01 / 05 / 2024

ankara büyükşehirden Ankara Kalesi açıklaması

ankara büyükşehirden Ankara Kalesi açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kalesi surlarında meydana gelen çatlaklara ilişkin ortaya atılan iddiaların tamamen ideolojik ve gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Büyükşehirden tam 1.456 yeni konutluk yeni proje! Şehir hastanesine komşu dev projenin inşaatı resmen başlıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan 1.456 konutluk dev projenin inşaat çalışmaları resmen başlıyor. Şehzadeler ilçesinde yükselecek dev konut projesi 2 milyar 411 milyon 149 bin 150 TL'ye mal olacak...

Ankara Büyükşehirden büyük fırsat! Bu ilçelerde 10 konut ve 1 dükkan satacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çankaya, Mamak ve Keçiören'de 10 konut ve 1 dükkan satacak. Söz konusu ihale 19 Ocak 2023 tarihinde yapılacak.

Emekli promosyonundan sonra bir adım da büyükşehirden! 4 bin 500 TL verecekler

Emeklilere yönelik promosyon kampanyasının etkileri devam ederken, bir önemli adım da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. Belediye, öğrencilere yönelik yeni bir burs kararına imza attı.

Fahiş kiralar zorunlu göçe sebep oldu! Memurlar tek tek büyükşehirden tayin istiyor!

Artan konut kiraları memurların büyükşehirden tayin istemesine sebep oluyor. Son zamanlarda büyükşehirde görev alan memurların tayin talebi sayısı önceki yıllara göre 3 kat arttı.

Konut yatırımında geri dönüşü süresi uzadı! İşte 3 büyükşehirdeki son durum!

Dünya genelinde büyükşehirlerde konutların kira geri dönüş süresinin 200-250 ay arasında olduğu görülürken, Türkiye’de pek çok şehird bu aralık aşıldı. 20 büyükşehirden yalnızca Antalya ve Muğla’da konutların geri dönüş süresi kısaldı, kiralar ev fiyatlarından daha çok yükseldi...

Antalya Kırcami planına büyükşehirden jet onay!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı açıklamada, Muratpaşa Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilen Kırcami imar uygulaması ve 18 uygulaması çalışmalarını önümüzdeki Perşembe günü encümende onaylayacaklarını müjdeledi.

Mersin İdman Yurdu'na büyükşehirden tesis jesti!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisler içerisinde hayata geçirilen fitness salonunun yanına, futbolcuların konaklamaları için yeni bir bina inşa ediliyor.

Tekirdağ'ın en büyük yatırımı büyükşehirden!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 450 Milyon Liralık 45 Dev Yatırım ile Tekirdağ tarihinin en büyük yatırımını yapıyor. Yatırımların tanıtılacağı ve toplu açılışın gerçekleşeceği organizasyon, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımı ile gerçekleşecek.

Şereflikoçhisar'ın en büyük parkı büyükşehirden!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Şereflikoçhisar’da, E-90 Karayolu kenarında, uzun yıllar boyunca atıl durumda bulunan ve kaçak hafriyatçıların döküm noktası haline gelen alana ilçenin en büyük parkını yaparak, yemyeşil hale getirdi.

Fatsa Huzurevi projesine büyükşehirden destek!

Fatsa Belediyesinin yapımına başladığı ve yüzde altmışı tamamlanan huzurevi binası, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanacak.

Balıkesir Devlet Hastanesi'nin yolu büyükşehirden!

Sağlık Bakanlığı tarafından İzmir Yolu üzerinde yapımı devam eden ve geçici kabul aşamasına gelen 1100 yataklı Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yetkililerden bilgi aldı.

Ankara Büyükşehir Mamak'ta terminal yaptıracak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Mamak Üreğil'de iki yılda bitirilmek şartıyla terminal tesisi yaptıracak. Terminal alanının satış bedeli 29 milyon 580 bin TL olarak belirlendi.

Ankara Büyükşehir'den 2 bin 380 ton asfalt!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kısmi çöküntü ve yıpranmaların bulunduğu İnönü Bulvarı yan yollarını (servis yolları) kazıyıp yeniden asfaltladı. 1 Nisan Cuma gününden beri trafiğe kapalı olan yan yollar, yeniden trafiğe açıldı.

ankara büyükşehirden Ankara Kalesi açıklaması Haberi

ankara büyükşehirden Ankara Kalesi açıklaması

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Akarpınar Üstün, Ankara Kalesi Girişi meydan düzenlemesi nedeniyle bölgede itinalı bir çalışma yürüttüklerini kaydederek, şunları söyledi: “Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi kapsamında SİT alanları ve yenileme alanı sınırları içinde yetki, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nindir. Biz de bu kapsamda Ankara Kalesi girişine meydan düzenlemesi yapıyoruz. Burayla ilgili önce Koruma Kurulu'ndan projelerimiz onaylandı ve ihale edilerek uygulamaya başlandı. Ankara Valiliği’nin katkılarıyla yürüyen proje bittiği zaman, Kale çok güzel bir meydana kavuşacak.” 

Özellikle bu tür tarihi alanlardaki uygulamalar sırasında, özellikle ideolojik birçok engellemeyle karşılaştıklarına dikkat çeken Üstün, “Ankara Kalesi’nin bulunduğu yer, birinci derece arkeolojik SİT sınırı. Bu nedenle burada herkes, her şeyi kafasına göre uygulayamaz. Bu bölge, 2863 Sayılı Kanun'a tabidir. Koruma kurullarından onaysız hiçbir proje...