29 / 04 / 2024

ankara kaçak hafriyat dökümü

ankara kaçak hafriyat dökümü

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2 bin kamyona GPS cihazı taktırarak, izinsiz yerlere kaçak hafriyat atığı ve moloz önleyici dökümlerini büyük oranda engelledi.

Ankara'da boş arsalara kaçak hafriyat dökümü mü yapılıyor?

Başkent’teki kaçak hafriyat ve moloz dökümleri devam ediyor. Dikmen Akpınar Mahallesi sakinleri, yaşadıkları bölgenin döküm alanına çevrildiğini belirterek, “Her köşe başında bir çöp ve moloz yığını var, bu pislikleri dökenlere yaptırım uygulansın” dedi.

Kaçak emlakçılar hortladı: İnternet veya sosyal medyadan faaliyet gösteriyor!

Son dönemlerde artan kira ve konut fiyatlarından sonra kaçak emlakçılar ortaya çıktı. Ankara'da 2 bin emlakçının kaçak olduğu belirtiliyor. Bu kapsamda bu şahısların internet veya sosyal medyadan faaliyet gösterdikleri belirtiliyor... İşte detaylar...

Çankaya'da kaçak yapılarla mücadelede önemli adım!

Ankara Çankaya Belediyesi, plansız yapılaşma nedeniyle baş gösteren kaçak yapıları ortadan kaldırmak için hummalı çalışma gerçekleştiriyor.

İstanbul'un göbeğinde kaçak hafriyat rezilliği!

İstanbul'da döküm sahalarına para vermek istemeyen şöförler, taşıdıkları hafriyatı ücra yerlere, tarım alanlarına, orman yollarına döküp kaçıyor. Şehirdeki birçok orman yolları kaçak olarak boşaltılan hafriyatlarla doldu.

Kağıthane'deki kaçak site yıkılıyor!

İstanbul Kağıthane'de 1990'da hafriyat dolgu alanına kaçak bir şekilde yapılan 6 blok ve 288 daireden oluşan sitenin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımına başlandı.

Pursaklar'da kaçak yapıların yıkımına başlandı!

Ankara Pursaklar Belediyesi'nce imara aykırı  ve izinsiz yapıldığı tespit edilen kaçak yapıların yıkımına başlandı. 

Kekova Koyu'nda yapılan kaçak villa 12 gündür yıkılamadı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Koyu'nda 48 saat içerisinde inşa edilen kaçak villa 12 gün boyunca devam eden söküm işleminden sonra hafriyat alandan kaldırılacak.

Manisa Büyükşehir kaçak hafriyat dökümüne savaş açtı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, kaçak hafriyat dökümüne de savaş açtı. 

Tuzla'da kaçak döküm dehşeti!

Tuzla'da kaçak döküm yapan hafriyat kamyonları yine görüntülendi. Zabıtanın takip ettiği bir hafriyat kamyonu yolun ortasına molozları döküp kaçtı.

Uzungöl’de kaçak yapı yıkımına tepki!

Trabzon Uzungöl’de imar barışına uygun olmayan kaçak yapıların yıkımı devam ederken, Uzungöllü vatandaşlar eylemleri sürüyor. Yıkımlara tepki gösteren Uzungöl Platformu üyeleri seslerini Cumhurbaşkanına duyurmak için Ankara’ya gidiyor.

Mogan Gölü çevresindeki kaçak yapılar yıkıldı!

Ankara'da özel çevre koruma alanı kapsamında olan Mogan Gölü'nün yanındaki kaçak yapılar yıkıldı. Göl kenarındaki kulübe ve konteynerler de kepçelerle taşındı. 

Çankaya Belediyesi: ODTÜ'de kaçak inşaat yapılmayacak!

Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, ruhsat alınmayarak ODTÜ’de kaçak inşaat yapılamayacağını söyledi. Taşdelen, "Belediyemiz görevini yaparak ruhsatsız şantiye binaları hakkında bugün tarihli zabıt tutmuştur" diye konuştu.

Belediyelerin kaçak hafriyat dökümünü engellediği vakalar TBMM'de!

2015-2018 yıllarında belediyelerin kaçak hafriyat dökümünü engellediği vakalar meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Haymana'da mera alanlarında yapılan kaçak inşaatlar mecliste!

Ankara'nın Haymana ilçesindeki mera alanlarında yapılan kaçak inşaatlar meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı...

ankara kaçak hafriyat dökümü Haberi

ankara kaçak hafriyat dökümü


Ankara Büyükşehir Belediyesi, kaçak hafriyat dökümüyle ilgili denetim yetkisini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan aldıktan sonra, 2 bin kamyona CPS cihazı taktırarak, izinsiz yerlere kaçak hafriyat atığı ve moloz önleyici dökümlerini yüzde 70 oranında engelledi. 

Yaklaşık 2 bin kamyonu GPS cihazıyla takip eden Büyükşehir Zabıtası, 2016 yılında kurallara uymayan veya eksiklikleri bulunan ticari araçlara 1 milyon 161 bin TL peşin para cezası uyguladı. Bu miktarın 1 milyon 21 bin TL'sini, kurallara uymayarak çevreyi kirleten hafriyat kamyonları ile iş makinelerine kesilen cezalar oluşturdu. Bu araçlar yaklaşık 20 bin kez denetlenirken, 1227 hafriyat kamyonuna da geçici park yaptırımı uygulandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının kontrolünde yaptırım uygulama yetkisini, 2015 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devretmesinden sonra, Ankara sınırları içinde hafriyat...