15 / 05 / 2024

ankara milli park

ankara milli park

Ankara'nın, Polatlı ve Haymana ilçeleri sınırları içinde bulunan Sakarya Meydan Muharebesi olayının yaşandığı alan milli park olarak ilan edildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya'da milli park alanına beş yıldızlı otel yapma talebi! Bakanlığa resmen başvuru yapıldı!

Erkan Güral’ın şirketi NG Kütahya Seramik Porselen Turizm Anonim Şirketi,  Antalya’da “milli park alanı”nda beş yıldızlı otel işletmek için Bakanlığa başvuruda bulundu.

Bakan Özhaseki'den Murat Dağı talimatı: Milli park olmalı!

Uşak Uşak İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki'ye 'Murat Dağı Milli Park olmalıdır' talebini iletti.

Son Dakika! Ankara'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Ankara sınırları içinde bulunan mesire alanları, milli park ve tabiat parkları hariç olmak üzere, ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

Ankara Milli Emlak'tan 18.7 milyon TL'ye satılık 9 arsa!

Ankara Başkent Milli Emlak Dairesi, Ankara ili, Çubuk, Kahramankazan, Çankaya ve Sincan ilçelerinde yer alan 9 arsayı 18 milyon 707 bin TL'ye satıyor...

Ankara Milli Emlak'tan 19.2 milyon TL'ye satılık 36 gayrimenkul!

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Anıt Emlak Müdürlüğü, Ankara ili, Gölbaşı ilçesinde yer alan 36 gayrimenkulü 19 milyon 211 bin 350 TL'ye satıyor...

Ankara Milli Emlak Müdürlüğü 110 arsayı satışa çıkardı!

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Anıt Emlak Müdürlüğü tarafından 110 adet imarsız arsa ihaleye çıkıyor. Gayrimenkullerin ihalesi 26 Mayıs 2021 günü gerçekleşecek.

Ankara Milli Emlak'tan 28.8 milyon TL'ye satılık 9 gayrimenkul!

Ankara Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Anıt Emlak Ve Seymen Emlak Müdürlüğü Ankara ili, Gölbaşı, Çubuk ve Keçiören ilçelerinde yer alan taşınmazları 28 milyon 811 bin 200 TL'ye satıyor. 

Ankara Milli Emlak'tan satılık 229 kamu konutu!

Ankara Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Kale Emlak Müdürlüğü Ankara ili, Etimesgut ve Keçiören'de yer alan 229 kamu konutunu satıyor. 

Ankara Milli Emlak'tan 9.2 milyon TL'ye satılık 8 gayrimenkul!

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Kale Emlak Müdürlüğü tarafından 8 gayrimenkul 9 milyon 240 bin 30 TL'ye satışa çıkarıldı...

Ankara Milli Emlak'tan 33.5 milyon TL'ye satılık 108 gayrimenkul!

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Kale Emlak Müdürlüğü tarafından toplam 108 adet bağımsız bölüm 33 milyon 563 bin 600 TL'ye satışa çıktı.

Sultan Alparslan'ın şehrindeki milli park turizmi canlandıracak!

Sultan Alparslan'ın Türkler'e Anadolu'nun kapılarını açtığı Muş Malazgirt'te yapımı tamamlanan "Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı" turizme kazandırılacak.

44 milli park ve 249 tabiat parkı 1 Haziran'da açılıyor!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, koronavirüs salgını nedeniyle ziyarete kapatılan 44 milli park ve 249 tabiat parkının, 1 Haziran'da yeniden açılacağını açıkladı.

Tunceli Halbori Gözeleri Millî Parkı'na otel yapılacak!

Tunceli’de Aleviler için kutsal mekanlarından biri olarak kabul edilen ve Milli Park statüsünde olan Halbori Gözeleri Millî Parkı’na bungalov ev tipi otel işletmeciliği için ihale yapılacağı ileri sürüldü... 

ankara milli park Haberi

ankara milli park

BAKANLAR KURULU KARARI


Karar Sayısı : 2014/7152


Ankara İli, Polatlı ve Haymana ilçeleri sınırları içerisinde bulunan ve ekli kroki ile koordinat listesinde sınırları belirtilen alanın “Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı” olarak belirlenmesi; Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 19/11/2014 tarihli ve 11587 sayılı yazısı üzerine, 2873 sayılı Milli Parklar Kanununun 3 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 29/12/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır.


Kroki ve Koordinatlar için