06 / 05 / 2024

Ankara Engelsiz Meslek Lisesi temel atma töreni

Ankara Engelsiz Meslek Lisesi temel atma töreni

Milli Eğitim Bakanlığı ve SERÇEV arasında imzalanan protokol kapsamında inşaatı TOKİ tarafından yapılacak Engelsiz Meslek Lisesi'nin temel atma törenine katıldığını anımsatan Türkeş, "Bu okul türünün ilk örneği. " dedi.

Deprem sonrası Ankara'da konut fiyatları fırladı! 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Uluslararası Emlak Danışmanlığı firması Knight Frank’in Türkiye’deki konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ankara’da konut fiyatları yüzde 20 düştü! Konut piyasasında balon patladı mı?

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam 2024 yılının ilk döneminde konut fiyatlarının nasıl seyrettiğini değerlendirdi. Akçam, “Konut fiyatlarında yüzde 20 oranındaki suni düşüş stabil bir seviyede devam ediyor” dedi.

Ankaralılara çifte müjde! Ankara'daki konut ve kira fiyatları 2024 yılının ilk 6 ayında düşebilir! 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Ankara'daki konut ve kira fiyatlarının 2024 yılının ilk 6 ayında düşebileceğini açıkladı.

Ankara'da kiralık konut fiyatlarında büyük artış!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam yaptığı açıklamada Başkent Ankara’da emlak piyasasında ciddi hareketlilik olduğunu dile getirerek, Ankara'da emlak fiyatlarında 2 haftadır çok ciddi bir artış olduğunu söyledi.

Ankara Büyükşehir'den 15.1 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat ihalesi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çayyolu-1 Mahallesi'nde 5 bin 606 metrekare büyüklüğündeki 18047 Ada 1 No’lu Parsel’de ''Çayyolu Engelsiz Kreş İnşaatı Yapımı İşi” ihalesi 15 milyon 137 bin 827 TL'ye ihale edilecek.

Ankara Çamkoru Tabiat Parkı Türkiye'nin ilk engelsiz parkı olacak!

Ankara'daki Çamkoru Tabiat Parkı'nı Türkiye'nin ilk engelsiz tabiat parkı haline getirmek için DKMP tarafından çalışmalara başlandı.

Mimarlar Odası: Ankara’nın çevre düzeni planı yok!

Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetiminin 25 yıl sonra değişmesinin ardından konuştuğumuz meslek odaları, belediyenin geçmişteki usulsüzlüklerin ortaya konulması ve bundan sonra şeffaf ve katılımcı bir anlayışın egemen olması gerektiğini kaydetti.

Ankara Yenimahalle BELMEK açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in dört bir tarafında hizmet veren Belediye Meslek Edindirme Kursları’nın (BELMEK) en büyüğünü, Yenimahalle’de vatandaşların hizmete açtı.

Ankara'nın en büyük BELMEK binasında sona gelindi!

Ankara Yenimahalle Ragıp Tüzün Caddesi’nde hayata geçirilen 7 katlı Ankara Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursu'nun inşaatında sona gelindi.

Ankara Engelsiz Merkezi'nin kaba inşaatı bitti!

Ankara Etimesgut Belediyesi tarafından inşa edilen Engelsiz Merkezi'nin kaba inşaatı bitti. 5 bloktan oluşacak merkezde çevre düzenleme çalışmaları başladı.

Ankara'nın ilk engelsiz yaşam merkezi bu yıl açılacak!

Ankara'nın ilk ve Türkiye'nin en kapsamlı engelsiz yaşam merkezi Etimesgut'ta inşa ediliyor. Merkezin bu yıl içinde hizmete açılması bekleniyor.

Ankara'nın en büyük BELMEK'i Yenimahalle'ye inşa edilecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, mesleki eğitim kurslarının sayısına bir yenisini daha ekliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursu (BELMEK) binası, Başkent'in 155 ayrı noktasındaki BELMEK’lerin en büyüğü olacak.

Ankara 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Okulu açıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kalkınma Ajansı ve Suriye Dostluk Derneği işbirliğiyle yapılan ve ağırlıklı olarak Suriyeli öğrencilerin eğitim göreceği "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meslek ve Dil Okulu" açıldı.

Ankara Engelsiz Meslek Lisesi temel atma töreni Haberi

Ankara Engelsiz Meslek Lisesi temel atma töreni

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Sinem Ersoy ve beraberindeki heyeti kabul etti.


Türkeş, Başbakanlık Çankaya Köşkü'ndeki makamında gerçekleşen kabulde, serebral palsili hastalarını ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.


Milli Eğitim Bakanlığı ve SERÇEV arasında imzalanan protokol kapsamında inşaatı TOKİ tarafından yapılacak Engelsiz Meslek Lisesi'nin temel atma törenine katıldığını anımsatan Türkeş, "Bu okul türünün ilk örneği. İnşallah daha fazlası yapılabilir. Okul en kısa zamanda tamamlanacak. SERÇEV bana bu şeyleri öğretiyor. Benim belki görünürlük açısından bu tip şeylerde katkım oluyorsa oluyor ama ben sizin toplantılarınıza ilk gelmeye başladığımdan beri epey şey öğrendim. Daha da öğreneceğimi umuyorum" dedi.


 SERÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Sinem Ersoy de Türkiye'de 600 bin serebral palsili hastası bireyin olduğunu, dernek olarak bu hastaların eğitim, sağlık...