02 / 05 / 2024

Ankara Akyurt mahalle konağı

Ankara Akyurt mahalle konağı

Ankara Akyurt Belediyesi tarafından Saracalar ve Kızık’ta inşa edilen mahalle konaklarının yapımı hızla sürerken, bazı mahallelerde ise tadilat çalışmaları ise hala devam ediyor.

Başkentte imarlı iki arsa satılacak! Ankara'da arsa arayanlar dikkat!

Ankara İli Akyurt Belediye Başkanlığı, Ankara Akyurt'ta yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsalar sanayi ve depolama alanı imarlı olarak belirtildi.

Merkez Ankara ve Bizim Mahalle 1.Etap 1.Kısım'ın geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden Merkez Ankara ve Bizim Mahalle 1.Etap 1.Kısım'ın geçici kabulü yapıldı. İşte ayrıntılar...

Ankara'nın göbeğinde 5 gayrimenkul satılacak! Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın bu fırsatı kaçmaz!

Ankara İli Belediye Başkanlığı, Ankara; Çankaya, Gölbaşı ve Yeni Mahalle'de yer alan 5 konut için satış ihalesi düzenliyor.

Ankara Akyurt'ta 8 bin metrekare arsa 12 milyon TL'ye icradan!

Ankara ili, Akyurt ilçesi, Saracalar Mahallesi, 1588 ada 1 parselde yer alan 8 bin metrekare arsa icradan satışa sunuldu....

Ankara Sincan halkından kentsel dönüşüme tepki!

Ankara Sincan'da Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesinin askıya çıkarılmasına mahalle sakinleri tepki verdi.

Ankara Akyurt'ta 16.4 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Ankara'ya bağlı Akyurt İcra Dairesi, Balıkhisar Mahallesi'nde 1837 ada 3 parselde yer alan gayrimenkulü 16 milyon 440 bin 426 TL'ye satıyor. 

Mimar Başak Cengiz Ankara'da defnedildi!

Mimar Başak Cengiz, İstanbul Ataşehir'de sokakta yürürken, 27 yaşındaki Can Göktuğ Boz tarafından uğradığı kılıçlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Başak Cengiz, Ankara Yeni Mahalle'de defnedildi.

Ankara Akyurt için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili Akyurt ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Ankara Büyükşehir'den 26.8 milyon TL'ye 5 arsa!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara ili, Sincan ve Yeni Mahalle ilçelerinde yer alan 5 arsayı 26 milyon 837 bin 860 TL'ye satıyor...

Ankara Akyurt'ta 19.4 milyon TL'ye icradan satılık 2 arsa!

Akyurt İcra Dairesi, Ankara ili Akyurt ilçesi ,Balıkhisar mahallesi sınırları içerisinde bulunan 2 adet arsayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış bedeli 19 milyon 436 bin TL olarak belirlendi.

Ankara'da 26.3 milyon TL'ye satılık 11 arsa!

Ankara İli Akyurt Belediye Başkanlığı, Ankara'da yer alan 11 adet gayrimenkulü 26 milyon 345 bin 819 TL bedelle satışa çıkardı.

Ankara Yenimahalle'de 30 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

T.C. Ankara 27. İcra Dairesi, Ankara ili, Yenimahalle ilçesi, Ergazi İmar Mahalle/Köyü, 16240 ada 3 parselde yer alan arsayı 30 milyon TL'ye satıyor...

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden satılık 96 gayrimenkul!

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Ankara ili, Pursaklar, Keçiören, Akyurt, Kahramankazan, Çubuk, Altındağ, Mamak, Kalecik ve Gölbaşı ilçelerinde yer alan 96 gayrimenkulü satıyor...

Ankara Akyurt mahalle konağı Haberi

Ankara Akyurt mahalle konağı

Ankara Akyurt Belediyesi, mahallelerde kültürel etkinlikleri ve köy geleneklerinin yaşatılması için konak inşaatı ve tadilatları sürüyor. Bu kapsamda Çınar ve Çardakbağı mahallelerinde bulunan konakların tadilatları tamamlanırken, Saracalar ve Kızık'ta ise inşa edilen mahalle konaklarında çalışmalara devam ediliyor.

Sabah'ta yer alan habere göre; Akyurt'un geleneklerinden kopmadan, köklerine bağlı bir şekilde gelişim gösterdiğinden bahseden Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, köy konaklarının toplumsal öneminden bahsetti. "Yüzyıllardır yaşayan geleneklerimizin ortaya çıktığı, toplum olmanın bilincini kazandığımız yerler köy konaklarımız" diye konuşan Ayık, "Artık köylerimiz mahalleye dönüşürken, konaklar da mahalle konağı adıyla anılır oldu. Ancak işlevselliği kesinlikle değişmedi. Düğünde, bayramda, acılı günde hep bir arada olunan noktalar konaklar. Buralarda bir gönül birliği var. Çalışmalarımızda mevcut konakların tadilatı da yer alıyor. Bu kapsamda Çınar ve Çardakbağı konaklarının...