tahliye davası açtı ve yargı, ev sahibini haklı buldu.

Dünyanın en büyük adalet sarayı geliyor! Ankara Adliyesi 40 ay içinde tamamlanacak!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'ya yapılacak yeni adliye binasının inşaat çalışmalarının başladığını belirterek, 40 ay içerisinde tamamlanacağını açıkladı. 

Yargı, Melih Gökçek’in Ankara İncek’teki imar planı değişikliğini iptal etti!

Yaşanan gelişmelere göre, Ankara Gölbaşı İncek’te, Dam Yapı Kooperatifi alanında imarın artırılmasına ilişkin plan değişikliği iptal edildi.

Ankara Saraçoğlu'ndaki kentsel dönüşüm projesi davalık oldu!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara'nın Saraçoğlu Mahallesi’nin mimarı Paul Bonatz'ın varislerinden onay alınmadan kentsel dönüşüm çalışmalarını gerçekleştirmesini yargıya taşıdı. 

Ankara'daki tapu davası 58 sene sonra sonuçlandı!

Ankara'da 1963 yılında açılan Bala'daki bir araziyle ilgili tapu davasında geçtiğimiz günlerde karar verildi. Davanın tarafı olan İhsan Koçak, 58 senelik yargı sürecine ilişkin açıklamalar yaptı. 

Kira indiriminde son sözü Yargıtay söyleyecek!

Bursa ve Ankara’da iki bölge adliye mahkemesinden (BAM) salgın gerekçesiyle kira indirimi yapılması konusunda bir ‘evet’ bir ‘hayır’ kararı çıktı. Çelişkili karar nedeniyle konu yargıya taşınınca indirim konusunda 'ihtiyati tedbir’ kararı alındı. 

Ankara Mamak'taki plan değişiklikleri yargı tarafından iptal mi edildi?

Ankara Mamak’ta terminal alanı olan alanda yapılan plan değişikliği ile açık yeşil ve donatı alanında nüfus yoğunluğunu artıracak yapılaşmaya ilişkin plan değişiklikleri idare mahkemeleri tarafından iptal edildi.

Ankara Ulus'ta imar planının iptali kararı onaylandı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin uzun uğraşları sonucunda Ulus Tarihi Kent Merkezi’nde meydana gelen rant ve talan plan değişikliklerini yargıya taşındı.

Ankara Adliyesi'nin yıkım kararı iptal edildi!

Melih Gökçek döneminde yapılan ve Ankara Adliyes’sinin yıkım çalışmaları sonrası Ulaşım Transfer Merkezi yapılmasını öngörülen imar planı, yargının kararı ile iptal edildi.

AKM Millet Bahçesi yargıya taşınacak! 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara'da AKM alanlarının millet bahçesi yapılmasıyla ilgili projeyi yargıya taşıyacaklarını açıkladı. 

Yargıdan Ankara'da 11 kentsel dönüşüm planına iptal kararı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin 11 kentsel dönüşüm planına açtığı davalarda üst üste iptal kararları çıktı.

Tutuklu İstanbul Havalimanı işçileri yemekhanede yargılanıyor!

İstanbul Havalimanı inşaatında kötü çalışma koşullarını protesto ettikleri için tutuklanan işçiler, Gaziosmanpaşa Adliyesi 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı...

Ankara Adliyesi yargı kararı Haberi

Ankara Adliyesi yargı kararı

Ankara – Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin, Sıhhiye’deki Ankara Adliyesi’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Toptancılar Hali’ne taşınmasına ilişkin imar planına açtığı davada, Ankara 11. İdare Mahkemesi, dava konusu 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliklerini iptal etti. Mahkeme, gerekçesinde dava konusu işlemin imar mevzuatına, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığını belirtti.

Aydınlık Gazetesi'nde yer alan habere göre kararı değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, bu iptal kararını beklediklerini, daha önce de Ankara 11’inci İdare Mahkemesi’nin, Ankara Adliyesi’nin yıkılarak ulaşım transfer merkezi olmasına karşı açtıkları davada yürütmeyi durdurma kararı verdiğini hatırlattı.

Tezcan Karakuş Candan şöyle konuştu: “Dönemin istifa ettirilen Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde alınan bilime ve kentleşme esaslarına aykırı kararları taşıdığımız yargıdan...