17 / 05 / 2024

Ankara OSTİM bina yenileme

Ankara OSTİM bina yenileme

OSTİM'de birçoğu ömrünü tamamlamış üretim alanları çevreci anlayışla yenileniyor. Revizyon imar Planı çerçevesinde başlayan uygulamada, bugüne kadar 102 binayı yepyeni bir görünüme ve verimli bir kullanım alanına kavuşturma çalışmaları devam ediyor.

Hindistan'daki evleri aratmıyor! Arnavutköy'deki yarım bina tehlike saçıyor...

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden Arnavutköy'deki bir binanı fotoğrafını paylaştı. Hindistan'daki binaları aratmayan bu bina tehlike saçıyor...

Ankara’da konut fiyatları yüzde 20 düştü! Konut piyasasında balon patladı mı?

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam 2024 yılının ilk döneminde konut fiyatlarının nasıl seyrettiğini değerlendirdi. Akçam, “Konut fiyatlarında yüzde 20 oranındaki suni düşüş stabil bir seviyede devam ediyor” dedi.

Ankaralılara çifte müjde! Ankara'daki konut ve kira fiyatları 2024 yılının ilk 6 ayında düşebilir! 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Ankara'daki konut ve kira fiyatlarının 2024 yılının ilk 6 ayında düşebileceğini açıkladı.

İstanbullular depremi unuttu: Bina dayanıklılık testi başvuruları günde 300'den 5'e düştü!

İTÜ Yapı Malzemeleri Laboratuvarı Sorumlusu İnşaat Mühendisi Prof. Dr. Hasan Yıldırım, bina dayanıklılık testi talepleri ile ilgili konuştu. İşte o açıklamalar...

Ankara'da kiralık konut fiyatlarında büyük artış!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam yaptığı açıklamada Başkent Ankara’da emlak piyasasında ciddi hareketlilik olduğunu dile getirerek, Ankara'da emlak fiyatlarında 2 haftadır çok ciddi bir artış olduğunu söyledi.

Fırsatçılara büyük darbe! Emniyet Müdürlüğü harekete geçti

Ankara Emniyet Müdürlüğü, zelzelenin akabinde fahiş ücret artışı yapanlarla alakalı işlem başlatıldığını duyurdu.  konut satışı ve kiralamada fahiş fiyat uygulanan ilanların sahipleri, sözleşmeye taraf mülk sahibi ile aracılar hakkında işlem yapılacak.

Asgari ücret zammında flaş gelişme! Ankara kulislerinde ne konuşuluyor? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Hemen bakın!

Asgari ücret görüşmeleri yaklaşırken gündeme birçok farklı rakam geliyor. TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, asgari ücretle ilgili bir açıklamada bulundu. Peki asgari ücret kaç lira olacak? 2023 asgari ücrete ne kadar zam gelecek? İşte o detaylar ve Ankara Kulislerinde konuşulanlar...

Emlak Katılım'dan gayrimenkul sektörünü destekleyici projeler!

Gayrimenkul sektöründe piyasa yapıcı kurum olmak, kentsel dönüşümle ilgili finansal çözümler sağlamak ve sektörün gelişimine destek olmak üzere oluşturduğu ürünlere her geçen gün yenilerini ekleyen Emlak Katılım, Bina Tamamlama Sigortası ürününü geliştirdi.

Depreme hazırlıklı binalar için ilk ciddi adım: Bina kimlik sistemi!

Depreme hazırlıklı binalar için ilk ciddi adım bina kimlik sistemi ile atılıyor. Bina kimlik sistemi ile kimlikli binalarda güvenli yaşam sunulacak. Peki bina kimlik belgeleri nasıl hazırlanacak?

Mamak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı!

Ankara Mamak Müteahhitler Derneği’nde gerçekleşen toplantıda ilçede yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. 

2038 Ankara Ulaşım Ana Planı neleri içeriyor?

Ankara ulaşım Ana Planı 2038 yapım süreci ne zaman başladı? Ankara ulaşım Ana Planı 2038 ile Ankara çevre yolunun  içi ve dışı diye kentin ikiye bölündüğü ve iki Ankara yaratılmaya çalışıldığı anlaşılıyor.

2038 Ankara Ulaşım Ana Planı hazırlanıyor!

2013’te başlanan “2038 Ankara Ulaşım Ana Planı” üzerine çalışmalar tamamlanıyor. Mansur Yavaş 15 Mayıs’ta attığı tweette ''4 Haziran’daki metro proje ihalesi için kolları sıvadık'' ifadelerini kullandı.

Emlak danışmanları mücbir sebep kararını bekliyor!

Emlak Danışmanı Firmaları Ortaklığı ve adi ortaklıkların mücbir sebep kapsamına alınarak ödeme ve erteleme sürelerinden faydalanmaları konusunun çözülmesi gerektiğini belirten Ankara Tüm Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Akçam, mağduriyetler yaşandığını belirtti.

Ankara OSTİM bina yenileme Haberi

Ankara OSTİM bina yenileme

OSTİM'de birçoğu ömrünü tamamlamış üretim alanları çevreci anlayışla yenileniyor. Revizyon imar Planı çerçevesinde başlayan uygulamada, bugüne kadar 102 binayı yepyeni bir görünüme ve verimli bir kullanım alanına kavuşturma çalışmaları devam ediyor. Bütün binaların yerden yüksekliğinin 9,5 metre olacağı, kapalı alanların ise 3 katına kadar artacağı proje çevreci ve verimlilik yönüyle de dikkat çekiyor. 5 bin 200 işletme 60 bin çalışanıyla ülkemizin köklü sanayi merkezlerinden OSTİM'deki işletmeler için hazırlanan Revizyon imar Planı, bölgenin çehresini değiştirecek. 102 binada yenileme çalışmalarının sürdürüldüğü proje, birkaç yıl içerisinde tüm OSTİM'İ kapsayacak. 



Akşam...