17 / 05 / 2024

ankara istanbuldan daha hızlı büyüor

ankara istanbuldan daha hızlı büyüor

McKinsey Global Institute'nun 2650 şehir arasında yaptığı araştırma, 2010 ve 2025 arasında şehirlerin üretim gelişmesi projeksiyonunu dikkate alıyor, bu araştırmaya göre, dünya toplam gelirinin yüzde 60'ını 600 şehir yaratıyor.

Konut fiyatları düştü, satışlar arttı! Geçen sene konut fiyatları yüzde 109, Ankara'da yüzde 126 arttı!

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam 2024 konut piyasasıyla ilgili ''2024’te ev fiyatlarında düşüş beklediğimizi ifade etmiştik. Beklediğimiz düşüş ocak ayında başladı ve şubat ayında da bir önceki aya göre daha fazla konut satışı gerçekleşti.” dedi.

Ankara ve 1 şehirde daha 5 arsa satılacak!

Ankara ve Kocaeli'de yer alan toplamda 5 adet arsa satışa çıkarıldı. Arsaların satış ihaleleri 5 Nisan ve 18 Nisan'da yapılacak.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Ankara-İstanbul arası hızlanıyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin dört bir yanında ulaşım altyapısını güçlendirmek ve vatandaşlara daha konforlu bir yaşam sunmak için durmadan, yılmadan çalıştıklarını kaydederek, Ankara-İstanbul YHT Hattı'ndaki seyahat süresini 35 dakika daha kısaltacaklarını duyurdu.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Turistik trenlere iki yeni rota daha eklendi!

Tren ile seyahat etmek ve Türkiye'yi gezmek birçok vatandaşın yapmak istediği bir etkinlik .Buna göre, bu amaca hizmet edecek iki güzergahın daha faaliyete geçirileceği bakanlık tarafından açıklandı. Ankara ile Diyarbakır ve Ankara ile Tatvan arasında iki turistik tren hattı nisan ayında yollarda.

Ankara ve bir şehirde daha kiralık gayrimenkuller! Bu tarihleri kaçırmayın!

Ankara ve Isparta'da yer alan gayrimenkuller için kiralama ihalesi düzenleniyor. İşte 12 Mart ve 13 Mart tarihlerinde yapılacak olan o ihaleler ile ilgili detaylar..

Arazi alacaklar dikkat! Milli Emlak'tan Ankara ve bir kentte daha 34 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla arazi!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve bir kentte daha KDV'den muaf arazi satıyor. Satışa çıkarılan arazilerin fiyatları 34 bin 500 TL'den başlıyor. 

Ankara'da yaşamak Paris, Roma, Berlin'den daha zor: Gelirin yüzde 30'undan fazlası kiraya verilmemeli!

The Economist tarafından yapılan ve ortalama maaş ve tek yatak odalı bir evin kirasının baz alındığı araştırmada, Ankara tek başına yaşamanın en zor olduğu 15'nci yer oldu. İşte ayrıntılar...

Yatırımcılar dikkat! Ankara ve bir ilde daha 36 arsa satılıyor!

Ankara ve Afyonkarahisar'da yer alan 36 adet arsa satışa çıkarıldı. Yatırımcıların merakla beklenen arsaların satış ihaleleri 27 Şubat ve 29 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Milli Emlak'tan Ankara ve bir şehirde daha KDV'den muaf arazi fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Manisa'da yer alan iki adet araziyi satışa çıkardı. KDV'den muaf olarak satışa çıkarılan arazilerin satış ihalesi Şubat ayı içerisinde yapılacak.

Milli Emlak'tan Ankara ve 2 ilde daha satılık arazi!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve 2 ilde daha arazi satacak. Arazilerin satış ihaleleri 7 Şubat, 13 Şubat ve 15 Şubat tarihlerinde yapılacak.

Milli Emlak'tan Ankara ve iki ilde daha kiralık 3 arazi! 6 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara, Konya ve Erzurum'da yer alan 3 adet arazi için kiralama ihalesi düzenliyor. Arazilerin kira bedelleri 6 bin TL'den başlıyor.

Ankara ve Manisa'da daha satılık 11 gayrimenkul!

Ankara ve Manisa'da yer alan 10 iş yeri ile 1 arsa için satış ihalesi düzenleniyor. Satış ihaleleri 9 Şubat ve 22 Şubat'ta yapılacak.

Ankara ve bir şehirde daha 25 gayrimenkul satılacak!

Ankara ve Diyarbakır'da yer alan 25 adet gayrimenkul satışa çıkarıldı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 6 Şubat ve 8 Şubat tarihlerinde yapılacak.

ankara istanbuldan daha hızlı büyüor Haberi

ankara istanbuldan daha hızlı büyüor

Araştırmanın sonucuna göre bu şehirler arasında ilk sırada 2025'de 1.1 trilyon dolar gelirle Şanghay, ikinci sırada 1.0 trilyon dolar gelirle Pekin, üçüncü sırada 624.4 milyar dolar gelirle Tiyenşan yer alıyor. Bu şehirlerin gelirleri önümüzdeki 15 yılda yüzde 300'ün üzerinde çoğalıyor.

Bugünün en büyük şehirleri New York ve Tokyo ise sırasıyla 1.5 trilyon dolar ve 2.2 trilyon dolar gelire ulaşmalarına rağmen yüzde 32 ile yüzde 18 arasında büyüyebilecekleri için en dinamik 75 şehir içinde 7'nci ve 10'uncu sırada kendilerine yer bulabiliyorlar. Londra da aynı şekilde 2025'te gelirini yüzde 29'luk artışla 972.9 milyar dolara çıkartarak ancak 21'inci sırada geliyor. 

Yapılan projeksiyonda dinamik ilk 75 şehir arasında, İstanbul, 2010'da 188.2 milyar dolar olan gelirini 2025'e kadar yüzde 155'e çoğaltarak 479.7 milyar dolara ulaşıyor ve...