22 / 05 / 2024

Ankara Ovacıka çöp tesisi mi yapılacak

Ankara Ovacıka çöp tesisi mi yapılacak

ANKARA Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi aralarında anlaşarak Ovacık'a çöp tesisi kurmaya karar verdi. Ankara'nın bütün çöplüğünün taşınacağı tesise, Ovacık halkı tepki gösterdi.

1938'de Vakıflar Genel Müdürlüğü Ankara'daki arsasını 7 bin liraya satmış!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ankara'da Hatıp Çayı kenarındaki arsayı 7 bin liradan  satılığa çıkarmış.

Kripto para piyasasındaki durgunluğun sebebi ne? Yatırımcı piyasadan kaçtı mı?

​​​​​​​Kripto para piyasasının düşük hacimle seyretmesi durgunluğun sebebinin ne olduğunu ve yatırımcının piyasadan kaçıp kaçmadığını akıllara getirdi. Ünlü Analist Alper Samet Yorak, konuya ilişkin birtakım değerlendirmelerde bulundu.

Büyük şehirlerden kira göçü başladı! İstanbul ve Ankara’dan kaçanlar en çok hangi şehirlere gidiyor?

Hem dünya hem de Türkiye’de önce pandemi ardından da patlama yapan yüksek enflasyon nedeniyle astronomik şekilde yükselen kiralar nedeniyle özellikle büyük şehirlerden zorunlu göç başladı. Fahiş kiraları ödeyemeyen insanlar İstanbul ve Ankara'dan en çok hangi şehirlere göçüyor?

Merkez Bankası resmen adım attı! Dolardan kaçıp TL'ye gidecekler aman

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, uzun süredir üzerinde çalıştığı iç borçlanma senetlerine özendirme adımında önemli mesafe katetti. TL cinsinden DİBS'ler hariç diğer teminat çeşitlerinde iskonto oranları artırıldı. Bu sayede liralaşma özendirilecek.

Evlerini Ukrayna’dan kaçanlara açanlara 475 Euro'ya kadar kira yardımı verilecek!

Hırvatistan hükümeti yaptığı açıklamada Ukrayna’daki savaştan kaçıp Hırvatistan’a sığınanlara evini açanlara kira desteği verileceğini duyurdu.

İstanbul ve Ankara'da kaç boş daire var?

Türkiye genelinde kira fiyatları hızla yükseliyor. İstanbul ve Ankara'da ise konut stoku hızla azalıyor. Peki, İstanbul ve Ankara'nın konut stoku ne durumda? İşte detaylar...

Liradan kaçıp dövize sığınanlar, köylerine geri dönüyor!

Şimdilerde liradan kaçıp dövize sığınanlar, köye geri dönmeye başladı. Gaboras’ın verilerine göre son 3 ayda 89 milyarlık arsa satışı gerçekleşti. 

Dünyanın en zenginleri nerede yaşıyor?

New York’ta Kovid-19 salgını sebebiyle zenginler şehirden kaçıp şehrin popüler sayfiye mekanı olan Hamptons’a gitti. Hamptons’ta konut fiyatları yüzde 27.1 arttı. Peki Hamptons bölgesinde kimler yaşıyor? İşte milyarderlerin Hamptons'taki malikaneleri...

Merkez Ankara projesi 18 soruda tüm detaylarıyla!

Merkez Ankara projesini kim yapıyor? Merkez Ankara projesini kim yapıyor? Merkez Ankara'da kaç daire var? Merkez Ankara fiyatları ne kadar? Merkez Ankara ne zaman teslim edilecek? İşte Merkez Ankara projesi 18 soruda tüm detaylarıyla...

Gamze Özçelik'ten Arakan’daki mültecilere 25 ev!

Umuda Koşanlar Derneği'nin kurucu Başkanı Gamze Özçelik, Arakan'da hükümetin zulmünden kaçıp Müslümanların sığındığı mülteci kampında yeni 25 adet ev yaptırdı.

İstanbul'dan kaçan o ilçeye akın etti!

Tarihi dokunun içinde, bir Rum evinde oturmak isteyenler Ayvalık’ın Sakarya Mahallesi veya Macaron bölgesini tercih ediyor. İstanbul'dan kaçıp ilçeye gidenler, kira fiyatlarını hızla artırıyor.

Eliz Kule fiyat listesi!

Eliz Kule fiyat listesi 945 bin TL'den başlangıç gösteriliyor. Ankara Ovacık'ta Yozgat Bulvarında inşa edilen projede toplamda 102 daire ve 27 adet ticari ünite bulunuyor.

Eliz Kule'de 945 bin TL'ye! Yeni proje!

Eliz Kule Ankara Ovacık'ta Yozgat Bulvarında hayata geçiriliyor. Forum Ankara'ya 1 dakika uzaklıkta bulunan projede fiyatlar 945 bin TL'den başlıyor.

Ankara Ovacıka çöp tesisi mi yapılacak Haberi

Ankara Ovacıka çöp tesisi mi yapılacak

Yerleşin alanının hemen yanına yapılacak tesisin, halkın sağlığını tehdit edeceği belirtiliyor. Ovacıklılar ise 22 yıldır tapularını vermeyen Keçiören Belediyesi 'nin halkı çöpler arasında bırakarak yıldırmaya çalıştığını ifade ediyor. 

Ovacık'ta daha önce hayvan kesim alanı olarak kullanılan araziye şimdi çöp tesisi yapılıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi arasında yapılan anlaşma sonucu, tesisin yapımını Keçiören Belediyesi üstlenmiş. Ovacık halkı ise duruma tepkili. Ovacıklılar kendilerine sorulmadan yapımına başlanan tesisi protesto etti. Tesisin inşaatında yapılan protesto gösterisinde, "Tesis yapma boşuna yıkacağız başına", "Ovacık çöplük olmayacak" ve "Yeşil düşmanı AKP" sloganları atıldı. 

Paralarını vermelerine rağmen 22 yıldır tapularının verilmediğini söylen Ovacık Mahallesi Muhtarı Demir Demirkan, "Mahallemizin sağlığıyla oynanıyor. Zaten mahallemizin alt yapı vc ulaşım sorunu var. Hizmet gelmiyor. Tapularımızı da vermediler. Tapuları vermeyip bizi buradan...