19 / 05 / 2024

Ankara doğalgaz tesisat kontrolü

Ankara doğalgaz tesisat kontrolü

Başkentgaz ile Makina Mühendisleri Odası ( MMO ) Ankara Şubesi arasında imzalanan protokolle bundan sonra doğal gaz kullanan meskenlerin periyodik bakımını Makina Mühendisleri Odası yapacak.

İstanbul, Ankara, İzmir doğalgaz metreküp fiyatı ne kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz gazının karaya çıkarılmasının ardından önemli açıklamalarda bulunarak, "Bir sene boyunca konutlarımızdaki mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğal gaz ücretsiz olacaktır” dedi. Peki; İstanbul, Ankara, İzmir doğalgaz metreküp fiyatı ne kadar?

Benzin, mazot, elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yüzde 50 indirim geliyor mu? Kanun teklifi Meclis'e sunuldu!

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, elektrik, benzin, mazot ve doğalgaz fiyatlarının yüzde 50 düşürülmesi için Meclis'e kanun teklifi sundu. İşte ayrıntılar...

Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO'nun Ankara'daki 42 arsasının değeri 116.5 milyon TL!

Başkent Doğalgaz Dağıtım Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Ankara'daki toplam 42 adet parsele ilişkin gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. 

Başkent Doğalgaz organik büyüyecek!

2007'de kurulan Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO, beş milyon nüfusa sahip Ankara'da iki milyona yakın aboneye Türkiye'nin ise yaklaşık yüzde 7'sine hizmet sağlıyor. Dört yıl içinde 300 milyon TL yatırım harcaması yapan şirketin gündeminde halka arz süreci var.

Ankara Beypazarı'na doğalgaz geliyor!

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan'ın yoğun mesailerle bürokrasiyi hızlandırarak tamamlanması için çalıştığı Doğalgaz Projesinde önemli aşamalar kat ediliyor.

Doğalgaz faturasında tesisat no nerede yazar?

Faturanın ödenmesi için illa yeni gelen faturayla yetkili veznelere gitmek zorunlu olmuyor. Eski bir fatura veya tesisat numarası ile birlikte ödeme yapılabiliyor. Peki, doğalgaz faturasında tesisat no nerede yazar?

Gökçek: Başkent Doğalgaz arazilerimizi geri verecek!

Büyükşehir Belediyesi ile Başkent Doğalgaz uzlaşacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, "Başkent Doğalgaz arazilerimizi geri vererek açtığı davalardan vazgeçecek. Biz de davamızı geri çekeceğiz" dedi.

Ankara'da doğalgaz kazı yasağı başlama tarihi uzatıldı!

Ankara Ticaret Odasından (ATO), Ankara Büyükşehir Belediyesinin doğalgaz kazı yasağı başlama tarihini 20 Ekim'e uzattığı bildirildi.

Ankara Gölbaşı'nda doğalgaz borusu patladı!

Gölbaşı Fizikçiler Sitesi önünde kepçenin yolda kazı yaptığı sırada doğalgaz borusu patladı. Patlamanın ardından doğalgaz borusundan alevler yükseldi.

Rusya doğalgaz boru hattı için ilk adımı attı!

Rus haber ajansı Sputnik'in haberine göre, Rusya, doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak boru hattı projesinin ilk ayağı için teklifini Ankara'ya sundu.

Polatlı'da doğalgaz patlaması!

Polatlı’da Selçuk Caddesi’nde bir vatandaşın ikamet ettiği konutta doğalgaz patlaması meydana geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Polatlı Grubu İtfaiye ekipleri, patlama sonucu meydana gelen yangına kısa sürede müdahale ederek söndürdü.

Doğalgaz açma işlemi ne zaman yapılır?

Doğalgaz açma işlemi için aktif kullanımdan önceki son işlem olan “Gaz Açma İşlemi” için Tesisatçı firmanın Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Tesisat Kontrol Servisi’ne başvuruluyor. Peki, doğalgaz açma işlemi ne zaman yapılır?

Ankara'daki konutlarda doğalgaz tehlikesi!

Başkentgaz ve Makine Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, konutlarda doğalgazın güvenli kullanımını sağlamak üzere ücretsiz denetime başladı. Abonelere tesisattaki kusurları gidermeleri için 15 gün süre verilecek.

Ankara doğalgaz tesisat kontrolü Haberi

Ankara doğalgaz tesisat kontrolü

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ve Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi arasında, Ankara’daki doğalgaz kullanan konutların periyodik kontrolüne ilişkin ek protokol imzalandı. Başkentgaz Genel Müdürü Burhan Özcan ve Makina Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanı Sadettin Özkalender arasında imzalanan protokol töreninde, her iki kurumun üst düzey yöneticileri de hazır bulundu.


Türkiye’de bir ilk


İmzalanan protokolün ardından başlayan projeyle, Ankara’da doğalgaz kullanan Başkentgaz mesken abonelerinin periyodik kontrolleri Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi tarafından yapılacak. Makina Mühendisleri Odası’nın yapacağı periyodik kontrol, mevcut doğalgaz iç tesisatlarının ve cihazların uygunluk denetimini kapsayacak. 


Başkentgaz ve MMO Ankara Şubesi arasında imzalanan bu protokol Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Doğalgazın konutlarda güvenli bir şekilde kullanılması; can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda periyodik bakımın yaptırılması hayati bir önem taşıyor. 


“Tüm Türkiye’ye örnek...