30 / 04 / 2024

Ankara-Balıkesir arasında yol çalışmaları

Ankara-Balıkesir arasında yol çalışmaları

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Ankara-Balıkesir arasında yol çalışmaları nedeniyle iptal edilen tren seferlerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Milli Emlak'tan Şubat 2024 fırsatı! Ankara ve Balıkesir'de KDV'den muaf arsa-arazi satılacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Balıkesir'de yer alan arsa ile araziyi satışa çıkardı. Milli Emlak tarafından paylaşılan detaylara göre arsa ve arazilerin satış ihaleleri 8 Şubat ve 13 Şubat'ta yapılacak.

1938 yılında Balıkesir'de imar planı nasıl yapılmış?

1938 yılında Balıkesir'de imar faaliyetleri başlatılmış. O dönemde inşa edilen yeni Hükümet Binası'nın çevresinde imar planı için çalışmalar yapılmış.

Türkiye'de üretilen bal, 52 ülke arasında en çok tercih edilen bal oldu

Türkiye'nin en önemli üretim ve ihraç ürünleri arasında yer alan bal ürerimi, yılın dokuz ayında Amerika, İsrail ve Almanya başta olmak üzere 52 ülkede en çok tercih edilen bal oldu. İşte haberin ayrıntıları...

Balıkesir'de göl manzaralı köyler gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi! 

Balıkesir'in gözde ilçeleri arasında yer alan Gönen, sakin hayat sevenler tarafından yoğun talep görüyor. Bölgedeki göl manzaralı köyler gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi. İşte ayrıntılar... 

Borsa operasyonunda tutuklananlar arasında ünlü turizmci de var

Bankacılık hisselerinde yaptıkları yasa dışı işlemler nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul, Muğla ve Balıkesir'de yapılan baskılan sonucunda gözaltına alanın 8 kişiden beşi tutuklanarak cezaevine konuldu. Tutuklananlar arasında ünlü bir turizmcinin de

Balıkesir'de yüzde 25 peşin ve 3 taksit imkanıyla satılık 4 arsa fırsatı! 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, büyüklükleri 5 bin 255 ile 8 bin 123 metrekare arasında değişen 4 arsayı yüzde 25 peşin ve 3 taksit imkanıyla satıyor...

Ramazan Pide fiyatlarında ciddi artış! İşte 2022 İstanbul, Bursa, Eskişehir, Ankara, Balıkesir pide fiyatları listesi! 

Ramazan ayına kısa süre kala pide fiyatları açıklanmaya başladı. Peki Büyükşehirlerde pide fiyatları kaç TL oldu? İşte İstanbul, Bursa, Ankara, Balıkesir, Niğde 2022 Ramazan pidesi fiyat listesi...

ÖİB'den Ankara ve Balıkesir'deki bazı taşınmazların satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, başkent Ankara ve Balıkesir'de yer alan bazı taşınmazların satışı için onay verdi.

Balıkesir Erdek'te konut fiyatları 2 kat arttı!

Yatırımcıların gözdesi arasında yer alan Balıkesir Erdek'te konut fiyatları 2 kat artış gösterdi...

Balıkesir Sakarya İlkokulu yıkıldı!

Çalışmalarına devam eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Sakarya İlkokulu’nun depreme karşı yenilenmesi amacıyla yıkımı yapıldı.

Balıkesir'in 60 milyon TL'lik yeni havalimanında son durum ne?

Balıkesir’in yeni havalimanında, 6 aydır tek sefer bile gerçekleştirilmedi. Fikret Şahin, “60 milyon TL’lik proje, potansiyel yok diye hizmete açılmıyor. Yapılan yatırım boşa gitmemeli. Takipçisiyim” dedi.

18 yılda Balıkesir için yatırım programına alınan projeler mecliste!

2002-2020 yılları arasında Balıkesir için yatırım programına alınan projeler meclis gündemine taşındı. CHP'li Aytekin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Balıkesir'de mahalleliler köprüsünü istiyor!

Balıkesir'de bir mahalleye giden yol üzerindeki köprü belediye tarafından yenisi yapılmak için yıkıldı. Şubat ayında başlanan inşaat durdu, mahalleliler köprünün bir an önce açılmasını istiyor. 

Ankara-Balıkesir arasında yol çalışmaları Haberi

Ankara-Balıkesir arasında yol çalışmaları


CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Ankara-Balıkesir arasında yol çalışmaları nedeniyle iptal edilen tren seferlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. 


Akın, 11 Mart 2016 tarihinde dönemin Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılması istemiyle vermiş olduğu soru önergesini, mevcut Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a iletti.


Akın'ın soruları


1. Ankara-Balıkesir arasında çalışan Karesi Ekspresi ile Mavi Tren seferleri yol yenileme çalışmaları nedeniyle 1 Nisan 2013 tarihinde sona erdirilmişti. Aradan 3 yılı aşkın geçmiş olmasına rağmen bu trenlerin seferlerine hala başlamamış olmasının nedeni nedir?


2. Tren seferlerinin iptaline gerekçe olarak gösterilen yol yenileme çalışmaları tamamlanmış mıdır?


3. Ankara - Balıkesir arasında Karesi Ekspresi ve Mavi Tren seferleri ne zaman...