20 / 05 / 2024

ankara kent yapısı

ankara kent yapısı

Başkent Ankara’nın kalbi Çankaya’daki yoğun yapılaşma bölgeden vazgeçmek istemeyenlerin bile canını sıkarken, gayrimenkul uzmanları ilçeden uzaklaşmadan daha ferah nefes alınabilecek yeni bölgeleri işaret ediyor.

Kent Yapı'dan Mersin'e 62 milyon 170 bin 734 TL'lik konut yatırımı!

Kent Yapı, Mersin Silifke'de "Konut Kapasite Artışı Projesi" için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yaparak ÇED sürecini resmen başlattı.

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta imar planları değişti!

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap projesi dahilinde imar planları yenilendi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yapılan değişiklikleri vatandaşlara anlattı. 

Kuzey Ankara Kent Girişi 3. Bölge başvuruları bugün sona eriyor!

Kuzey Ankara Kent Girişi 3. Bölge projesinde yer alan 34 adet konut için başvuru dönemi bugün sona eriyor.

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi 3. Bölge başvuruları başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kuzey Ankara Kent Girişi 3. Bölge'de yer alan 34 adet konutu satışa sundu.

Ankara'ya yapılacak Adalet Sarayı'nın proje görselleri ilk kez paylaşıldı!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara'ya yapılacak yeni Adalet Sarayı'nın görsellerini paylaştı.

Kartepe Çepni-Suadiye Kent Çarşısı hizmete açıldı!

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın ev sahipliğinde Çepni-Suadiye Kent Çarşısı, Suadiye Pazarı’nın yeni yerinde ilk gününde gerçekleşen törenle hizmete açıldı.

Yabancıya konut satışında 'yapısız taşınmaz' riski!

Yabancı uyruklu gerçek kişiler, gerekli kanuni kısıtlamalara uyulması şartıyla, ülkemizde konut, iş yeri, arsa ve tarla gibi nitelik bakımından her türlü taşınmazı satı alabiliyor. Fakat özellikle yapısız taşınmazların edinilmesi durumunda büyük riskler bulunuyor...

Yapısönmez Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yapısönmez Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Kezban Sönmez tarafından kuruldu. 

Patara Antik Kenti kent kapısı projesinin detayları belli oldu!

Antalya'da bulunan Patara Antik Kenti'nin, 19 metre genişliğindeki 10 metre yüksekliğinde bulunan 2 bin yıllık olduğu düşünülen kent kapısının projesinin detayları ortaya çıkıyor.

Patara Antik Kenti'nin simgesi kent kapısı restore ediliyor!

Patara Antik Kenti'nin, 19 metre genişliğinde, 10 metre yüksekliğindeki 2 bin senelik olduğu tahmin edilen ve su aktarma göreviyle dünyada emsalsiz olduğu bildirilen kent kapısında, restorasyon çalışmaları yapılıyor.

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi 2020 başvuruları yarın başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kuzey Ankara Kent Girişi 2020 projesi başvuruları yarın başlıyor. 

Surtaş Kent Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Surtaş Kent Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli Suat Güler ve Tarık Şanlıtürk tarafından kuruldu.

Kuzey Ankara Kent Girişi 3. Bölge başvuru tarihleri ne zaman?

Kuzey Ankara Kent Girişi 3. Bölge başvuru tarihleri ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede toplam 16 adet konut bulunuyor.

ankara kent yapısı Haberi

ankara kent yapısı

Başkent’te gayrimenkul yatırımlarına yön veren uzmanlardan Akça Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akça, Ankara’nın birçok bölgesinde inşaatların sürdüğünü ifade ederek, bu durumun kentte sıkışık yapılaşmaya neden olabildiğini belirtti.


Özellikle Çankaya bölgesinde yoğunluk bulunduğunu belirten Akça, “Çankaya, Ankara için en önemli merkezlerden, marka kimliği olan bir ilçe. Bölge halkı da bu lokasyondan uzağa gitmek istemiyor. 


Ancak yoğun yapılaşma Çankaya’nın da sıkışmasına neden olduğu için bölgeden vazgeçemeyen Çankayalılar bile bölgedeki durumdan şikayetçi. Bu noktada yine Çankaya’da bulunan, değerlenmeyi bekleyen bölgeler öne çıkıyor” dedi.


Akça, Karataş, Yakup Abdal ve Dodurga gibi bölgelerin bu noktada yeni gelişim noktaları olarak dikkate alınması gerektiğini kaydederek, şunları söyledi: “Şehrin merkezi kabul edilen Kızılay’a maksimum 30 kilometre uzaklıkta bulunan Karataş, Yakup Abdal ve Dodurga gibi bölgelerin Çankaya’dan vazgeçemeyenler için yeni...