07 / 07 / 2024

Ankara Elmadağ Mobi̇lyacılar İhti̇sas OSB

Ankara Elmadağ Mobi̇lyacılar İhti̇sas OSB

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Yalova ve Ankara'da kurulan OSB'lerin yaklaşık 12 bin 500 kişiye istihdam olanağı yaratacağını açıkladı..

Yüzde 25 kira sınırlaması bitti, fırsatçılar harekete geçti!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, yüzde 25 kira sınırlaması bittikten sonra, emlak kiralamak ve satmak isteyen fırsatçıların hemen harekete geçtiğini söyledi. 

ATEM'den Ticaret Bakanlığı'na çağrı: Yetki verin sekiz ay da kaçak emlakçıları bitirelim!

Ticaret Bakanlığı'nın gayrimenkul sektöründeki çalışmaları ve denetimleri devam ediyor. Bakanlık, sahte ilan dolandırıcılığının önüne geçebilmek için yeni kararını duyurmasının ardından Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Bakanlıktan yetki istedi.

Kaçak emlakçılar tarih oluyor! Yetki belgesi olmayan ilan veremeyecek!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Ticaret Bakanlığı'nın yetki belgesi olmadan faaliyet gösterilemeyeceğini açıklaması üzerine kaçak emlakçıların artık tarihe karışacağını söyledi. 

Gayrimenkul yatırım aracı olmaktan çıkıyor!  Ankara’da konut satışları yüzde 20 geriledi!

Geçen yılın ayını ayında Başkent’te 11 bin 196 konut satılmıştı. TÜİK konut satış verilerine göre Ankara’da geçen yıla göre konut satışları yüzde 20 civarında düşüş gerçekleşti. Gayrimenkul yatırım aracı olmaktan çıkıyor. 

TOKİ Ankara Şereflikoçhisar kuraları çekildi! 10 Haziran 2024 Şereflikoçhisar sonuçları 2+1 ve 3+1!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Şereflikoçhisar projesinin kura çekilişi gerçekleştirildi. İşte 10 Haziran 2024 TOKİ Ankara Şereflikoçhisar sonuçları 2+1 ve 3+1...

Konutta yeni vergi sistemi yatırımcıları yurt dışına yöneltecek!

TBMM’ye gelmesi beklenen vergi reformuna göre konutu yatırım aracı olarak kullananlardan daha fazla vergi alınması planlanıyor. Vergi reformunun detayları netleşmese de  taslağa ilişkin bilgileri Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, değerlendirdi.

Yüksek tapu harçları konut almak isteyenleri yanıltıyor! Kimse konutun gerçek değerini bilmiyor...

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, konut satın alırken ya da devir işlemi yapılırken ödenen tapu harçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yabancıların evlerini fahiş rakamlara satmasına ATEM Başkanı'ndan tepki! Döviz gelsin derken döviz gidiyor!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, yabancılara satılan evlere yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akçam,  yabancıların Türkiye’de aldığı evleri piyasada daha yüksek rakamlara satmaya çalıştıklarını açıklayarak tepki gösterdi. 

ATEM Başkanı'ndan Belediyelere çağrı: Konut sektöründeki sorunlar sizlerin katkılarıyla çözülecek! 

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı 31 Mart’ta yapılan yerel seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Konut sektöründe yaşanan sorunların belediyelerin de vereceği katkılarla çözüleceğini söyleyen Akçam, ATEM olarak belediyelerle iş birliği yapmaya açık olduklarını ifade etti.

Kıbrıs'ta kanun değişiyor, Türk yatırımcıların önü açılıyor!

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, KKTC’de değiştirilmesi planlanan Mülkiyet Kanunu’na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konut fiyatları düştü, satışlar arttı! Geçen sene konut fiyatları yüzde 109, Ankara'da yüzde 126 arttı!

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam 2024 konut piyasasıyla ilgili ''2024’te ev fiyatlarında düşüş beklediğimizi ifade etmiştik. Beklediğimiz düşüş ocak ayında başladı ve şubat ayında da bir önceki aya göre daha fazla konut satışı gerçekleşti.” dedi.

Ankara'ya yeni tren hattı müjdesi! Bakan Uraloğlu resmen açıkladı: Seferler yarın başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Ankara-Elmadağ Bölgesel Tren seferlerini 21 Mart'ta başlatacaklarını müjdeledi. Söz konusu seferler günde 6 sefer olarak yapılacak.

Deprem sonrası Ankara'da konut fiyatları fırladı! 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Uluslararası Emlak Danışmanlığı firması Knight Frank’in Türkiye’deki konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ankara Elmadağ Mobi̇lyacılar İhti̇sas OSB Haberi

Ankara Elmadağ Mobi̇lyacılar İhti̇sas OSB

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bakanlığın organize sanayi bölgelerine (OSB) yönelik çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.


 
Özlü, OSB'lerle az gelişmiş bölgelerde sanayiyi yaygınlaştırarak istihdam yaratmayı amaçladıklarını belirterek, sanayileşmenin dengeli dağılımıyla düzenli kentleşmenin de sağlanacağını söyledi.

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde Yalova Avrasya Gi̇yi̇m İhti̇sas OSB'yi kurduklarını anımsatan Özlü 2 milyon 340 bin metrekarelik alanda kurulan OSB'nin kurucu ortakları hakkında bilgi verdi.

Star Gazetesi'nin haberine göre "Yalova Avrasya Gi̇yi̇m İhti̇sas OSB; yüzde 18 katılım payı ve 3 üyeyle Yalova İl Özel İdaresi, yüzde 6 katılım payı ve 1 üyeyle Yalova Ticaret ve Sanayi Odası, yüzde 76 katılım payı oranı ve 11 üyeyle Avrasya Hazır Giyim Sanayicileri Yatırım ve Kalkınma Derneğinden oluşuyor." şeklinde açıklamalarda bulunan Özlü Yalova Avrasya Giyim İhtisas OSB'nin; hazır giyim,...