04 / 05 / 2024

ankara metro çalışmaları

ankara metro çalışmaları

Ankara'da yatırım programına alınan metro uzunluğu ve monoray sistemine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ankara Kazım Karabekir Caddesi'nde metro çalışmaları sürüyor!

ANKARA Büyükşehir Belediyesi, metro çalışmaları nedeniyle yıpranan Kazım Karabekir Caddesi’nde yol genişletme ve asfalt çalışmalarına devam ediyor. Üçpınar, Caddenin Ankara’nın önemli ve işlek caddelerinden biri olduğunu belirtti

Ankara'da Çayyolu metrosu çalışmasına yeniden başlanıyor!

Ankaralıları bu yaz yapımına yeniden başlanan Çayyolu metrosundaki inşaat çalışması nedeniyle zor günler bekliyor

Ankara'da raylı sistem çalışmaları tam gaz! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara'daki raylı sistem çalışmalarına ilişkin son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Ankara-İzmir YHT Hattı'nda çalışmalar hızlanıyor!

Ankara ile İzmir arasındaki seyahat süresini kısaltacak olan Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nde çalışmalar hız kazanıyor. Proje için İngiltere'den 2,45 milyar avroluk kredi desteği alındı.

Ankara-Sivas YHT Hattı'nda altyapı çalışmaları tamamlanıyor!

Yapımı devam eden  Ankara-Sivas YHT Hattı'nın altyapı çalışmalarında yüzde 95 ilerleme kaydedildi. 

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. İlçe genelinde 5 mahallede çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor.

İstanbul'daki 8 metro hattında çalışmalar tam gaz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, metro hatları ile ilgili yaptığı açıklamada, ""Sekiz tane metro hattında 98.7 kilometre bilfiil çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Ankara-Sivas YHT Hattı'ndaki çalışmalar meclis gündeminde!

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattı çalışmalarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Ankara'nın Altındağ ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkımlar başladı. Çalışmalar dahilinde 200 metruk binanın yıkımı gerçekleşti. 

Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda çalışmalar 30 Ağustos'ta başlıyor!

İstanbul halkının uzun zamandır beklediği Esenyurt-Mahmutbey metro hattında çalışmalar 30 Ağustos tarihinde başlıyor. 

Ankara-Sivas YHT hattının çalışmalarında son durum!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara-Sivas YHT hattı Balışeyh hızlı tren demiryolu inşaatında devam eden çalışmalarda incelemeler yaptı.

Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda çalışmalar başlıyor!

İstanbul’da yapımı duran 8 metro hattının 7’sini başlattıklarını dile getiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda da çalışmaların yakında başlayacağını müjdeledi.

Kirazlı–Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmaları başlıyor!

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmalarına bugün yeniden başlanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu. 

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı'nda çalışmalar 27 Mart'ta yeniden başlıyor!

Bağcılar Kirazlı-Küçükçekmece Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmaları 27 Mart'ta yeniden başlıyor... 

İzmir-Afyonkarahisar-Ankara YHT projesinde kazı çalışmaları başladı!

Uşak'ın Eşme ilçesinde İzmir-Afyonkarahisar-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi Eşme-Salihli kesiminde kazı çalışmaları başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazı Başlangıç Töreni'ne katıldı.

ankara metro çalışmaları Haberi

ankara metro çalışmaları


CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Ankara'da yatırım programına alınan metro uzunluğuna ve monoray sistemine yönelik çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Yeşil sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Yeşil'in soruları

1. Metro ve hafif raylı sistem olarak kaç kilometrelik öneri hat, Ankara ilinde yatırım programına alınmıştır? Kaç kilometrelik hat inşa aşamasındadır?

2. Yatırım programlarında; diğer toplu taşım sistemleri ile de entegre olma özelliği gösteren ve de Avrupa kentlerinde yayın olarak kullanılan Monoray veya havaray olarak isimlendirilen ulaşım sistemlerine yer verilmekte midir?

3. Metrodan daha az maliyetli olan bu çağdaş Monoray ulaşım türünün Metropol kentlerimizde yaygınlaştırılmasının, uluslararası lastik tekerlekli toplu ulaşım karteli tarafından geciktirildiği iddiası doğru mudur?

4. Monoray ulaşımı hakkında Ankara'da Bakanlığınız tarafından gündemde olan ya...