05 / 05 / 2024

ankara imar artışı

ankara imar artışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul ve Ankara’da 5+1 kat talimatının ardından Ankara'da  yeni imar artışı taleplerinin de yüzde 90’ı reddedildi. 

Milyonluk arsa için imar değişikliği! Ankara'daki o arsanın inşaat alanı artırıldı! 

AKP’li vekil Cantürk Alagöz'ün Ankara'nın Çankaya ilçesindeki arsasının inşaat alanının artırılması için imar planı değiştirildi.

Peker GYO İngiltere'deki arsa alım sözleşmesini feshetti!

Peker GYO, İngiltere'de Former County Library, Springfield, Maidstone, Kent, ME14  2LH adresinde bulunan 5.787 metrekare arsanın imar şartıyla 4.3 Milyon GBP'a satın alınmasına ilişkin sözleşmeyi feshetti. 

Mahkeme imar artışı kararını iptal etti! 365 hakim, savcı ve bürokrat açıkta kalabilir!

25 konut izni verilen arazide imar güncellenmesine giderek konut sayısını 390’a çıkaran Melih Gökçek zamanındaki Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kararı kabul edilmedi. 

Yargı, Melih Gökçek’in Ankara İncek’teki imar planı değişikliğini iptal etti!

Yaşanan gelişmelere göre, Ankara Gölbaşı İncek’te, Dam Yapı Kooperatifi alanında imarın artırılmasına ilişkin plan değişikliği iptal edildi.

Peker GYO, İngiltere'de 4.3 Milyon GBP'a arsa aldı!

Peker GYO, İngiltere'de 5 bin 787 metrekare büyüklüğünde arsayı imar şartı ile 4.3 Milyon GBP'a Peker Skyline Ltd.'den satın aldığını duyurdu.

Serdar Sandal'dan imar artışı ve deprem konutları açıklaması!

İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, imar artışı taleplerini değerlendirerek "Belediye olarak ilgili yasa ve mevzuat çerçevesinde çalışıyoruz" dedi. Sandal, "Yeni yapılara kavuşma aşamasını el birliğiyle çözeceğiz" dedi.

Ankara-Niğde bağlantı yolu Eylül'de tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Ankara-Kahramankazan yolunun en kısa sürede Ankaralıların hizmetine sunulacağını dile getirerek, "Ankara projelerine artık bütün gücümüzü vereceğiz." diye konuştu.

Ankara'da 18 milyon nüfusa yetecek bir imar planı yapılmış!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı'nda konuşan Mansur Yavaş, "Ankara'da tam 18 milyon nüfusa yetecek bir imar planı yapılmış. Yani bundan sonra bize kolay kolay imar artışı gelmeyecek" dedi.

Batman İkiköprü'ye imar şartı!

Batman İkiköprü belde Belediye Eşbaşkanı Osman Karabulut, nüfusu artan belde de biriken sorunları aşacaklarını söyledi. Karabulut, ''Yüzde 50 hibe destekli imar çalışmalarını gerçekleştirirsek, altyapı ağırlıklı projelerimizi hayata geçireceğiz'' dedi.

Ayhan Gider: Çanakkale'de imar artışına izin vermeyeceğiz!

Çanakkale'yi sıkışmış yapıdan kurtarmak istediklerini söyleyen AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, özellikle kent merkezine yeni konut alanları yapılmasını düşünmediklerini belirtti.

Murat Kurum: Kesinlikle imar artışı olmayacak!

Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Kentsel dönüşümde stratejimiz şu, kesinlikle imar artışı olmayacak, imar artışı olacaksa eğer yüzde 20-25’i geçmeyecek." dedi...

Ankara'da imar artış bedelleri belediyeye ödenecek!

Yoğunluk artışı içeren imar planlarına okul ve sosyal tesis yapma şartı koyan Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu şartı değiştirdi. Buna göre, tesislerin toplam bedeli karşılığındaki tutar belediyeye ödenebilecek.

Ankara'da 1+0 daire artık yasak!

Ankara'nın yeni imar yönetmeliğine göre artık 1+0 stüdyo daireler yasalandı. Yeni imar yönetmeliği Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından hazırlandı...

ankara imar artışı Haberi

ankara imar artışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul ve Ankara’da 5+1 kat talimatının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna harekete geçti. İmar komisyonundaki imar artış taleplerinin tamamı reddediliyor. Hürriyet Gazetesi'nden Deniz Gürel'in haberine göre, yeni imar artışı taleplerinin de yüzde 90’ı reddedildi. 


"Bu şehrin katili olamayız"

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tuna, imar komisyonunda "Bundan sonra geçmişte verilmiş hak dahi olsa mahkemenin bozduğu tüm işlerde mahkeme kararına uyacağız. Hatta ruhsat alıp belli bir inşaat seviyesine gelse bile mahkeme kararı önceliğimiz. Bu şehrin katili olamayız" dedi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MYK’da söylediği “Her yerde çok katlı binalar. Mustafa’yla (Tuna) konuştum, göreceksiniz neler yapacak?” ifadelerin ardından “Tuna ne yapacak?” sorusu merak...