30 / 04 / 2024

ankara ego arazisine konut mu yapılacak

ankara ego arazisine konut mu yapılacak

Mimarlar Odası, EGO arazisine yapılması planlanan 80 katlı yapılaşmayı mahkemeye taşıyor. Ankara Mimarlar Odası Başkanı Candan, konuyla ilgili açıklamasında "Arazinin 12 katı büyüklüğünde bir inşaat yapmayı planlıyorlar. " dedi.

Rönesans Holding'ten Ankara'ya 500 bin metrekarelik dev adalet sarayı!  MİT'in eski arazisine dev proje geliyor!

Rönesans Holding, Ankara’da MİT’in eski arazisine yapılacak dev adliye binası için kolları sıvadı.

Ankara'ya 4 milyar 750 milyon TL'lik dev yatırım! Bu bölgelere resmen piyango vurdu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı EGO Genel Müdürlüğü, raylı sistem uzatma hatları için düğmeye bastı. Projeye göre, M2 Hattının Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca raylı sistem hattı uzatılacak.

Ankara'da toplu ulaşıma zam! Ankara'da otobüs, EGO ve metrolara ne kadar zam geldi? 

Ankara’da toplu ulaşıma zam geldi. Peki Ankara'da otobüs, EGO ve metrolara ne kadar zam geldi? İşte tek tek açıklanan o rakamlar...

Ankaralı öğrenciler dikkat! EGO Genel Müdürlüğü flaş bir açıklama yaptı!

Ankara'da yerleşik öğrencileri ilgilendiren bir duyuru EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. Resmi bir bildiride, 18 Ocak 2023 tarihinde 2023 yaz dönemi staj başvurularının sona erdiği ifade edildi. Detaylar haberimizde bulunmaktadır...

Ankara'daki AOÇ arazisine helikopter hangarı mı inşa edilecek?

Ankara'nın merkezinde bulunan Atatürk Orman Çiftliği arazisine helikopter inşa edileceği iddia edildi. Sözcü Gazetesi köşe yazarlarından Aytunç Erkin, bugünkü köşe yazısında bu iddiayı kaleme aldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 2019 bütçesi 14 milyar TL!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO Genel Müdürlüğü’nün toplam 14 milyar TL’lik 2019 bütçeleri Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylandı. 

Merkez Ankara ödeme planı!

Ankara'nın şehir merkezindeki en büyük arazisi eski EGO Garajı'nın üzerinde hayata geçirilen Merkez Ankara'da lansman öncesi kampanya ile daire sahibi olunabiliyor. İşte, Merkez Ankara ödeme planı...

Merkez Ankara da tarihi indirim kampanyasına katıldı!

Ankara'nın şehir merkezindeki en büyük arazisi eski EGO Garajı’nın yerine inşa edilecek olan Merkez Ankara projesi tarihi indirim kampanyasına katıldı...

Merkez Ankara'da ön talep dönemi 7 Mayıs'ta başlıyor!

Ankara Ego Arazisi üzerinde hayata geçirilen Merkez Ankara projesinde 7 Mayıs 2018’den itibaren ön talep toplamaya başlıyor.  Proje Pasifik – Çiftay Ortaklığı imzasını taşıyor. 

EGO'nun Mamak'taki 3 arsası 214.8 milyon TL'ye satılıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Elektrik Havagazı ve Otobüs İşletme Müessesesi EGO Genel Müdürlüğü tarafından Mamak'ta 3 arsa satılıyor..

Saygınlar İnşaat 10 bin konutluk Yaylaşehir'in arazisine giriyor!

Ankara'da cesaret edilmeyen dev projenin arazisine Saygınlar İnşaat giriyor. Firma 1,9 milyon TL götürü bedelle dev projenin iz yol yapım işlerini gerçekleştirecek.

EGO Ankara Mamak'taki 3 arsasını 214.8 milyon TL'ye satıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Elektrik Havagazı ve Otobüs İşletme Müessesesi EGO Genel Müdürlüğü, Ankara Mamak İmrahor Mahallesi'ndeki 3 arsasını ihale usulü ile satıyor..

EGO'dan Ankara Mamak'ta 95.7 milyon TL'ye satılık taşınmaz!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Elektrik Havagazı ve Otobüs İşletme Müessesesi EGO Genel Müdürlüğü, Mamak'taki taşınmazını 95.7 milyon TL'ye satıyor..

ankara ego arazisine konut mu yapılacak Haberi

ankara ego arazisine konut mu yapılacak

Mimarlar Odası AOÇ ve AKM alanları arasında yer alan eski EGO hangarları arazisine yapılması planlanan 80 katlı otel, konut ve AVM’nin yer aldığı yapılaşmayı mahkemeye taşıyor.


Ankara Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karkuş Candan, plan ve ruhsata dava açacaklarını belirterek, “Endüstri mirası olan bir alan yıkılarak, Pasifik İnşaat tarafından içinde AVM, konut, iş merkezi ve otel gibi karma işlevli bir bölgeye dönüştürülüyor. Alanın kendisi 125 bin metrekare, binaların toplam metrekaresi ise bir milyon 333 bin metrekare’’ dedi ve şunları söyledi:


‘’Arazinin 12 katı büyüklüğünde bir inşaat yapmayı planlıyorlar. Bu projenin uygulanması demek, Ulus’taki dört bölgeden oluşan AKM alanları, AOÇ’nin de katledilmesi demek. ‘AOÇ ve AKM’nin katli vaciptir’ kararıdır. 15 katlı Etiler Orduevinin, dibinde, 38 katlı otel, 80 katlı ofis kulesi yapılacak. Bunun...